Lotte Kopecky tekent voor drie jaar bij Team SD Worx

2 juni 2021

Lotte Kopecky komt vanaf 1 januari 2022 uit voor Team SD Worx. De Belgische kampioene heeft een contract voor drie jaar met ’s werelds beste vrouwenwielerploeg getekend. “Het is voor mij een enorme uitdaging om uit te komen voor de ploeg die vrijwel alle wedstrijden domineert”, geeft de 25-jarige Kopecky aan.
Sportief manager Danny Stam had Kopecky al enige tijd op het oog. “Je ziet dat Lotte de afgelopen jaren behoorlijke stappen heeft gezet”, aldus Stam. “Ze is een allroundster die steeds zwaardere wedstrijden aankan. Zo maakte ze afgelopen voorjaar ook indruk op mij in de Strade Bianche, waar ze enkel wegviel door een lekke band op een zeer slecht moment. Ik denk dat Lotte zich in ons team nog verder kan ontwikkelen. Verder hebben we met haar in het voorjaar van 2022 ook weer een mooie kern voor de Vlaamse wedstrijden. Volgend jaar hebben kunnen we dan met o.a. Chantal Blaak, Amy Pieters, Demi Vollering en Lotte opnieuw een vuist maken.”

Vereerd

KopeckyKopecky had haar keuze snel gemaakt toen er een aanbieding van Team SD Worx kwam. “Als de beste ploeg van de wereld je vraagt, voel je je natuurlijk vereerd. Dit seizoen heb ik ook een heel goed gevoel bij Team Liv Racing, maar ik moet ook naar mijn toekomst kijken. Ik weet dat ik bij Team SD Worx altijd door een sterke ploeg omringd zal zijn. Wat me aanspreekt in Team SD Worx is dat de ploeg altijd aanvallend koerst. Het is een team dat enorm veel uitstraling in het peloton heeft. Wat me ook aanspreekt, is dat de ploeg niet altijd met een vast plan de koersen ingaat, maar dat ze de tactiek vaak afstemmen op hoe de wedstrijd zich ontplooit.”

Dat hoofdsponsor SD Worx van oorsprong een Belgisch bedrijf is en het hoofdkantoor in Antwerpen heeft, bevalt de Belgische Kopecky ook. “Het is natuurlijk mooi voor mij dat deze internationale ploeg een Belgisch tintje heeft. De eerste gesprekken met sportief manager Danny Stam voelden heel goed aan. Ik hoop de komende jaren in de kleuren van Team SD Worx nog mooie stappen te kunnen zetten.”

Kobe Verdonck, CEO SD Worx: “We kijken erg uit naar Lotte haar komst en zijn ervan overtuigd dat ze zal schitteren in ons team. Eerlijk gezegd stond ze ook bij ons als sponsor al een tijdje op onze verlanglijst. Ze heeft talent op de weg, op de baan en in het veld en liet zich al vele malen opvallen in verschillende type wedstrijden. Dat ze de trui draagt van Belgisch kampioen op de weg en in het tijdrijden, is uiteraard mooi meegenomen. We zijn er zeker van dat ze haar talent nog verder zal kunnen ontwikkelen en zijn trots dat we hiertoe kunnen bijdragen als hoofdsponsor van deze fantastische ploeg.”

Danny Stam is ervan overtuigd dat Kopecky die potentie nog heeft. “Lotte is pas 25 jaar jong en bewijst in de wielersport heel veelzijdig te zijn. Dat biedt kansen. Zo komt ze deze zomer met Jolien D’hoore, die momenteel de kleuren van Team SD Worx verdedigt maar op het einde van het seizoen stopt, op de puntenkoers tijdens de Olympische Spelen in Tokio uit. Zowel sportief als ook publicitair richting onze hoofdsponsor SD Worx ben ik blij dat we Lotte naar onze ploeg hebben kunnen halen, omdat diverse andere teams ook interesse in haar toonden.”