De essentie van sociaal recht

Gegarandeerd het snelste inzicht in arbeidsrecht en sociale wetgeving.

De kijk op hoe mensen leren is de laatste jaren sterk veranderd. Zuivere kennisoverdracht is volledig achterhaald. Stil zitten en luisteren heeft plaats gemaakt voor actief kennis vergaren en leren toepassen. Interactie staat reeds jaren centraal in de opleidingen van SD Worx Learning. In het voorjaar 2016 werd beslist om nog een stap verder te gaan met als keyword 'betrokkenheid'.

Betrokkenheid verhoogt het leereffect en speelt een sleutelrol bij de transfer van leren naar toepassen. Cruciaal hierbij is de manier waarop de inhoud wordt overgedragen. Wij zetten de deelnemer aan het stuur en begeleiden hem tijdens zijn leerproces. Dit is uniek in de markt van sociaaljuridische opleidingen. 

In juni vond een try-out plaats met een groep van 30 HR-professionals (Frans, Nederlands). Dit waren de reacties:

- We kregen een werkboek met opdrachten, deze werden in kleine groepjes uitgevoerd en vervolgens gebruikt om de sociaal juridische regels te kaderen. Heel vernieuwend en dat maakt ook dat ik hier veel meer van onthouden heb.
- Saaie materie op een leuke manier gebracht. Op het einde van de dag had ik nog energie over en zat mijn hoofd niet vol met theorie, wat ik bij andere opleidingen soms wel heb.
- Ik ben fan van de samenvattende mindmaps, mijn collega’s wilden daarvan al meteen een kopij hebben.

Na deze opleiding laten wij u niet zomaar los. Onze trainers dagen u verder uit in een kort natraject.

Antwerpen, Diegem, Gent, Herentals, Elewijt-Zemst meer

12 mrt 2018, 16 apr 2018, 25 mei 2018, 07 jun 2018, 17 sep 2018 meer

€ 1440

Nederlands
Frans

Opleiding in groep
Opleiding op maat

2 dagen

KMO portefeuille

Praktische info & inschrijven

Deze opleiding op maat van uw bedrijf?
Vraag een offerte

Doel

Na deze opleiding:

 • Begrijpt u de fundamenten van het sociaal- en arbeidsrecht
 • Kan u de leerstof onmiddellijk toepassen in uw werkpraktijk
 • Weet u waar en welke info u kan vinden om snel en correct vragen van werknemers te beantwoorden.

Doelgroep

 • HR officers
 • Leidinggevende
 • HR managers
 • KMO-bedrijfsleiders
 • HR business partners
 • Iedereen die door zijn functie in contact komt met sociaal – en arbeidsrecht

Verwerkt u de maandelijkse payroll en bent u op zoek naar een grondig inzicht in sociaal recht en loonadministratie volg dan onze opleiding Zo past u sociaal recht toe.

Aanpak

Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. Praktijktips, handige schema’s en herkenbare cases staan centraal. Tegelijk overladen we u niet met wetsartikelen, vonnissen en arresten, maar spreken we de taal die u zelf gebruikt. 

Programma

 • De arbeidsovereenkomst
 • Verplichtingen van de werkgever
 • Arbeidsduur
 • Loon
 • Afwezigheden
 • Einde contract
 • Het netwerk van de werkgever

Documentatie

U ontvangt:

 • Een werkboek
 • Een naslagwerk met samenvattende mindmaps
 

Trainer(s)

 • Sofie Debie

  Sofie Debie - Trainer

  Sofie Debie studeerde in 2010 met onderscheiding af als “Master in de Rechten met major in het sociaal recht” aan de Universiteit te Antwerpen. Haar passie voor ‘leren’ en het overbrengen van kennis in een begrijpelijke taal bewoog haar ertoe om het SD Worx Learning team in 2015 te vervoegen als sociaaljuridisch trainer.

  Lees meer
 • Jill Everaert

  Jill Everaert - Trainer

  Jill behaalde in het jaar 2000 haar diploma licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Antwerpen. Na haar studies begon ze als juridisch adviseur bij Euromut Onafhankelijk Ziekenfonds en vervolgens ging ze aan de slag bij verzekeringsmaatschappij Nateus als verantwoordelijke productontwikkeling en -opvolging voor de autoverzekering. Gebeten door het lesgeven, waagde ze in mei 2012 de overstap naar SD Worx.

  Lees meer
Praktisch

Prijs: € 1440

Prijzen exclusief BTW.

Documentatie, koffie, lunch en helpdesk zijn inbegrepen.

Praktische info & inschrijven

Subsidies

Geniet tot 30% of 40 % korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be

Getuigenissen

Naam van de opleiding vat het perfect samen: "de essentie", aan te raden voor iedereen die nood heeft aan een degelijke basiskennis van sociaal recht met betrekking tot HR.

Erwin  Lavens, HR Assistant - Switch

Het is een heel goede cursus wanneer je van nul moet beginnen op vlak van socialewetgeving. Het wordt duidelijk, rustig, helder en to the point uitgelegd.

Lien  Van Raemdonck, HR Assistant - Bilfinger Industrial Services

“Mijn verwachtingen zijn volledig ingelost: algemene update van de huidige sociale wetgeving, met volledige teksten (Questor), hotline + aanbod om info actueel te houden. Dat zat allemaal in de cursus. De trainer was heel duidelijk, geduldig, professioneel en vriendelijk: de perfecte lesgeefster!”

Linda  Huysman, - Brose Gent bvba

“Deze opleiding is een absolute aanrader want geeft een uitstekende basis en inzicht in sociaal recht.”

Veronique  Kerremans, - Safmarine Container Lines