Natacha Robyn uit Antwerpen is eerste ‘Payroll professional of the year’

5 oktober 2018

Antwerpen, 5 oktober 2018. Met de verkiezing van de eerste ‘Payroll professional of the year’ zet SD Worx Learning het beroep van payroll-officer in de kijker. Natacha Robyn van de firma TEC uit Antwerpen mag zich gedurende 1 jaar de koningin van het Nederlandstalige payrolllandschap noemen, na een vaktechnische proef over onder meer ziekte, verlof, tijdskrediet, verzuim, arbeidsduur, loonbrievenen en ontslag.

SD Worx Learning zet beroep van Payroll professional extra in de bloemetjes op 10e Nederlandstalige Dag van de Payroll

Beroep in de kijker

SD Worx Learning vindt het hoog tijd dat er een payroll-officer in de kijker wordt gezet. Maar liefst honderdvijftig deelnemers van de Dag van de Payroll gingen de uitdaging aan om een kennistest in te vullen. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de 10e editie van de Dag van de Payroll professional in aanwezigheid van meer dan 600 Nederlandstalige collega’s uit de sector.

Hr-duizendpoot die onder meer uitblinkt in vakkennis

Elk bedrijf in België dat medewerkers tewerkstelt, heeft iemand die ervoor zorgt dat de lonen correct uitbetaald worden en instaat voor de relatie met het sociaal secretariaat. “Bij kleinere kmo’s is het vaak de bedrijfsleider; in grotere organisaties spreken we van een Payroll-officer of Professional”, stelt Anouk Reygel, Learning partner van SD Worx Learning: “De Payroll professional houdt heel wat bordjes in de lucht: de maandelijkse lonen tijdig (helpen) berekenen, vragen van werknemers beantwoorden, sociale documenten invullen, rapporten opleveren; de lijst is lang. Het is een echte duizendpoot die thuis is in alle hr-vakdomeinen. En juist doordat hij of zij heel veel weet, is dat een enorme hulp voor het beantwoorden van alle vragen van de collega’s.”

Natacha Robyn is eerste ‘Payroll professional of the year’

Natacha Robyn van de firma TEC uit Antwerpen is de eerste Nederlandstalige ‘Payroll professional of the year’ en krijgt onder meer vijf webinars cadeau over de sociaaljuridische actualiteit: “Payroll professional is een heel fijne job omdat je heel veel contacten hebt met werknemers en de inhoud zo gevarieerd is. De wetgeving wijzigt voortdurend, waardoor het een echte uitdaging is om alle wijzigingen bij te houden. Het is ook vaak complex maar ik hou ervan de juiste details uit te zoeken voor mijn medewerkers. Je gaat om met lonen, dus zijn accuraatheid en stiptheid ook heel belangrijk in deze job,” besluit de winnaar.