hr-strategie kracht data

Met data gefundeerde hr-strategie

Meer en meer speelt de hr-afdeling de rol van strategisch adviseur. Een stevig toekomstplan tekent je uit op basis van de inzetbaarheid, vaardigheden en kennis van je medewerkers. Het is immers je ‘workforce’ die de doelen die je vooropstelt, moet waarmaken. Het is aan je personeelsdienst om die data te verzamelen en te gebruiken, bijvoorbeeld bij de rekrutering van nieuwe medewerkers.
hr strategie data

Benut data om je organisatie vleugels te geven

Bij SD Worx ontwikkelden we een interactieve online rapporteringstool waarmee je je personeelsgegevens analyseert en vergelijkt met cijfers van vergelijkbare bedrijven in je branche. Die data kun je vervolgens verrijken met cijfers over het engagementsniveau in je organisatie. Hiervoor hebben we specifieke meetinstrumenten ter beschikking. Daarnaast kunnen we je helpen je data onder de loep te nemen (HR Analytics), zo werkpunten voor je huidige hr-beleid te identificeren en voorspellende – predictieve – modellen te bouwen om tijdig risico’s te kunnen inschatten en er een antwoord op te formuleren. En uiteraard staan onze consultants voor je klaar mocht je met vragen zitten over hoe je bepaalde data kunt verzamelen of gebruiken, of andere begeleiding nodig hebben.

Het resultaat: je beschikt over stevige funderingen om je strategie en beleid op te bouwen en het beste uit elke werknemer naar boven te halen.

Onze oplossingen

HR Analytics: stuur je hr-beleid op basis van data

Meer Info

Gerelateerde opleidingen

opleidingen hr data

Van hr-rapportering naar HR analytics: HR intelligence | 2 dagen

Deze opleiding biedt je een aantal theoretische inzichten en geeft je tips om valkuilen te vermijden bij het bepalen, berekenen en analyseren van relevante ken- en stuurgetallen.

Lees meer

Hr-rapportering in een operationeel dashboard | 1 dag

Hoe kun je een adequate rapportering opzetten zodat je tot een operationeel dashboard komt vanuit hr? Deze opleiding geeft je naast theoretische inzichten ook concrete handvaten om de juiste rapportering op te stellen. Je beschikt over de meest voorkomende parameters en KPI’s en kan ze visueel ter beschikking stellen.

Lees meer

Ook voor jouw sector

Gerelateerde artikels

Blog
données chiffrées pour politique du personnel

Met deze stappen onderbouw je je personeelsbeleid met cijfers

26 juli 2017

Zijn bepaalde werknemers vaker ziek dan anderen? Of sterker: swingt het ziekteverzuim de pan uit binnen je organisatie? Je buikgevoel als personeelsverantwoordelijke antwoordt misschien volmondig ‘ja’ of ‘neen’ op deze vragen, maar klopt dat wel?

Lees meer

Blog
personeelsrapport verzuim bradford

Waarom verzuimrapporten een must zijn voor je bedrijf

8 december 2017

Weet je hoe gezond je organisatie werkelijk is? Om die vraag te beantwoorden, kijken de meeste bedrijven vooral naar kortstondig ziekteverzuim. De kosten van zo’n korte afwezigheid springen meteen in het oog. Maar de jongste jaren komen andere vormen van verzuim – zoals langdurige afwezigheden door stress of een burn-out – almaar meer onder de aandacht. En daarvan zijn de impact en oorzaken minder evident.

Lees meer

Blog
loonkosten evolutie rapport opvolgen

Je loonkosten opvolgen: een inspanning die loont

4 januari 2018

Dat personeel tewerkstellen een zware kost met zich meebrengt, hoeft geen betoog. Meer nog, de loonkosten zijn vaak dé bepalende factor voor je concurrentiekracht. Het is dan ook een belangrijke parameter om in de gaten te houden. Zowel binnen je bedrijf als in vergelijking met andere organisaties.

Lees meer