SD Worx verwelkomt F2A in de Payroll Services Alliance

7 juni 2016

Brussel, 7 juni 2016 - F2A, een toonaangevende Italiaanse HR-dienstenverlener, actief op het gebied van personeelsadministratie en -management, treedt toe tot de Payroll Services Alliance, een strategisch netwerk van payrollexperten. F2A verleent advies en ondersteuning aan personeelsafdelingen en -managers op de Italiaanse outsourcingmarkt. De Payroll Services Alliance werd in 2010 opgericht door SD Worx en Aditro. Toonaangevende spelers in loonadministratie en HR-oplossingen bundelen er hun krachten om over de landsgrenzen heen een consistente dienstverlening aan te bieden. De alliantie covert Europa, de VS en Canada.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de sector en 660 medewerkers ondersteunt F2A 1.500 klanten in hun financiële en personeelsbeleid. In 2015 boekte het bedrijf een omzet van ongeveer 53 miljoen euro.

F2A heeft acht kantoren verspreid over Italië en bedient bedrijven van verschillende grootte en uit alle sectoren, zowel nationaal als internationaal. F2A doet daarbij een beroep op een netwerk van partners die gebruikmaken van geïntegreerde IT-tools. Door toe te treden tot de Payroll Services Alliance zal F2A zijn internationale activiteiten structureel versterken.

F2A biedt een uitgebreid pakket aan diensten en oplossingen, van personeelsadministratie, HR-management en loonkostenbeheersing, tot HR-advisering, outsourcing en backofficediensten tot boekhoudkundig (ISA/IFRS) en bedrijfsadvies. Als aanvulling op hun aanbod werkt F2A al geruime tijd samen met een juridische en fiscale dienstverlener om bedrijven ook professioneel te helpen op het gebied van arbeidswetgeving, juridische en zakelijke aangelegenheden, fiscale wetgeving en geschillen, douane en btw, internationale fiscaliteit, transferprijzen en compliance.

 

Positie in de payrollmarkt versterken

“We zijn zeer verheugd dat we F2A, een sterke Italiaanse speler, mogen verwelkomen in de Payroll Services Alliance”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van de SD Worx Group en medeoprichter van de Payroll Services Alliance. “Dankzij het uitgebreide partnership kunnen al onze leden afzonderlijk hun internationale voetafdruk en groei verstevigen, maar we versterken uiteraard ook de positie van de alliantie in de wereldwijde payrollmarkt. Door strategisch en operationeel samen te werken garanderen we onze klanten de beste dienstverlening. Onze klanten kunnen rekenen op kwaliteitsvolle payrolloplossingen over de grenzen heen.”

“Door toe te treden tot de Payroll Services Alliance zullen we onze verkoopactiviteiten wereldwijd uitbreiden. Bovendien kunnen we dankzij dit partnership onze klanten een unieke en eenduidige oplossing aanbieden, ongeacht waar ze mensen tewerkstellen," zegt Alberto Poli, CEO van F2A.

“Dat we bestaande contacten en relaties kunnen delen met alle partners van de alliantie, is uitermate interessant voor ons", zegt Michele Martinelli, International Sales Manager bij F2A.

Dankzij deze samenwerking bedient de Payroll Services Alliance nu meer dan 127.000 klanten en ruim 31 miljoen werknemers wereldwijd.