SD Worx stapt in Unbox

6 september 2017

Het bedrijf Unbox werd in september vorig jaar opgericht door BNP Paribas Fortis, USG People en Brandhome group. Unbox heeft als missie om arbeid af te stemmen op de veranderende samenleving. Het bedrijf ambieert om de groeiende kloof tussen ‘mensen mét werk en zonder tijd’ en ‘mensen zonder werk en mét tijd’ toe te rijden. Dit doet het bedrijf door te werken aan een doorgedreven personalisatie van opleiding en ontwikkeling, aanwerving en selectie, en nieuwe verloningmodellen. Op die manier draagt Unbox bij aan de hedendaagse uitdagingen van langer werken, duurzame mobiliteit, digitalisering en automatisering op de werkvloer, levenslang leren, knelpunt profielen... SD Worx wordt de vierde aandeelhouder en investeert hiermee in HR innovatie.

Bert Van Rompaey, voorzitter raad van bestuur Unbox: “Elk van de partners binnen Unbox zijn met hun knowhow en competenties specialist binnen hun domein, leren van elkaar en versterken zo het aanbod. SD Worx is de schakel die nog ontbrak. Ze brengen heel wat expertise binnen. Hun inbreng, gecombineerd met de reeds aanwezige expertise binnen Unbox, zorgt voor nieuwe opportuniteiten.”

Steven Van Hoorebeke, ceo van SD Worx Group: “We merken een individualisering van de relatie tussen werkgever en werknemer. Steeds meer wordt rekening gehouden met de werknemer als individu, kijk maar naar tijds- en plaatsonafhankelijk werken, flexibele verloning, de mogelijkheid om vakantie op te sparen, loopbaanbegeleiding, opleiding of andere zaken. Daarnaast concentreren almaar meer bedrijven zich op hun kerntaken. IT maar ook HR worden steeds vaker uitbesteed. Unbox speelt in op beide trends en is een one-stop-shop. Klanten hebben één aanspreekpunt voor hun HR-vragen. Zeker in het topsegment leeft dit sterk en daarom geloven we ook heel erg in dit concept.”

Steven Van Hoorebeke wordt bij Unbox lid van de raad van bestuur, waarvan Bert Van Rompaey (CHRO BNP Paribas Fortis) voorzitter is en waarin ook Christophe Petit (Country Director USG People) en Erik Saelens (CEO Brandhome group) zetelen. De secretaris van de raad van bestuur is Lewis Carrafiello. Roeland Van Dessel zal in de nabije toekomst de raad van bestuur vervoegen als onafhankelijk bestuurder.