Praktijkvoorbeelden

 • Mobiliteitsplan bij Brussels Airport Company

  thumb

  “Onze medewerkers hebben hun buik vol van de files en ze zijn vragende partij voor een mobiliteitsplan.”

  Alain Vandenplas, Mobility & Intermodality Manager bij BAC

 • CHU Dinant-Godinne brengt engagement van medewerkers haarfijn in kaart

  thumb

  Na een omvangrijke fusie stond het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) de Dinant-Godinne voor een belangrijke strategische oefening. Een set HR-waarden waarin alle medewerkers zich kunnen vinden en een nieuwe managementaanpak drongen zich op. Als fundament voerde SD Worx een engagementsonderzoek uit bij de meer dan 2.700 medewerkers.

 • Duurzame mobiliteit bij Electrabel

  thumb

  "Vier jaar geleden verhuisde Electrabel zijn hoofdkantoor naar de GDF SUEZ Tower. Gelegen op een steenworp van het Brusselse Noordstation, dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, maar met aanzienlijk minder parkeerplaatsen dan voordien. Voor ons was dit het moment om medewerkers aan te moedigen om te kiezen voor duurzame mobiliteit."

  Griet Heyvaert, Public Affairs & External Relations Manager Electrabel

 • “Met de engagement survey pikken we waardevolle inzichten op”

  thumb

  Het familiebedrijf Garages Kant verkoopt, verhuurt en onderhoudt trucks, opleggers en bestelwagens en telt bijna 100 medewerkers. Met de engagement survey van SD Worx polsen ze naar wat er leeft op de werkvloer.

 • Hoe maak je van een geëngageerd team ook een tevreden ploeg: Innoviris zocht het uit

  thumb

  In september 2014 organiseerde Innoviris, de Brusselse Organisatie voor Onderzoek en Innovatie, een tevredenheidsenquête bij zijn 38 medewerkers. Voor een uitgebreid, objectief onderzoek nam de organisatie SD Worx in de arm.

 • “Alle info op één plaats, dat bespaart ons tijd”


  Het online platform sociaal overleg van SD Worx helpt organisaties om het proces van sociaal overleg in goede banen te leiden voor de werkgeversvertegenwoordiging. Cathy Geerts en Soraya Pedrido, die bij SD Worx onder meer het sociaal overleg helpen voorbereiden, deden de test. Hun bevindingen? Een grote tijdsbesparing en een voorbereiding die minder persoonsgebonden is.

 • Warme engagementstemperatuur bij Aquafin

  thumb

  Hoe tevreden en geëngageerd zijn onze medewerkers? En hoe scoort onze organisatie op het vlak van welzijn? Met die vragen trok Aquafin naar SD Worx. “Vanuit verschillende hoeken voelden we de nood om ons beleid af te toetsen”, vertelt directeur organisatieontwikkeling Sabine Schellens. Een engagement survey bleek het ideale vertrekpunt voor een daadkrachtig actieplan.

 • Cofely Services rolt flexibel verlonen stapsgewijs uit

  thumb

  Vorige lente maakten 150 kaderleden van Cofely Services voor het eerst kennis met FIP, kort voor Flex Income Plan. In een onlineshop stelden ze hun beloningspakket op maat samen. Bedoeling is dat de virtuele winkeldeuren op termijn voor alle medewerkers openzwaaien. Volgens Talentmanager Els Neyens volgen de collega’s het pilootproject met veel interesse.

 • Flex Income Plan verhoogt aantrekkelijkheid Ctg als werkgever

  thumb

  Het flexibiliseren van het verloningssysteem is geen nieuwe denkpiste voor IT-consultingbedrijf Ctg. Al sinds de jaren 90 voorziet het bedrijf in een cafetariaplan voor de groepsverzekering, dat hospitalisatie, invaliditeit, overlijden en pensioen omvat. De ambities reikten verder want de vraag naar flexibele verloning bij medewerkers en kandidaten bleek groot. Het sociaal-juridische labyrint vormde echter een hindernis. “Tot we ons licht bij SD Worx gingen opsteken”, aldus Ferdi Claes. “Als hr-partner hebben zij de meest uitgewerkte en sociaal-juridisch waterdichte oplossing voor flexibel belonen.”

 • “Er bestaat geen unieke oplossing voor iedereen, daarom kan iedereen kiezen”

  thumb

  Mobiele werknemers zijn meer tevreden werknemers. Dat ervaart netbeheerder Elia bij zijn inspanningen om zijn 1.200 medewerkers in België zich zo vlot mogelijk te laten verplaatsen. Elia geldt als een van de rolmodellen op het vlak van mobiliteit. Dat de onderneming dit jaar de Green Fleet & Mobility Award won, is een bevestiging van die reputatie.

 • Re-Vive

  thumb

  SD Worx helpt hr-strategie Re-Vive in duurzame richting.

 • Mobiel is het grote kernwoord bij telecomoperator Mobistar

  thumb

  Tien jaar geleden stelden we voor hen een mobiliteitsplan op. Toen ging dat vooral over het stimuleren van carpoolen en het gebruik van het openbaar vervoer. Inmiddels zijn de mogelijkheden om de verkeerswegen zo min mogelijk te belasten, fors uitgebreid.

  Karel Boussu, Hospitality Manager bij Mobistar

 • Santander realiseert win-win met aandelenoptieplan

  thumb

  Met meer dan 12,5 miljoen klanten is Santander Consumer Finance Europees marktleider in consumentenfinanciering. De Belgische vestiging biedt een honderdtal werknemers de keuze om hun eventuele prestatiebonus uitbetaald te krijgen in de vorm van aandelenopties.

 • Meer mobiliteit, zonder extra kosten bij Sweco

  thumb

  Mobiliteitsprojecten bij bedrijven en overheden vormgeven en dan zelf intern niet alle mogelijke vervoeroplossingen aanbieden? Onze credibiliteit zou wel wat deuken krijgen. Maar ons mobiliteitsbeleid kwam er niet voor onze goede faam, we wilden vooral onze medewerkers tegemoetkomen én onze ecologische voetafdruk verkleinen.

 • Flexibel verlonen verhoogt aantrekkelijkheid Capgemini

  thumb

  Het Flex Income Plan van SD Worx biedt medewerkers individuele keuzevrijheid en verhoogt de attractiviteit voor nieuwe kandidaten. Tegelijk blijft de operatie budgetneutraal voor de werkgever. Reden genoeg voor Capgemini om te starten met flexibel verlonen.

 • Hernieuwde drive voor Eltec na strategische oefening

  thumb

  Het Genkse familiebedrijf Eltec System is gespecialiseerd in herstelling, onderhoud en verkoop van elektrotechnische producten en systemen. Om een diepgravende heroriëntering van de interne structuur en strategie in goede banen te leiden, deed het een beroep op SD Worx.

 • Sweco bewijst zich als aantrekkelijke werkgever met flexibel belonen

  thumb

  Mobiliteitsprojecten bij bedrijven en overheden vormgeven en dan zelf intern niet alle mogelijke vervoeroplossingen aanbieden? Onze credibiliteit zou wel wat deuken krijgen. Maar ons mobiliteitsbeleid kwam er niet voor onze goede faam, we wilden vooral onze medewerkers tegemoetkomen én onze ecologische voetafdruk verkleinen.

 • THEO Technologies doorbreekt opbod om talent met verloningspakket op maat

  thumb

  Het Leuvense THEO Technologies groeit als kool en is vooral op zoek naar R&D-profielen. Om het beste ingenieurstalent binnen te halen én te behouden, zocht het HR-team naar een manier om het verschil te maken met de concurrentie die in dezelfde talentvijver vist. THEO Technologies counterde het verloningsopbod – waarbij het voordelenpakket klassiek rond de bedrijfswagen draait – met een loon en een flexibel verloningspakket op maat geknipt van elke individuele medewerker.