Omzet SD Worx stijgt in 2013 met 4% tot 256 miljoen euro

11 juni 2014

Brussel, 11 juni 2014 – In 2013 kende SD Worx een omzetgroei van 4% tot 256 miljoen euro. In België behoudt de HR-dienstverlener zijn positie als nationaal marktleider met 913.200 loonberekeningen per maand. Vooral internationaal liet SD Worx een mooi resultaat optekenen, met een groei van 5,7% en de toevoeging van Slovenië als 28ste land in zijn netwerk. SD Worx wil zich verder toespitsen op duurzame groei en focust daarom, naast de internationale uitbouw, ook op sectorspecifieke oplossingen en innovatie, waarbij de wensen en de noden van de klant steeds centraal staan.

Operationeel goede resultaten in verschillende activiteitenpijlers

In 2013 groeide de omzet van SD Worx met 4% tot 256 miljoen euro. In vergelijking met vorig jaar daalde de winst echter van 11 tot 2 miljoen door een algemene daling van de financiële opbrengsten, te wijten aan de historisch lage rentevoet.

In 2013 bediende SD Worx meer dan 5.000 nieuwe Belgische KMO’s op het vlak van Payroll Services, op een globale klantenportfolio van 41.700 KMO’s, wat een opvallend resultaat is. Bovendien werden er nieuwe payrollprojecten opgestart met grote spelers op de markt zoals bpost en AG Insurance. Beide werken nu samen met SD Worx via de SAP-payrolloplossing.

Ook in zijn andere activiteiten zette SD Worx operationeel goede resultaten neer. SD Worx Consulting kende een opmerkelijke groei van 5%, een groei die vooral toe te schrijven is aan Reward en Legal Consultancy. In de activiteit SD Worx Learning liet de dienstverlener dan weer een groei van 4% en een marktaandeel van 15,4% optekenen, dit terwijl de opleidingsmarkt kromp met 4%, volgens officiële cijfers van Federgon.

Steven Van Hoorebeke, gedelegeerd bestuurder SD Worx, licht toe: “Ondanks de volatiele economische context zetten wij in 2013 een goed resultaat neer, zowel globaal als in onze verschillende activiteiten. Wij streven naar duurzame groei door continue investeringen in innovatieve oplossingen op maat, technologie, sectorspecifieke oplossingen en onze internationale uitbouw.”

Belgische marktleider met oog voor sectorspecifieke oplossingen

Op dit moment beschikt SD Worx over een portefeuille van 48.400 klanten in België en verzorgt het maandelijks 913.200 loonberekeningen.

SD Worx investeert sinds enkele jaren in het aanbieden van sectorgerichte oplossingen, waarmee het specifiek focust op de wensen en de noden van klanten uit verschillende sectoren.

Zo ontwikkelde SD Worx payrollsoftware op maat van de healthcare sector en maakte aangepaste modules voor de sectoren transport en bouw. Voor de retailsector ontwikkelde SD Worx in samenwerking met Protime een workforce management en planning tool waarmee retailers kunnen voorspellen hoeveel personeel ze per winkel nodig zullen hebben, gebaseerd op een vroegere omzet en huidige bezetting.

Internationale groeistrategie

SD Worx verzorgt elke maand meer dan dan 1,2 miljoen loonberekeningen in Europa vanuit eigen vestigingen en 5,5 miljoen loonberekeningen in samenwerking met de Payroll Services Alliance. Met een groei van 5,7 % scoorde SD Worx internationaal in 2013, zowel in de afzonderlijke landen als in de multicountry services. SD Worx zette over de afgelopen jaren al stevig voet aan grond in Europa door het eigen SD Worx-netwerk in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland en door de integratie van de Payroll Services Alliance.

In 2013 trok SD Worx verder de kaart van de internationalisering. Zo voegde het niet enkel Slovenië als 28ste land aan zijn netwerk toe, maar opende ook een nieuwe internationale hub in Brussel. Met dit nieuw kantoor steekt SD Worx een hand uit naar de vele internationale instellingen en organisaties in Brussel en bouwt het een hub uit voor tal van Europese activiteiten.

Innovatiepotentieel als belangrijke pijler in duurzame groeistrategie

“Naast de focus op onze internationale uitbouw, staat innovatie ook centraal in onze duurzame groeistrategie. Zo vinden wij het belangrijk om in te spelen op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag, zoals mobiliteit, technologische evoluties en de eindeloopbaanproblematiek. Dit jaar focusten wij op verscheidene projecten rond metrics, behoud en stimulatie van talent, mobiliteit en langer werken,” verklaart Steven Van Hoorebeke.

Op het vlak van metrics zetten wij het HR Performance Dashboard op, een meettool voor hr-managers. Deze tool meet en analyseert hr-gegevens om het verband tussen hr-beleid en de effecten ervan in kaart te brengen.

Verder ondertekende SD Worx een samenwerkingsovereenkomst met Cornerstone OnDemand, wereldleider in talentmanagementsoftware en met PeopleXS, een e-recruitment oplossing. Samen met de eigen oplossingen van SD Worx vormt dit een krachtig aanbod van HR software.

SD Worx werkte in België mee aan een wetsvoorstel voor een flexibel mobiliteitsbudget ter vervanging van de klassieke bedrijfswagen. Met een mobiliteitsbudget kunnen werknemers een bepaald bedrag besteden aan een brede waaier van transportmiddelen.

Tenslotte ontwikkelde SD Worx met enkele grote spelers eindeloopbaanplannen voor oudere werknemers. Hiermee onderschrijven ze niet alleen het belang van eindeloopbaantrajecten, maar slagen ze er ook in om een oplossing te formuleren op zowel juridisch als HR-vlak.

Jaarverslag 2013

Bekijk het volledige jaarverslag 2013 van SD Worx hier.

Meer informatie

Tania Deswelgh, SD Worx, 03/220 22 31 of 0479/98 55 92
E-mail: tania.deswelgh@sdworx.com  

Saar Bentein, Grayling, 02/713 07 33
E-mail : saar.bentein@grayling.com  

SD Worx biedt in 28 Europese landen een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. 2.000 medewerkers bedienen meer dan 51.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand meer dan 1.200.000 lonen en heeft eigen kantoren in onder andere Antwerpen (HQ), Berlijn, Breda, Brussel, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Louvain-La-Neuve, Luxemburg, Luik en Parijs. SD Worx is mede-oprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 5.500.000 loonberekeningen.