SD Worx wint HR Excellence Award als ‘Best Learning & Development Company’ en pakt voor derde keer HR Community Prize

20 november 2015

Antwerpen, 20 november 2015 – HR-dienstenleverancier SD Worx is uitgeroepen tot ‘Best Learning & Development Company’. De HR Excellence Awards bekronen HR-projecten en worden jaarlijks uitgereikt. Per categorie dienden zes genomineerde bedrijven een projectdossier in. Een onafhankelijke vakjury beoordeelde die op uitmuntendheid en innovatie. Ook het publiek kreeg de kans om te stemmen. In het totaal werden vijftien awards uitgereikt, voor evenveel categorieën. SD Worx was ook genomineerd voor de categorieën ‘Best HR Technology & Integration Company‘ en ’Best Social, Administration & HR Management Services Company’.

Om de award voor “Best Learning & Development Company” te behalen, diende SD Worx haar project bij Stad Antwerpen in. Samen met Stad Antwerpen bekeek SD Worx welke organisatieveranderingen mogelijk waren om beter te functioneren en de burger beter te bedienen. Zowel medewerkers, leidinggevenden als burgers moesten hier voordeel uit halen. Daarnaast moest het klimaat van ontevredenheid bij personeel en klanten ombuigen en verbeteren.

Aantal klachten met veertig procent gedaald

SD Worx analyseerde de processen en introduceerde via diverse leerprocessen een cultuur van vertrouwen, openheid en verantwoordelijkheid. Gaandeweg evolueerde de klemtoon van extern advies en begeleiding geven aan met name leidinggevenden, naar tools aanreiken aan alle medewerkers om zelf verandering teweeg te brengen. Zo werd het veranderingstraject intern breed gedragen en leerden werknemers elk voor zich hoe ze zich in de toekomst verder kunnen ontplooien. Daar hebben ze niet alleen zelf baat bij, maar zo ontwikkelen ook het team en bijgevolg de volledige organisatie zich. Het resultaat overstijgt de verwachtingen bij zowel medewerkers, leidinggevenden als burgers. Het aantal klachten bij de ombudsvrouw daalde bijvoorbeeld met maar liefst veertig procent.

“We zijn uitermate verheugd met deze mooie onderscheiding. Het is een objectieve bevestiging dat we een innovatief bedrijf zijn met een kwalitatief sterk aanbod. Het is onze ambitie er zo mee voor te zorgen dat onze klanten betere resultaten neerzetten. Daarbij kunnen we rekenen op gebruiksvriendelijke tools, bewezen methoden, een toonaangevend kenniscentrum en gespecialiseerde medewerkers die zich maximaal inzetten om resultaten te boeken”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van SD Worx. 

HR Community Prize

Naast de HR Excellence Award voor Best Learning en Development Company pakte SD Worx ook de HR Community Prize. Deze speciale Jury Award werd uitgereikt aan de genomineerde die de meeste stemmen kreeg van de HR Community. Het is al de derde keer dat SD Worx deze trofee mee naar huis neemt.

Beeldmateriaal

Een videotestimonial rond het project met de Stad Antwerpen staat hier.

Foto’s van de uitreiking zijn op eenvoudig verzoek verkrijgbaar.

 

hr excellence awards 2015  

 

 

  hr excellence awards 2015