Engagement

Maak werk van engagement

Om je bedrijf te laten groeien en bloeien ben je afhankelijk van de inzet van je medewerkers. Je ambities kun je pas waarmaken wanneer iedereen het beste van zichzelf geeft. Maar je kunt de werkdruk niet blijven opvoeren, want dat heeft een nefaste impact op de motivatie van je personeel en de kwaliteit van hun werk.

Hou je personeelsdata tegen het licht

Om de motivatie hoog te houden en daarmee ook kwaliteit te blijven garanderen, volstaan vaak vier eenvoudige vragen: wie? Wat? Waar? Wanneer? Zo bepaal je of je het juiste aantal medewerkers inzet, hen de taken laat uitvoeren waar ze goed in zijn, op de afdeling waar ze het meeste verschil kunnen maken en op het juiste moment.

Analyse van verloop-, verzuim- en andere data en de benchmarking ervan met soortgelijke spelers in jouw regio of sector zijn hierbij van goudwaarde. Bij SD Worx beschikken we bijvoorbeeld over een grote hoeveelheid data omtrent verzuim in België.

Breng het engagementsniveau in kaart

Verder ontwikkelden onze engagementexperts enkele meetinstrumenten waarmee je het engagementsniveau van je personeel in kaart brengt en continu een vinger aan de pols houdt. Daarnaast kun je bij ons terecht voor een rits opleidingen of advies op maat rond het motiveren engageren van je medewerkers.

Onze oplossingen

Pulse: realtime feedback voor een groter engagement en sterkere resultaten

Meer Info

Vereenvoudig en automatiseer je talentmanagement met eBlox HR of SAP SuccessFactors

Meer Info

Gerelateerde opleidingen

Maak werk van engagement

De 4 essentiële gesprekken voor de leidinggevende in het kader van Performance & Talent Management | 1 dag

Het evaluatiegesprek, het functioneringsgesprek, het loopbaangesprek en het coachingsgesprek. Geen evidente, maar wel essentiële gesprekken om te voeren. Hoe begin je eraan?

Lees meer

De essentie van learning en development | 2 dagen

In onze snel veranderende maatschappij zijn enkel lerende organisaties in staat om duurzaam te groeien. Medewerkers moeten kunnen volgen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Sterker nog, goed en snel leren is wellicht de belangrijkste vaardigheid voor de werknemer van morgen.

Lees meer

Ook voor jouw sector

Gerelateerde artikels

Blog
Talent IT Survey Engagement

Employee Engagement Survey: startpunt van burn-outpreventie bij Talent-IT

12 april 2018

Outsourcingbedrijf Talent-IT telt 32 medewerkers in onder meer sales, marketing, administratie en HR. Dit team stelt 400 consultants tewerk bij bedrijven in binnen- en buitenland. Omdat op korte tijd 3 medewerkers van het Antwerpse hoofdkantoor af te rekenen kregen met een burn-out, sloeg de ongerustheid bij het management toe: ligt de werkdruk te hoog? Eist onze snelle groei zijn tol? Hebben onze werkprocessen bijsturing nodig? SD Worx bracht helderheid met een Employee Engagement Survey.

Lees meer

Blog
Rendement engagement

Het rendement van engagement: enkele sprekende cijfers

5 april 2018

Hoewel tevredenheid en betrokkenheid nauw samenhangen, is hun effect op de werkvloer niet hetzelfde. De cijfers liegen er niet om: de factoren die impact hebben op de betrokkenheid verdienen dringend meer aandacht. Ontdek wat u wint door aandacht te schenken aan het stimuleren van het engagement van uw medewerkers in deze infografiek.

Lees meer

Blog
landingsbanen 2019 regels einde carrière afbouwen

Landingsbanen: dit zijn de wijzigingen vanaf 1 januari 2019

27 november 2018

In een landingsbaan gaat een oudere werknemer minder uren presteren of stapt hij over naar een lichtere job. De bedoeling is om het einde van de loopbaan wat uit te stellen. Maar de ene landingsbaan is de andere niet, en de voorwaarden veranderen bovendien regelmatig. We zetten per mogelijkheid de aangekondigde wijzigingen op een rij.

Lees meer