Privacy tussen werkgever en werknemer: wat is de impact van de nieuwe privacy verordening General Data Protection op uw onderneming

Bereid uw HR-dienst voor op 2018!

Vanaf 25 mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ofwel de General Data Protection Regulation, definitief van toepassing worden. Deze verordening zal voor een harmonisering van de bestaande privacy reglementering en voor een nauwere aansluiting bij het huidige digitale tijdperk zorgen. 2018 mag dan nog wel veraf zijn… . Er is werk aan de winkel!

Gegevensbescherming wordt veel belangrijker, de sancties veel zwaarder. Vandaar de noodzaak om uw HR-dienst tijdig voor te bereiden op de nieuwe maatregelen. Zo moet ondermeer de data-architectuur aangepast worden, zodat het recht van de betrokken persoon op bijvoorbeeld wissen, verbetering en overdraagbaarheid gegarandeerd wordt. Een aantal bedrijven zullen hiervoor ook een Data Protection Officer (DPO) moeten aanstellen.

Tijdens deze opleiding overloopt Kelly Lespinoy, experte op het vlak van gegevensbescherming, met u het stappenplan van de Privacycommissie en bekijkt bij elke stap wat de impact is op uw HR-dienst en hoe u zich kunt voorbereiden op 2018.


Elewijt-Zemst, Antwerpen

09 feb 2018, 21 feb 2018, 13 mrt 2018

€ 620

Nederlands

Opleiding in groep
Opleiding op maat

6 uur

KMO portefeuille

Praktische info & inschrijven

Deze opleiding op maat van uw bedrijf?
Vraag een offerte

Doel

Op het einde van de dag gaat u naar huis met:

 • een uitgebreide kennis inzake de nieuwe privacy maatregelen die vanaf 2018 definitief van toepassing worden naar aanleiding van de Europese Verordening General Data Protection.
 • een inzicht in de impact van deze nieuwe maatregelen op uw HR-dienst.
 • een stappenplan, waarmee u zich zo goed mogelijk op de nieuwe maatregelen kunt voorbereiden.

Doelgroep

Vervult u één van de volgende functies?
 • Payrollverantwoordelijke
 • HR manager
 • HR Business Partner
 • HR officer
 • Kmo-bedrijfsleider
 • Zaakvoerder
Dan is dit dé opleiding voor u! Inschrijven kan heel eenvoudig via deze link.

Aanpak

Dankzij onze interactieve opleidingen kunt u de link leggen tussen wat u leert tijdens onze training en wat er in de praktijk binnen uw onderneming gebeurt. Indien u denkt dat we u tijdens de opleiding overladen met wetsartikelen en allerhande vonnissen en arresten, dan kunnen we u geruststellen.

We werken met heel wat praktijkcases en geven u ook tips uit de praktijk. Het is namelijk ons doel om zo dicht mogelijk bij uw werkpraktijk van elke dag te staan.

Programma

Hieronder kunt u alvast ontdekken wat er tijdens de opleiding aan bod komt.

 • De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of de General Data Protection Regulation (GDPR)
 • Stappenplan Privacycommissie en FAQ
 • We doorlopen de levenscyclus van een arbeidscontract van CV tot C4 en bekijken waar en wanneer u rekening moet houden met het regelgevend kader rond privacy nu en in 2018.
 • FAQ

Trainer(s)

 • Kelly-Lespinoy

  Kelly Lespinoy - Trainer-facilitator SD Worx Consulting

  Na 12 jaar aan de slag geweest te zijn als advocaat in gerenommeerde internationale advocatenkantoren en als internationale bedrijfsjurist binnen SD Worx, heeft Kelly haar passie gevolgd en werkt ze momenteel als trainer en facilitator binnen SD Worx Consulting om u en uw medewerkers te begeleiden bij veranderingen en verbeteringen in uw team of organisatie.

  Lees meer
 • Joyce Hendrickx - Juridisch Medewerker

  Joyce Hendrickx studeerde in 2015 af als Master in de Rechten met specialisatie in het sociaal recht aan de Universiteit te Antwerpen. Na haar studies ging Joyce meteen aan de slag op het Juridisch Kenniscentrum van SD Worx, waar zij zich voornamelijk bezig houdt met de topics welzijn en privacy, tijdskrediet en themaverloven, schijnzelfstandigheid, studenten en subsidies.

  Lees meer
 • Karin Buelens

  Karin Buelens - Manager van het Juridisch Kenniscentrum van SD Worx

  Karin Buelens is Manager van het Juridisch Kenniscentrum van SD Worx. Al 17 jaar adviseert zij werkgevers over sociaal juridische issues, zoals welzijn en privacy. Zij weet als geen ander met welke vragen werkgevers in de praktijk worstelen.

  Lees meer
Praktisch

Prijs: € 620

Prijzen exclusief btw.

Documentatie, koffie en lunch zijn inbegrepen.

Praktische info & inschrijven

Subsidies

Geniet tot 30% of 40 % korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be