De Dag van de Payroll Professional 2017

 Dag van de Payroll Professional

Op donderdag 5 oktober verwelkomden we meer dan 500 payroll en hr professionals op de 9e editie van de Dag van de Payroll Professional in San Marco Village te Schelle. Het werd opnieuw een leerrijke dag, waarop we u alles vertelden over de laatste actualiteit en evoluties binnen payroll en waarop u ervaringen kon delen met 500 payroll collega’s. 

Dit jaar besliste u op voorhand welke workshops u wenste te volgen. U koos 3 workshops uit ons Dag van de Payroll Professional aanbod. Zo stelde u zelf uw programma samen, volledig op maat. Onze specialisten gaven u doorlopend gratis advies op de SD Worx Business Market. U kon er terecht met al uw vragen over eBlox, over Ella onze online HR-assistent, het SD Worx Flex Income Plan of over de ideale tijdsregistratie- en planningsformule.

Korting van 100 euro dankzij uw individuele code

Uw bezoekerspas bevat een individuele code met een korting van 100 euro voor een inschrijving op een volgende opleiding bij SD Worx Learning. Vergeet van dit unieke aanbod zeker geen gebruik te maken voor 30/04/18. De korting is geldig voor opleidingen die starten voor 31/12/18. Zie algemene voorwaarden onderaan

Nog even nagenieten? Bekijk dan zeker de foto`s van deze dag

Hieronder kan u per workshop de volledige presentatie bekijken.

Wij kijken er alvast naar uit om u te verwelkomen op onze 10 de jubileum editie volgend jaar!

Werkbaar en Wendbaar Thuiswerk

Thuiswerk 

Het recht op telewerk is één van de maatregelen tot meer werkbaar werk voor werknemers in situaties van overmacht of om persoonlijke redenen. Krijgt u soms de vraag of een werknemer van thuis mag werken? Omdat hij in alle rust iets wil afwerken of om een oogje in het zeil te houden tijdens de examenperiode van de kinderen? Nicole Meersman maakt u wegwijs in de juiste richtlijnen rond occasioneel thuiswerk.

Bekijk de presentatieDe regels van de arbeidsduur anno 2017: overuren en vrijwillige overuren

Arbeidsduur

Eén van de maatregelen van het plan Werkbaar en Wendbaar Werk is het moderniseren van de arbeidsduur. Annelies Mattheus is uw gids doorheen de specifieke regels in het kader van arbeidsduur. In welke gevallen is het presteren van overuren toegestaan? Zorgt de wet Peeters met het invoeren van de vrijwillige overuren effectief voor meer flexibiliteit? Wanneer ben ik verplicht om inhaalrust te geven en wanneer moet ik mijn werknemers een toeslag betalen? Kunnen mijn werknemers afstand doen van inhaalrust en kiezen voor extra loon of andersom? Wat zijn de regels als ik mijn deeltijdse werknemers extra uren bovenop hun uurroosters laat presteren?

Bekijk de presentatieWerkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) in uw bedrijf: een praktisch overzicht

 SWT

Hoe ontslaat u voortaan iemand met het oog op SWT? Binnen de NAR werden immers nieuwe CAO’s over SWT voor de periode 2017 – 2018 ondertekend. Welke verschillende stappen en documenten moet u daarbij doorlopen? Hoeveel verdient een SWT-er en hoeveel bedragen de RSZ en patronale bijdragen? Aan welke verplichtingen bent u als werkgever gebonden? Saartje Brits vertaalt SWT naar de praktijk en legt u uit wat dit betekent voor uw onderneming.

Bekijk de presentatieStress & Burn-out: aanpak en beleid voor meer veerkracht

 

De burn-out epidemie neemt ongekende vormen aan, dus moet er wat gebeuren. Een goede aanpak rond stress smoort een burn-out in de kiem of zorgt voor een goede ondersteuning bij terugkeer naar de werkvloer. Verina Servranckx van Mensura geeft tips & tricks om de veerkacht van werknemers te verhogen. Zo vermindert u de kosten die met een langdurige afwezigheid gepaard gaan en verhoogt u het welzijn van uw medewerkers.

Bekijk de presentatieWorkshops sociaaljuridische actualiteit

sociaaljuridische workshops

Er is veel veranderd op vlak van sociaaljuridische actualiteit dit afgelopen halfjaar. Bent u nog mee? Jill Everaert brengt u glashelder de laatste actualiteit rond bepaalde topics. Kritisch benaderd, klaar en duidelijk uitgelegd. Zo bent u weer helemaal up-to-date.

Bekijk de presentatiePrivacy tussen werkgever en werknemer: de impact van GDPR

 Privacy 

2018? “Dat is nog veraf”, horen we u denken. Maar schijn bedriegt, er is werk aan de winkel. De verordening rond privacy zal immers een belangrijke impact hebben op onze ondernemingen, in het bijzonder op de relatie werknemer – werkgever. Gegevensbescherming wordt veel belangrijker, de sancties veel zwaarder. Bereid u tijdig voor op 2018.

Bekijk de presentatieFlex Income Plan: flexibel verlonen op maat van uw HR-strategie

 Flex Income Plan 

Flexibel belonen maakt opgang als innovatief instrument in HR-beleid. Overweegt u flexibel verlonen in te voeren? Of bent u vertrouwd met de principes, maar botst u nog op een aantal praktische vragen? De FIP workshop brengt verheldering.

Bekijk de presentatieDe juridische en fiscale aspecten van Internationale tewerkstelling

 Internationale Tewerkstelling 

Stelt u personeel in het buitenland te werk? Of komt een buitenlandse werknemer in uw Belgische vestiging werken? Bart Hollebekkers en Elke Brees zoomen aan de hand van realistische voorbeelden in op de sociale, fiscale en arbeidsrechtelijke aspecten van internationale tewerkstelling. Daarnaast is er ook aandacht voor de administratieve verplichtingen die nageleefd moeten worden in geval van een grensoverschrijdende tewerkstelling.

Bekijk de presentatie*Algemene Voorwaarden

 • Voor deelname aan de Dag van de Payroll Professional betaalt u 100 euro. In ruil krijgt u een waardebon van hetzelfde bedrag. Die kan u inruilen voor korting op een opleiding naar keuze van SD Worx Learning.
 • Op 5 oktober - en alleen op deze dag - is deze code van 100 euro het dubbele waard
 • Alle open opleidingen van minimum 1 volledige dag van SD Worx Learning komen in aanmerking 
 • Prijs exclusief BTW
 • Uw waardebon blijft geldig bij inschrijving tot 30/04/18
 • Korting geldig voor opleidingen die starten voor 31/12/18
 • Korting niet geldig voor opleidingen op maat/in company, eBlox opleidingen en de Dag van de Payroll Professional
 • Korting cumuleerbaar met KMO-portefeuille
 • Geen Duo-leren, andere kortingen of voordelen van toepassing
 • Veranderen van workshop is niet mogelijk
 • Kosteloos annuleren van een inschrijving is mogelijk tot 1 week voor de Dag van de Payroll Professional 2017
 • Programma van de Dag van de Payroll Professional 2017 onder voorbehoud