Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2018

Meer over SD Worx

Pers

thuiswerk

Belgen in top drie die mogen telewerken, samen met Nederlanders en Britten

19 september 2019

In 2019 zegt één op drie Belgen te mogen telewerken; daarmee zitten we op gelijke hoogte met Nederlanders en de Britten. Meer dan de helft van wie mag telewerken, in totaal één op vijf Belgen, zegt daar blij om te zijn. Ook daarmee staan we in de top drie. De meest aangehaalde redenen zijn: een betere werk-privé balans, een betere concentratie en productiviteit en minder files. Slechts één op tien heeft geen interesse in telewerk. Dat blijkt uit internationaal onderzoek door HR-dienstenverlener SD Worx, waarbij in België 2500 werknemers werden bevraagd.

e-bikes woon-werkverkeer auto

Eigen auto blijft meest populair voor woon-werkverplaatsing

13 september 2019

De (eigen) auto blijft de koning van het woon-werkverkeer (72%). Na de auto volgen het openbaar vervoer (21%) en de fiets (21%). Hoewel pendelaars steeds meer voor duurzamere alternatieven kiezen, ziet bijna de helft van de Belgen nog steeds geen andere optie dan met de wagen naar het werk te gaan. Eén op drie van de Belgische werknemers vindt dan ook dat hun woon-werkverplaatsing geen goede ecologische voetafdruk heeft.

Kmo’s willen beter openbaar vervoer en meer veilige fietsinfrastructuur

Kmo’s willen beter openbaar vervoer en meer veilige fietsinfrastructuur

7 september 2019

Op de eerste schooldag is het niet alleen de schoolgaande jeugd die aandacht vraagt voor een beter openbaar vervoer en veilig fietsen: ook bij Belgische kmo’s laaien stemmen op voor een beter openbaar vervoer en veilige fietsinfrastructuur. Deze behoren volgens hen tot de top vijf van oplossingen voor een betere mobiliteit, naast meer thuiswerkmogelijkheden, het stimuleren van de (elektrische) fiets en nog (bredere) glijdende werkuren. Eén derde van onze Belgische kmo’s (bedrijven met minder dan 100 werknemers) heeft interesse in de fiets; een vijfde in de fietsvergoeding. Dat zijn de opvallendste conclusies uit een onderzoek van HR-dienstenverlener SD Worx bij 815 bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken.

Kobe Verdonck

Kobe Verdonck benoemd tot CEO van SD Worx Group

3 september 2019

Kobe Verdonck, momenteel bestuurslid van SD Worx Holding NV, strategisch adviseur en lid van het managementteam van SD Worx Holding, volgt vanaf vandaag Steven Van Hoorebeke op als Chief Executive Officer van SD Worx Group NV, het grootste bedrijfssegment van SD Worx.

Jobgroei van meer dan 20.000 jobs bij Belgische kmo’s in eerste half jaar 2019

Jobgroei van meer dan 20.000 jobs bij Belgische kmo’s in eerste half jaar 2019

27 augustus 2019

Tijdens het tweede kwartaal van 2019 steeg de tewerkstelling bij Belgische kmo’s met 0,3%. Deze stijging is bijna het dubbele in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In combinatie met het eerste kwartaal staat de aangroei momenteel op meer dan 20.000 jobs bij onze bedrijven tot 100 medewerkers. De groei is vooral merkbaar bij de kmo’s tot 50 werknemers. Vooral Vlaanderen kent dit kwartaal een groei, met Oost- en West-Vlaanderen op kop. Dat blijkt uit de kmo-jobindex van HR-dienstverlener SD Worx, die al meer dan 10 jaar de evolutie opvolgt.