Johan Foerts nieuwe SAP business unit manager van SD Worx

28 mei 2018

Johan Foerts neemt de rol van SAP business unit manager bij HR-dienstenverlener SD Worx op. Hij zal het team leiden van een 75-tal specialisten die klanten begeleiden bij hun business software oplossingen in HR zoals SAP, SAP SuccessFactors en PeopleSoft. Hij vervangt Bart Jonkers die een internationale rol opneemt. Johan is al achttien jaar aan boord bij SD Worx en heeft een ruime ervaring in de ERP en SAP-HR business.

Combinatie van Payroll en ERP-expertise

Johan FoertsJohan Foerts (50) is al achttien jaar aan de slag bij SD Worx. Als master in de psychologie met een roeping in de ICT vond Johan een ideale combinatie in diverse rollen bij de HR-dienstenverlener. Hij volgde vele integraties met PeopleSoft, SAP en andere ERP-pakketten op.

Johan Foerts: “Door onze gecombineerde kennis van de Belgische loonadministratie en SAP kunnen we organisaties helpen die hun huidige SAP-omgeving willen moderniseren of kiezen voor meer gestandaardiseerde oplossingen zoals SuccessFactors. De komende jaren verwachten we – nog meer dan vandaag – een tendens om verder te gaan outsourcen. SD Worx is klaar om hierin het voortouw te nemen.”

Met SAP en SuccessFactors-ervaring richt SD Worx zich tot grote privébedrijven en federale en regionale overheidsdiensten, maar evenzeer tot steden, gemeentes en intercommunales. De cloud maakt de oplossingen toegankelijker en aantrekkelijker omdat er minder maatwerk en investeringen nodig zijn.

HR kan niet achterblijven bij de digitale transformatie

“HR mag niet achterblijven qua digitale efficiëntie. Organisaties willen vandaag vanuit één pakket hun volledige HR organiseren, inclusief hun loonadministratie. Ook binnen de overheid staan een aantal grotere organisaties op het punt hun oudere loonmotoren te vervangen door een performant toekomstgericht platform. Ze denken aan slimme manieren van outsourcen, waardoor ze meer kunnen focussen op de interne dienstverlening én de nakende vergrijzingsgolf kunnen counteren”, verduidelijkt Johan Foerts. Een paar jaar terug ontwikkelde SD Worx tevens een gestandaardiseerde toepassing voor de lokale overheden, aangepast aan de specifieke regels die daar gelden.

Johan Foerts: “Ik kijk ernaar uit om terug met klanten en onze partners rond de tafel te zitten en mee te denken aan innovatieve oplossingen, die hun business ondersteunen. De complexiteit en de combinatie met de harde en zachte kant van HR maken het voor mij zo boeiend”, vertelt hij gepassioneerd.