SD Worx Holding versterkt positie in uitzendmarkt en neemt Flexpoint Group over

14 juni 2018

Antwerpen, 14 juni 2018 – SD Worx Holding neemt Flexpoint Group over. Na de overname van VIO Interim in oktober vorig jaar, verstevigt SD Worx Holding haar positie in de groeiende markt voor flexibel werk en breidt het nu meteen ook uit naar Nederland.

Tot Flexpoint Group behoren Flexpoint, Easymatch Payrolling, Equipe, Trento Engineering, Trace en Redirect. De bedrijven zijn actief op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, specifieke payroll voor uitzendkrachten en HR consultancy. Flexpoint Group is al meer dan twintig jaar actief, telt ruim 240 voltijdse medewerkers en heeft zowat vijftig vestigingen in België en Nederland. Dagelijks werken meer dan zesduizend flexwerkers voor opdrachtgevers binnen verschillende marktsegmenten. Flexpoint Group draaide in 2017 een omzet van meer dan 160 miljoen euro.

Staffing in de lift

De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet zich volop door en speelt in op de vraag van bedrijven om sneller te schakelen, tijdelijk piekmomenten op te vangen of om vacatures die blijven openstaan versneld in te vullen. Bedrijven zetten ook steeds meer zelfstandigen in op tijdelijke projecten. Ook op wetgevend vlak beweegt er iets: voortaan kunnen uitzendkrachten ook in de publieke sector aan de slag, de sectorale verboden op uitzendarbeid in de privésector worden opgeheven en het uitzendcontract van onbepaalde duur krijgt vorm. Volgens Belgische cijfers van Federgon groeide de uitzendsector in 2017 met 6,2 %, de sectoren recruitment, werving & selectie met 11,7 %, interim-management met 2,3 % en projectsourcing met 8,7 %.

“Er zijn dus nog heel wat groeikansen in de markt van staffing, die verder gaat dan louter uitzendarbeid. Denk aan werving & selectie, assessment, project sourcing en outplacement, specialisaties die Flexpoint Group allemaal heeft”, zegt Filip Dierckx, voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx Holding. “Flexpoint Group heeft een sterke voetafdruk in Franstalig België en Nederland maar is ook in Vlaanderen goed vertegenwoordigd, met name in steden waar VIO Interim nog niet of beperkt aanwezig is. Daardoor zijn beide bedrijven geografisch perfect complementair. Met deze overname verhogen we onze omzet binnen staffing tot om en bij de 300 miljoen euro en sluiten we aan bij de subtop. Het is onze ambitie om tegen 2022 binnen staffing tot de top vijf in België te behoren en een sterke groei te realiseren buiten België. Dat betekent dat we op zoek zijn naar talent om deze groei mee te realiseren.”

SD Worx Holding neemt alle aandelen van het bedrijf over. Twee van de vijf aandeelhouders blijven aan boord. Zo wordt de huidige CEO, Jos Gilissen, lid van de Raad van Bestuur, Erwin Vogelzang wordt commercieel adviseur. De drie andere aandeelhouders waren al langer niet meer operationeel actief. Zij stappen nu ook feitelijk uit het bedrijf. De overname is definitief zodra de mededingingsautoriteiten hun goedkeuring geven. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.