SD Worx nieuwe partner van Co.Station BXL

20 april 2016

Brussel, 20 april 2016 – HR-dienstenverlener SD Worx participeert structureel in Co.Station BXL. Het concept, dat op 28 april haar eerste verjaardag viert, startte als een samenwerking tussen de start-up SocialCom en BNP Paribas Fortis. Co.Station BXL brengt beginnende en grote ondernemingen met elkaar in contact en ontwikkelt zo een omgeving voor een maximale kruisbestuiving van elkaars kennis en kunnen. Het initiatief trok al een dertigtal ondernemingen aan. BNP Paribas Fortis, Mobistar, SocialCom en USG People/Solvus waren al partner van het project. Het innovatieve karakter sluit perfect aan bij de waarden van SD Worx, vandaar deze investering.

Ecosysteem van ondersteuning en omkadering


Co.Station BXL biedt aan innovatieve start-ups en scale-ups een omgeving waar ze ondersteuning en omkadering vinden om zich verder te ontwikkelen. In het Markiesgebouw in Brussel krijgen ze toegang tot specialisten die hen kunnen bijstaan op vlak van financiering, marketing en communicatie, coaching, juridische aspecten, en meer.
Co.Station BXL is meer dan een ruimte voor co-working. Het concept helpt de bedrijven op drie verschillende manieren. Ten eerste bieden ze hen flexibele of vaste werkplaatsen aan, inclusief ruimte voor vergaderingen of zelfs evenementen. Ten tweede werken ze met een academie, waar er op basis van verschillende thema’s opleidingen worden gegeven. Tot slot kunnen de scale-ups ook intekenen voor een acceleratieprogramma dat hen ondersteunt en begeleidt tijdens een traject om verder te groeien en te internationaliseren. Co.Station BXL is dus tegelijk een co-workingruimte, een incubator, een versneller, een academie en een netwerk.

SD Worx als nieuwe officiële partner


“We zijn verheugd om te kunnen deelnemen aan dit initiatief, omdat het nauw aansluit bij de waarden van ons bedrijf. Binnen SD Worx zijn we steeds op zoek naar innoverende manieren van werken, net als Co.Station BXL en de bedrijven die hiervoor intekenen. Als partner bieden wij aan de deelnemende bedrijven enerzijds onze kennis en ervaringen aan. Anderzijds willen we onze eigen werknemers de ruimte en mogelijkheid bieden om nieuwe projecten te verfijnen en op poten te zetten binnen Co.Station BXL”, aldus Sige Mariën, Director Consulting die samen met Hilde Haems, HR en Marketing Director bij SD Worx in de Raad Van Bestuur van Co-station BXL zal zetelen.
SD Worx zette eerder al zijn schouders onder de gelijkaardige projecten Corda (in Hasselt) en Darwin (in Niel).

Meer informatie?


Pieter Goetgebuer, Persverantwoordelijke SD Worx T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73 pieter.goetgebuer@sdworx.com

Foto’s


Foto’s kan je terugvinden op http://prez.ly/1sq .