Engagement

Maak werk van engagement

Om je bedrijf te laten groeien en bloeien ben je afhankelijk van de inzet van je medewerkers. Je ambities kun je pas waarmaken wanneer iedereen het beste van zichzelf geeft. Maar je kunt de werkdruk niet blijven opvoeren, want dat heeft een nefaste impact op de motivatie van je personeel en de kwaliteit van hun werk.

Hou je personeelsdata tegen het licht

Om de motivatie hoog te houden en daarmee ook kwaliteit te blijven garanderen, volstaan vaak vier eenvoudige vragen: wie? Wat? Waar? Wanneer? Zo bepaal je of je het juiste aantal medewerkers inzet, hen de taken laat uitvoeren waar ze goed in zijn, op de afdeling waar ze het meeste verschil kunnen maken en op het juiste moment.

Analyse van verloop-, verzuim- en andere data en de benchmarking ervan met soortgelijke spelers in jouw regio of sector zijn hierbij van goudwaarde. Bij SD Worx beschikken we bijvoorbeeld over een grote hoeveelheid data omtrent verzuim in België.

Breng het engagementsniveau in kaart

Verder ontwikkelden onze engagementexperts enkele meetinstrumenten waarmee je het engagementsniveau van je personeel in kaart brengt en continu een vinger aan de pols houdt. Daarnaast kun je bij ons terecht voor een rits opleidingen of advies op maat rond het motiveren engageren van je medewerkers.

Onze oplossingen

Ook voor jouw sector

Case

Employee Engagement Survey: startpunt van burn-outpreventie bij Talent-IT

Outsourcingbedrijf Talent-IT telt 32 medewerkers in onder meer sales, marketing, administratie en hr. Dit team stelt 400 consultants tewerk bij bedrijven in binnen- en buitenland. Omdat op korte tijd 3 medewerkers van het Antwerpse hoofdkantoor af te rekenen kregen met een burn-out, sloeg de ongerustheid bij het management toe: ligt de werkdruk te hoog? Eist onze snelle groei zijn tol? Hebben onze werkprocessen bijsturing nodig? SD Worx bracht helderheid met een Employee Engagement Survey.

Talent-IT plaatst IT-profielen, voor tijdelijke ondersteuning of op permanente basis. Sinds de start in 2007 ontpopte het zich van een kmo met een handvol medewerkers tot een groot bedrijf. In het hoofdkantoor in Antwerpen huizen intussen ook de dochterbedrijven Team4Talent en Pro-Cured. Toen Talent-IT in 2012 toetrad tot de Harvey Nash Group, betekende dat ook de start van een internationale expansie.

Lees meer
In 2016 vielen op korte tijd 3 collega’s uit door een burn-out. Voor alle praktische issues die daarmee gepaard gaan – van de verwerking van het ziekteverlof in de payroll tot en met het gebruik van de firmawagen – klopte ik aan bij mijn vaste dossierbeheerder van SD Worx.
Talent-IT
Nancy Vanasbroeck HR & Office Manager Talent-IT

Gerelateerde artikels

Blog
betrokken teams inspraak engagement

Betrokken teams: zo houd je de vinger aan de pols

17 juni 2019

Aan autonomie op de werkvloer hebben medewerkers doorgaans geen gebrek, zo blijkt uit een recente studie die we uitvoerden bij 2500 Belgische werknemers in grote en kleine organisaties. Maar qua inspraak in het beleid en de werking blijft het schoentje knellen. Annelies Rottiers legt uit hoe we hier verandering in brengen.

Lees meer

Blog
Rendement engagement

Het rendement van engagement: enkele sprekende cijfers

5 april 2018

Hoewel tevredenheid en betrokkenheid nauw samenhangen, is hun effect op de werkvloer niet hetzelfde. De cijfers liegen er niet om: de factoren die impact hebben op de betrokkenheid verdienen dringend meer aandacht. Ontdek wat je wint door aandacht te schenken aan het stimuleren van het engagement van je medewerkers in deze infografiek.

Lees meer

Blog

1-op-1: hoe voer je impactvolle feedbackgesprekken met medewerkers?

11 juli 2019

Een open 1-op-1-gesprek is de uitgelezen kans om doelen en verwachtingen van manager en medewerkers op elkaar af te stemmen. Maar tel je voorbereiding, uitvoering en opvolging op, dan kruipt daar al snel veel tijd in. Toch levert een geslaagd gesprek vaak een verhoogde motivatie en productiviteit op.

Lees meer