Meerderheid multinationals werkt nog altijd niet met één enkel payroll-systeem

29 november 2016

Antwerpen – 29 november 2016. Meer dan 5% van de multinationals heeft geen automatisch payrollsysteem en vertrouwt nog altijd op manuele loonverwerking. Bijna twee derde (65%) van de respondenten gebruikt meerdere payrollsystemen over verschillende landen heen. Dat leidt tot inconsistentie, onnauwkeurigheid en een gebrek aan een globaal overzicht. Een en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van HR-dienstenleverancier SD Worx bij vijfhonderd payrollbeheerders en HR managers.
  • Meer dan 5% beheert payroll nog altijd via manuele processen
  • Bijna twee derde gebruikt meerdere payrollsystemen wereldwijd
  • Meer dan de helft (56%) kan moeilijk overzicht houden over verschillende landen heen

Multinationals overtuigd van voordelen van één payroll systeem

Meer dan 90% van de respondenten is overtuigd van de voordelen van één wereldwijd payrollsysteem. Toch werkt minder dan een derde (29%) van de multinationals effectief met één enkel systeem.
Het grootste probleem van payrollbeheerders in multinationals die met verschillende payrollsystemen werken, is de nauwkeurigheid van de systemen in de verschillende landen (56%). Het ontbreken van globale consistente afspraken, wat een impact heeft op het aanbieden van hoge service levels, is voor 42% van de respondenten een probleem. Iets meer dan een derde (34%) geeft aan dat payroll te zwaar doorweegt in de kosten. Andere belangrijke zorgen zijn het tijdrovende partnerbeheer (29%) en een gebrek aan internationale rapporteringsmogelijkheden (20%).

Thierry Vanbever, Director Global Services en Solutions bij SD Worx: "Uit onze rondvraag blijkt duidelijk dat de meeste internationale organisaties niet beseffen dat ineffectieve payrollsystemen de kosten en complexiteit opdrijven en zo een impact hebben op de bedrijfswinst. Daarom zou dit op de agenda van het C-level management moeten komen en zou één enkel payrollsysteem deel moeten uitmaken van de businessstrategie.”

Meer informatie?

Pieter Goetgebuer, Persverantwoordelijke SD Worx
T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73
pieter.goetgebuer@sdworx.com