SD Worx investeert in GlobePayroll en versterkt internationale positionering

28 juni 2018

HR-dienstenverlener SD Worx gaat een partnership aan met GlobePayroll. Deze Franse start-up werd eind 2015 opgericht en biedt als eerste in de markt een global payroll toepassing aan die volledig in de cloud draait. SD Worx koopt 40% van de aandelen van GlobePayroll. Dankzij de samenwerking kan SD Worx zijn internationale groei versnellen en krijgt GlobePayroll nu de nodige financiƫle middelen om verder uit te breiden.

Nauwere integratie van HR-toepassingen met systemen voor loonadministratie wordt steeds crucialer voor bedrijven die wereldwijd actief zijn: door hun HR-toepassingen in verschillende landen te harmoniseren, kunnen internationale bedrijven beter consolideren, hun HR-data beter analyseren en efficiënter werken.

HR en payroll helemaal in de cloud

GlobePayroll bracht als eerste bedrijf een disruptief Core HR- en payroll-systeem uit. Dit systeem, dat alle essentiële gegevens van werknemers bevat, richt zicht op de internationale markt en draait volledig in de cloud. Dit SaaS-model (software as a service) is makkelijk te configureren en kan eenvoudig integreren met andere toepassingen. De innovatieve en gebruiksvriendelijke applicatie ondersteunt verschillende munteenheden, is meertalig, krachtig en draait ook op mobiele toestellen. Het systeem biedt ook lokale ingebouwde functies voor Core HR en Analytics.

SD Worx en GlobePayroll willen deze payrolltoepassing binnen vijf jaar aanbieden in dertig landen, goed voor een half miljoen internationale loonberekeningen per maand. De internationale markt biedt heel wat opportuniteiten en groeit sneller dan welke lokale markt ook: terwijl lokale payroll goed is voor 2 tot 3 procent groei per jaar, is dat groeipotentieel bij klanten die internationaal actief zijn makkelijk 15 procent.

Complementaire voordelen

Beide bedrijven zullen hun producten en aanbod voor hun internationale klanten samen verder ontwikkelen en verfijnen.

“Er zijn heel wat synergieën tussen de twee bedrijven”, vertelt Jean-Luc Barbier, Vice-President SD Worx Global Solutions. “Zo focussen we allebei op bedrijven die in meerdere landen actief zijn en zetten we beiden innovatie volop in om onze klanten optimaal te bedienen. De drive, wendbaarheid en innovatieve spirit van GlobePayroll vult onze decennialange expertise en marktkennis perfect aan. Die complementariteit is natuurlijk erg interessant voor onze klanten.”

“SD Worx biedt exact wat we nodig hebben om onze ambitie te bereiken”, zegt Jean-Baptiste de Charette, Chief Executive Officer of GlobePayroll. “Dit partnership opent deuren naar voor ons nieuwe markten, waar SD Worx al aanwezig is. We kunnen hun stevige en betrouwbare expertise gebruiken om sneller naar de markt te gaan. Bovendien hebben we de beste partner gevonden die bij onze start-up geest en cultuur past en die spirit duidelijk ook wil behouden.”