Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2019

Meer over SD Worx

Pers

Telework

Onze internationale tewerkstelling steeg in 2020

9 april 2021

Belgische werkgevers bleven ook in 2020 een groot aantal werknemers tewerkstellen in een internationale functie. Op basis van gegevens binnen SD Worx België merken we zelfs een stijging van dit aantal werknemers. In totaal gaat het om een kwart meer internationaal actieve werknemers. Ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis bleven Belgische bedrijven internationaal actief om buitenlandse markten te benaderen. Belgische bedrijven deden hiervoor beroep op Belgische werknemers maar ze schakelen ook werknemers met een andere nationaliteit in om volledig of gedeeltelijk in een ander land te werken.

work

Klim uit dal bij kmo’s in tweede kwartaal gestopt

1 april 2021

Wat tewerkstelling betreft, zet de klim uit het dal zich niet verder door bij onze kmo’s (tot 250 werknemers)

Telework

Staken in telewerktijden

26 maart 2021

Hoe ga je als werkgever om met een stakingsaanzegging in telewerktijden? Jan Vanthournout van SD Worx: “De oplossing is dat er op voorhand een soort registratie is van wie werkwillig is, of wie niet. Je wilt als werkgever vermijden dat het bedrijf plat ligt, zonder te weten wie nu effectief staakte. Er zijn bedrijven die vragen dat de stakers zich melden: wie niks laat weten, wordt verondersteld te werken. Er zijn bedrijven die vragen wie werkwillig is. Beide systemen kunnen, zolang de vrijheid gegarandeerd is.”

Drie kwart van de Belgen zijn tevreden over ontwikkelingskansen bij hun werkgever

Drie kwart van de Belgen zijn tevreden over ontwikkelingskansen bij hun werkgever

18 maart 2021

In België zegt 75% van de werknemers tevreden te zijn met de ontwikkelingsmogelijkheden in hun bedrijf. Daarmee behoort België tot de betere helft van de klas. Dit cijfer is opvallend in vergelijking het Europese gemiddelde, waar 70% tevreden is en 30% van de werknemers van mening is dat hun werkgever niet genoeg ontwikkelingskansen biedt. Slechts iets meer dan de helft (53,4%) van de Europese werknemers geeft aan dat ze zelf kunnen beslissen welke opleidingen ze mogen/kunnen volgen. Dat blijkt uit onderzoek door payroll en HR-dienstenverlener SD Worx in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Jongeren onder de 25 jaar economisch het meest getroffen door corona

Jongeren onder de 25 jaar economisch het meest getroffen door corona

16 maart 2021

Werknemers jonger dan 25 jaar worden het zwaarst getroffen door corona. In februari stonden jongeren 5,6% van de te werken dagen op tijdelijke werkloosheid. Ook het voorbije jaar blijven zij het vaakst thuis, met een gemiddelde van 7,99% tijdelijke werkloosheid ten opzichte van het totaal te werken dagen. Jonge werknemers werken vaker in sectoren die het meeste tijdelijke werkloosheid inroepen. Dit blijkt uit de Employment Tracker van SD Worx, een maandelijks rapport van de hr-specialist op basis van loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers.