efficiënt werken goede personeelsplanning

Zet je personeel efficiënt in

Werkt je personeel echt efficiënt of zijn bepaalde processen voor verbetering vatbaar? Om dat te weten te komen, is een grondige analyse een must.  Je moet immers een beeld hebben van de nodige tijd om een opdracht af te werken, de vereiste vaardigheden én de factoren die een optimale samenwerking eventueel in de weg staan.

Je planning in een oogopslag

Vanuit SD Worx reiken we je de nodige tools aan om je planning te organiseren en op elk moment het overzicht te behouden: de gepresteerde uren per medewerker via tijdsregistratie, wat er nog dient te gebeuren om een taak af te werken enzovoort. Zo sta je niet voor onaangename verrassingen en kun je gericht bijsturen.

Sleutelen aan de werkprocessen

Wil je de productiviteit en resultaatsgerichtheid van je teams bevorderen, dan komen daar doorgaans ook andere aspecten bij kijken: werkprocessen, communicatie, samenstelling van takenpakketten … Ook het omdenken van klassieke functies naar een aantal generieke rollen kan de flexibiliteit en inzetbaarheid van je medewerkers bevorderen. Onze consultants staan klaar met advies en praktische tips. Of volg een van onze interessante opleidingen rond dit topic.

Flexibeler werken

The Future of Work dekt vele ladingen: van glijdende uren, thuiswerk tot ploegenarbeid en flexibele of variabele uurroosters. Flexibel werken biedt kansen voor werknemer én werkgever, zoveel is duidelijk. Is er binnen jouw onderneming nood aan flexibiliteit, maar deins je terug voor de wettelijke spelregels? SD Worx ondersteunt je om flexibel te werken binnen de juridische krijtlijnen.

Onze oplossingen

Ook voor jouw sector

Gerelateerde artikels

Blog
Pas afgestudeerden

Pas afgestudeerde jongeren aanwerven: 5 tips

12 september 2018

De zonovergoten zomer loopt op zijn laatste benen. Enerzijds ontwaken pas afgestudeerde studenten uit hun zomerslaap. Anderzijds schakelen veel werkgevers over van zomerregime naar full-on najaarsdrukte. Daardoor gaan bedrijven op zoek naar nieuw talent, terwijl eerstewerkzoekenden de arbeidsmarkt beginnen te verkennen. Neem je een starter onder je vleugels? Dan is dit alvast wat je moet weten.

Lees meer

Blog
telewerk thuiswerk voordelen

Thuis- of telewerk: de voordelen op een rij

28 juni 2018

Veel werknemers zijn vragende partij om van huis uit te werken. Dat bleek nog maar eens uit een grootschalige enquête van de FOD Mobiliteit bij 2000 werkende Belgen. Tegelijk kwam naar voren dat werkgevers er nog steeds niet happig op zijn. Nochtans zijn de voordelen legio: geen negatieve stress door files en vertragingen, meer geëngageerde teams en minder verzuim.

Lees meer

Blog
landingsbanen 2019 regels einde carrière afbouwen

Landingsbanen: wat zijn de mogelijkheden?

3 juni 2019

In een landingsbaan gaat een oudere werknemer minder uren presteren of stapt hij over naar een lichtere job. De bedoeling is om het einde van de loopbaan wat uit te stellen. Maar de ene landingsbaan is de andere niet, en de voorwaarden veranderen bovendien regelmatig.Een overzicht.

Lees meer