Henri Vanroelen wordt CIO bij SD Worx

25 februari 2016

Antwerpen, 25 februari 2016 – Vanaf 1 maart start Henri Vanroelen als CIO bij HR-dienstenleverancier SD Worx. Hij volgt Tom Wouters op die bij SD Worx de divisie Large Enterprises gaat leiden. Henri Vanroelen zal deel uitmaken van het directiecomité en rechtstreeks rapporteren aan CEO Steven Van Hoorebeke. Zijn ruime ervaring in de internationale bedrijfscontext komt erg goed van pas.

In zijn functie zal Henri Vanroelen de IT-strategie verder ontwikkelen zodat die de internationale bedrijfsdoelstellingen van SD Worx mee ondersteunt. Naast de verantwoordelijkheid over de IT binnen het bedrijf, wil Henri Vanroelen ook een rol spelen daarbuiten. SD Worx heeft ook heel wat eigen ontwikkelde software waarmee klanten hun personeelszaken en bijbehorende processen organiseren en beheren.

 

Henri Vanroelen: “Ik wil mee aan tafel zitten bij de klant, zodat ik weet wat er leeft op het terrein en daarop kan inspelen. Wat hebben onze klanten nodig om nog efficiënter te werken? Die vraag wil ik stellen, zowel aan de beslissingsnemer als aan de persoon die dagelijks met onze producten en diensten werkt. Het is mijn taak om klanten en medewerkers operationeel en tactisch te ondersteunen. Bij SD Worx maakt IT wezenlijk deel uit van de producten en dienstverlening. IT is cruciaal om je als bedrijf te differentiëren en een voorsprong te nemen. Het is een bijzonder boeiende uitdaging om IT als strategisch instrument volop in te zetten om de internationale groeiambities waar te maken. De markt is volop in beweging en er wordt geconsolideerd. Ik heb dergelijke bewegingen al bij vorige werkgevers meegemaakt en vind dit zeer interessant.”

 

SD Worx heeft een grote IT-afdeling: er zijn in België zowat 450 gespecialiseerde informatici aan de slag. Dat is meer dan een kwart van de Belgische medewerkers. Ongeveer 280 werknemers onderhouden de interne systemen en infrastructuur en ontwikkelen applicaties voor klanten. Zowat 170 medewerkers zijn als consultant rechtstreeks betrokken bij de software die bij de klant draait. Zij staan in voor zowel installatie, configuratie, onderhoud, beheer als ondersteuning.

 

25 jaar internationale ervaring in IT

De HR-sector is voor Henri Vanroelen dan wel nieuw, hij brengt 25 jaar ervaring in IT mee, ook in internationale context. “Bij IT komen dezelfde vragen terug, onafhankelijk van de sector waarin het bedrijf actief is, of het nu gaat om e-mail, cloud, besturingssystemen upgraden, pc’s installeren of migratieprojecten. In mijn loopbaan was ik betrokken bij verschillende afzonderlijke aspecten van IT. In mijn nieuwe functie komt alles samen. Als CIO heb je niet alleen een technische functie, je moet mee zijn met wat het bedrijf doet, zijn drijfveren begrijpen en kunnen meepraten over de business in het algemeen. Daar komt mijn MBA-opleiding van pas. In alle bedrijven waarvoor ik werkte, met uitzondering van het Onafhankelijk Ziekenfonds, had ik internationale functies. Ook die ervaring wil ik volop inzetten bij SD Worx.

 

Henri Vanroelen behaalde een master in Elektrotechniek aan de Vrije Universiteit in Brussel en een MBA aan de Regis Universiteit in Colorado (USA). Hij startte zijn loopbaan bij Exxon, waar hij verschillende IT-functies uitoefende in België en de USA. Nadien ging hij aan de slag bij Estée Lauder. Daar was hij tussen 1998 en 2000 Executive Director Global Supply Chain Systems. In 2000 werd hij er Vice President IT. Tussen 2004 en 2006 werkte hij er als Vice President Global Supply Chain Planning and Execution Systems. In 2006 startte hij als Vice President Program Manager Distribution Projects. Tussen 2009 en 2011 was Henri Vanroelen CIO bij de Groep Onafhankelijk Ziekenfonds. In 2011 startte hij als Vice President IT – EMEA bij Ingersoll-Rand.

 

Foto en LinkedIn

Een foto in hoge resolutie kun je hier downloaden.

Meer informatie vind je op het LinkedIn-profiel van Henri Vanroelen: https://be.linkedin.com/in/vanroelen

 

Meer informatie?

Pieter Goetgebuer, Persverantwoordelijke SD Worx
T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73
pieter.goetgebuer@sdworx.com