Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2020

Meer over SD Worx

Pers

SD Worx stelt Nadine Aerts aan als Financieel Directeur

SD Worx stelt Nadine Aerts aan als Financieel Directeur

19 december 2019

Nadine Aerts werd door HR-dienstenverlener SD Worx Group aangesteld tot Chief Financial Officer. In haar nieuwe functie wordt ze lid van het executive committee van SD Worx. Ze rapporteert rechtstreeks aan CEO Kobe Verdonck.

De 20 belangrijkste punten qua recente arbeidswetgeving op een rij

De 20 belangrijkste punten qua recente arbeidswetgeving op een rij

18 december 2019

Eindejaar is de tijd van lijstjes. Ook 2020 heeft heel wat in petto. Welke maatregelen mogen we zeker verwachten? Alvast 10 nieuwigheden om in het oog te houden. Tijd ook om terug te blikken op de voorbije maanden. Heel wat aangekondigde maatregelen zagen het levenslicht. Andere kregen een opknapbeurt. De belangrijkste nieuwigheden in dit handig overzicht van 10 punten van 2019. De 20 belangrijkste punten op een rij.

Eén derde van de bedrijven wil sociale verkiezingen op 14 mei 2020

Eén derde van de bedrijven wil sociale verkiezingen op 14 mei 2020

11 december 2019

Uit de analyse van SD Worx van 1.400 bedrijven die zich laten begeleiden bij de sociale verkiezingen, vallen twee rake conclusies te trekken: steeds meer bedrijven kiezen voor een elektronische stembusgang (al blijft de grote doorbraak nog uit) en de timing van de verkiezingsperiode in de maand mei zorgt ervoor dat de meeste bedrijven op dezelfde dag verkiezingen zullen organiseren.

Isabelle Ulenaers

Isabelle Ulenaers en Gert Verhulst, verkozen tot ‘Wondernemers’ van 2019

6 december 2019

Via de Wondernemers Accountancy Poll van Xerius en SD Worx verkozen Vlaamse boekhouders en accountants de ‘Wondernemer’ en ‘Wonderneemster van het jaar 2019’. William Boeva maakte beide winnaars bekend op de eerste editie van de awardshow op 5 december, waarvan de opbrengst integraal naar De Warmste Week gaat. Gert Verhulst ging naar huis als ‘Wondernemer van het jaar 2019’. Isabelle Ulenaers, bekend van natuurlijke skincarelijn SELF, sleepte de award ‘Wonderneemster van het jaar 2019’ in de wacht. Zij won begin 2019 al de prijs van meest beloftevolle onderneemster van het jaar, uitgereikt door Unizo en Markant vzw.

Tijdsregistratie op het werk: is de prikklok passé?

Tijdsregistratie op het werk: is de prikklok passé?

3 december 2019

Bedrijven waar werknemers (nog) moeten prikken of badgen bij aankomst op het werk, blijven erg talrijk. Acht op de tien van de Belgische ondernemingen waar de arbeidstijd wordt geregistreerd, hanteert hiervoor een traditioneel Time & Attendance (T&A) systeem: een badge, prik- of tijdsklok, Excel sheet, of zelfs op papier. Digitale en biometrische alternatieven, zoals inloggen via applicaties of met een vingerafdruk, komen veel minder vaak voor. Dat blijkt uit een internationale studie door hr-dienstenverlener SD Worx en Protime, specialist in tijdregistratie en personeelsplanning.