Twee derde Belgische werknemers tevreden over loon

22 juni 2016

• 67% is tevreden met samenstelling van totale beloningspakket • Positieve evolutie in de algemene tevredenheid over het loon • 66% wil zelf de samenstelling van het loonpakket bepalen • 92% heeft hier geen inspraak in

Brussel, 22 juni 2016 – Meer dan twee derde van de Belgen is tevreden over zijn loon, dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging NV België door HR-dienstenverlener SD Worx bij 2.500 Belgische werknemers. Dit jaar blijft de algemene tevredenheid over het loon stijgen. Werknemers geven aan een marktconforme verloning te krijgen in verhouding tot hun takenpakket en het loon van hun collega's. Wel zegt twee derde van de Belgische werknemers meer inspraak te willen in de samenstelling van hun loonpakket, terwijl slechts een kleine minderheid daartoe de kans krijgt.

Aan de hand van enkele stellingen peilt de enquête van SD Worx ieder jaar naar hoe tevreden en geëngageerd de Belg is op de werkvloer. Uit de resultaten dit jaar blijkt onder andere dat de gemiddelde werknemer tevreden is over zijn loon en de samenstelling van het loonpakket.

Iets meer dan twee derde (67%) van de ondervraagden vindt dat de samenstelling van het totale beloningspakket voldoet aan de behoeften. Verder vindt 63,8% dat het totale beloningspakket in verhouding staat tot het takenpakket. Volgens 62,2% staat het totale beloningspakket in verhouding tot de prestaties.
Grafiek belgische werknemers

Ieder jaar berekent SD Worx de gemiddelde tevredenheidsscore op een schaal van 10 punten. In 2013 bereikte de tevredenheid een absoluut hoogtepunt voor wat het loon betreft, om nadien weer te dalen. Sinds 2015 stijgt de algemene evolutie opnieuw.

 
 
 
 
 
 
 
 

Belang van marktconforme verloning

Het onderzoek peilde ook naar wat werknemers over flexibele verloning vinden. 66,3% van de respondenten wil zelf de samenstelling van het beloningspakket bepalen, al geeft maar liefst 92% aan hier niet de kans toe te krijgen.

Op de vraag wat werknemers dan precies aan hun beloningspakket willen wijzigen, geeft 12,8% aan liever meer cash en minder voordelen te krijgen; 11,2% zou opteren voor meer vrije tijd en minder extralegale voordelen; 8,7% van de respondenten zou een deel van hun cash loon inruilen voor meer vrije tijd.

“In het algemeen blijken werknemers tevreden over hun beloningspakket en de verhouding van hun loon ten opzichte van andere werknemers, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Om medewerkers aan te trekken en te behouden, is een correcte verloning van groot belang. Maar wat is een marktconforme verloning precies? Via onze online toepassing Reward Profiler™ kan een bedrijf benchmarken en de lonen en loonpakketten vergelijken met soortgelijke organisaties in de markt op basis van sector, regio etc.", zegt Leen Van Damme, Business Unit Manager Consulting bij SD Worx.

Meer lezen?

Bekijk deze cijfers in een overzichtelijke infografiek of raadpleeg het artikel ‘En wat zou uw medewerker bij de concurrentie verdienen? In drie stappen naar marktconforme verloning.”