Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2018

Meer over SD Worx

Pers

SD Worx verwelkomt Ascender bij de Payroll Services Alliance

15 december 2016

Brussel, 15 december 2016 - Ascender, de toonaangevende payrolldienstverlener in Azië en het Stille Oceaangebied, treedt toe tot de Payroll Services Alliance, een strategisch netwerk van payrolldienstverleners. Ascender, met hoofdzetel in Sydney, Australië, biedt volledig geïntegreerde en multinationale payrolloplossingen. De Payroll Services Alliance werd in 2010 opgericht door SD Worx en Aditro met als doel toonaangevende payrolldienstverleners samen te brengen om consistente internationale oplossingen te bieden. Door de krachten te bundelen met Ascender omvat het geografische bereik van de Payroll Services Alliance, naast Europa, de VS en Canada, nu ook Azië, het Stille Oceaangebied en het Midden-Oosten. De Payroll Services Alliance bedient nu 130.000 klanten met meer dan 32 miljoen werknemers en is hiermee een van de toonaangevende wereldwijde dienstverleners.

Almaar meer mensen werken deeltijds

5 december 2016

Antwerpen, 5 december 2016. Deeltijds werken zit in de lift: in 2008 werkte een kwart van de werknemers nog deeltijds, in 2015 steeg dit aantal tot een derde. Deeltijds werken komt vooral voor bij starters en oudere werknemers: maar liefst 41% van de werknemers jonger dan 25 heeft een deeltijdse baan. Vanaf 55 jaar werkt bijna de helft deeltijds. Andere opvallende trend: het aantal mannen dat deeltijds werkt stijgt verhoudingsgewijs sterker dan het aantal vrouwen. Een en ander blijkt uit de cijfers van HR-dienstenverlener SD Worx.

Meerderheid multinationals werkt nog altijd niet met één enkel payroll-systeem

29 november 2016

Antwerpen – 29 november 2016. Meer dan 5% van de multinationals heeft geen automatisch payrollsysteem en vertrouwt nog altijd op manuele loonverwerking. Bijna twee derde (65%) van de respondenten gebruikt meerdere payrollsystemen over verschillende landen heen. Dat leidt tot inconsistentie, onnauwkeurigheid en een gebrek aan een globaal overzicht. Een en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van HR-dienstenleverancier SD Worx bij vijfhonderd payrollbeheerders en HR managers.

Belgische werknemers hebben meer stress en minder energie

25 november 2016

Antwerpen, 25 november 2016 – Het gaat niet de goede kant uit met het stress- en energieniveau van de Belgische werknemers. Het aantal Belgen dat op het werk stress van een onaanvaardbaar niveau ondervindt, is sinds 2009 gestegen van 26,5% naar 30,8%. Tegelijk is het aantal energievolle medewerkers de afgelopen zeven jaar met meer dan 5% gedaald. Opvallend: het aandeel arbeiders dat energie haalt uit zijn job ligt bijna 20% lager dan bij directie- en hogere kaderleden. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête die HR-dienstenverlener SD Worx sinds 2009 voert bij 2.500 Belgische werknemers.

Hanna Zijlstra nieuwe Business Unit Manager consulting

22 november 2016

Antwerpen, 22 november 2016 – HR-dienstenverlener SD Worx heeft Hanna Zijlstra tot nieuwe Business Unit Manager Consulting benoemd. Ze zal er instaan voor HR Business Development, Employability en Learning. In haar nieuwe functie wil ze samen met haar team verder inzetten op de verschillende strategische domeinen binnen Consulting.