Henegouwse kmo-medewerker is jonger maar heeft meer anciënniteit dan Belgische collega

24 maart 2017

Naar aanleiding van de opening van een nieuw kantoor in Bergen, vergeleek HR-dienstverlener SD Worx de gegevens van meer dan tienduizend kmo-medewerkers uit Henegouwen met die van de Waalse en Belgische kmo-medewerkers. In vergelijking met Belgische kmo-medewerkers, hebben medewerkers van kmo’s uit Henegouwen meer anciënniteit, werken ze vaker deeltijds en hebben ze vaker het statuut van een arbeider. Bovendien zijn ze jonger en vaker een vrouw.

In 2016 was de kmo-medewerker in Henegouwen gemiddeld iets ouder dan 41 jaar. Daarmee is hij twee jaar jonger dan de Belgische kmo-medewerker (43,2 jaar). Bovendien is hij, met een gemiddelde anciënniteit van 7,6 jaar, ook iets honkvaster dan de kmo-medewerker in Wallonië en België (7,4 jaar). Opvallend: dit cijfer steeg spectaculair tussen 2008-2016: van 6,9 naar 7,6 jaar. Deze periode was een economisch moeilijke periode, wat kan verklaren waarom medewerkers voor zekerheid kiezen en langer op post blijven.

In kmo’s in Henegouwen ligt het percentage arbeiders (44,42%) bij kmo’s een stuk hoger dan in de rest van het land (Belgie 35%; Wallonië 41%). Henegouwse kmo’s tellen ook iets meer deeltijdsen: 36% van de kmo-medewerkers werkt er deeltijds, tegenover 31% in België. In 2008 werkte slechts 30% van de mensen in Henegouwen deeltijds, dus ook hier is er sprake van een opmerkelijke groei.
De verhouding tussen mannen en vrouwen in Henegouwen ligt met respectievelijk 53% versus 47% in lijn met de verhouding bij Waalse kmo’s. Als we naar de gemiddelde kmo in België kijken, ligt het percentage mannen hoger (56,5%).

kmo-2016

Vooral kleinere bedrijven groeien in Henegouwen

Volgens de RSZ-cijfers werkte in België in 2015 net geen 60% van de werknemers uit de privésector bij een kmo, in vergelijking met 63% in Henegouwen en 67% in Wallonië. Nog volgens de RSZ kwamen er tussen 2011 en 2015 550 bedrijven bij in Henegouwen. Elf daarvan waren bedrijven met meer dan honderd werknemers, de andere 539 kmo’s. Alles samen gaat het om een stijging van 2,1%, wat onder het gemiddelde ligt van zowel Wallonië (+ 3,7%) als van België (+ 2,6%). In de categorie vijf tot twintig medewerkers scoort Henegouwen wel beter dan Wallonië en België, met 4,7% groei tegenover respectievelijk 4,3% en 2%.

Al meer dan twintig jaar zijn we actief in Wallonië, met vestigingen in Charleroi, Luik en Mont-Saint-Guibert. Het zijn stuk voor stuk succesvolle kantoren met klanten die erg belangrijk zijn voor de lokale werkgelegenheid. Zij doen hier de economie draaien. Toen we een vierde locatie in Wallonië zochten, bleek Bergen de logische keuze. Niet alleen geografisch, maar ook economisch: Bergen is een echte technopool met bedrijven die gespecialiseerd zijn in biochemie, telecom, ICT, etc.. Zij bieden heel wat potentieel voor de toekomst en staan voor de digitale transformatie van de regio. Wij willen hen daarbij actief helpen met een professioneel HR-beleid”, zegt Delphine Pitance, kantoordirecteur in Bergen van SD Worx.

Delphine-Pitance