Bediende aanwerven kost 15.000 euro

10 oktober 2013

Antwerpen, 9 oktober 2013. Belgische bedrijven doen gemiddeld 45 werkdagen over de invulling van een vacature. Voor 25% van de aanwervingen hebben ze zelfs meer dan 67 werkdagen nodig. Dat blijkt uit onderzoek van SD Worx naar de rekruteringspraktijk bij 200 in Belgiƫ gevestigde bedrijven.
Niet minder dan driekwart (75%) van de bevraagde bedrijven krijgt bepaalde vacatures niet ingevuld. Sommige vacatures moeten zelfs worden ingetrokken. De arbeidsmarkt van 2013 is namelijk een stuk statischer dan vijf jaar geleden. Wie werk heeft, blijft veilig op zijn stoel zitten. Sinds 2008 is de gemiddelde bedrijfsanciënniteit met 4 maanden gestegen. Het aantal ingevulde vacatures per recruiter is gehalveerd. Rekruteerde elke voltijdse staffingmedewerker in 2008 nog gemiddeld 63 nieuwe medewerkers op jaarbasis, dan daalde dat aantal in 2012 tot slechts 29 nieuwe medewerkers.

Verbazingwekkend is ten slotte dat de meeste organisaties geen idee hebben van de totale kostprijs van een aanwerving, of redelijk nonchalant zijn wat de kostenbewaking betreft, terwijl de rekrutering van een gewone bediende volgens calculaties van SD Worx 15.000 euro bedraagt.

Verouderde kijk op werving en selectie

Tussen 16 april en 7 mei 2013 onderzocht hr-dienstenbedrijf SD Worx hoe bedrijven in de praktijk omgaan met steeds moeilijker in te vullen vacatures. Belangrijkste vaststelling is dat veel Belgische bedrijven een verouderde kijk op werving en selectie hebben. Ze zijn nog altijd op zoek naar ‘de witte raaf’. Maar bedrijven zouden alternatieven moeten overwegen, zoals niet aanwerven, intern een oplossing zoeken of functies herschrijven.

‘Bedrijven zouden veel beter bepaalde functies herschrijven of de afdeling hertekenen,’ zegt Johan Ceulemans, directeur Staffing bij SD Worx. ‘Ook toekomstgericht aanwerven, met aandacht voor de match met de organisatie en vooral ook voor de voorkeuren, sterktes en drijfveren van medewerkers, is noodzakelijk voor een duurzaam staffingbeleid. Organisaties die de juiste talenten kunnen inzetten en aan zich kunnen binden hebben een strategisch voordeel.’

Meer dan 10% probleemvacatures bij helft van de industriƫle bedrijven

Door hun traditionele kijk op werving en selectie hebben bedrijven steeds meer tijd nodig om een vacature ingevuld te krijgen (gemiddeld 45 werkdagen of meer). Voor een kwart (25%) van de aanwervingen heeft men zelfs meer dan 67 werkdagen of meer dan 3 maanden nodig. Slechts één op de vier organisaties slaagt erin om binnen de 30 werkdagen een aanwerving rond te krijgen.
Driekwart (75%) van de bevraagde bedrijven krijgt bepaalde vacatures helemaal niet ingevuld. Dat zijn de zogeheten knelpuntvacatures zoals gedefinieerd door de VDAB: vacatures die langer openstaan dan 90 dagen, 180 dagen (kritieke knelpuntvacatures) of die zelfs geannuleerd werden.

Niet minder dan 55% van de industriële bedrijven en 45% van de organisaties uit de dienstensector melden meer dan 10% zulke probleemvacatures. Iets beter gaat het toe in de sectoren van overheidsadministratie, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening, waar ‘slechts’ 30% van de organisaties meer dan 10% probleemvacatures heeft.

Arbeidsmarkt statischer dan vijf jaar geleden

Probleemvacatures zijn ten dele te verklaren door het statischer worden van de Belgische arbeidsmarkt. Sinds 2008 is de personeelsbeweging (=instroompercentage + uitstroompercentage) op de Belgische arbeidsmarkt met 6,5% afgenomen. Zowel de instroom als de uitstroom daalde jaar na jaar. In een sector als de bouw, die in 2008 nog turbulent was met hoge instroom en hoge uitstroom, is die afname van dynamiek zelfs opmerkelijk. In 2008 bedroeg de personeelsbeweging 57%. In 2012 was ze teruggevallen op 40%.

Aanwerving bediende kost 15.000 euro

Verbazingwekkend is ook dat respondenten sterk uiteenlopende kostprijzen opgaven voor een aanwerving. Volgens de bevraagde bedrijven situeerde de kost voor een aanwerving zich tussen de 250 euro en de 26.500 euro, met een gemiddelde van 5.372 euro. Organisaties blijken zelden de totale kostprijs van een aanwerving te berekenen. Die bestaat uit facturen van externe partners, salarissen van de eigen staffingmedewerkers, werkingskosten en de kost van software. Volgens een calculatie van SD Worx komt men daarmee voor de aanwerving van een standaard profiel (bediende) uit op een totale kost van 14.827 euro.

‘Als je weet dat 40% van de nieuwe werknemers tijdens het eerste jaar al uitkijkt naar ander werk,’ zegt Johan Ceulemans, ‘dan wordt het belang van een zorgvuldige werving en selectie, een goede match met de organisatie en een goede kijk op de totale kostprijs meteen duidelijk.’

persstafned


Onderzoek

Tussen 16 april en 7 mei 2013 ondervroeg de R&D-afdeling van SD Worx 200 in België gevestigde bedrijven naar hun staffingbeleid. Het onderzoek is het tweede deel van ‘HR Benchmarks 2013’, een grootschalig en gefaseerd onderzoek naar de organisatie van HR-processen in Belgische bedrijven. Eerder verscheen het payroll-deel van dit onderzoek.
De cijfers over de personeelsbewegingen op de arbeidsmarkt zijn afkomstig uit de Performance Dashboard van SD Worx, een database met benchmarkgegevens op het vlak van ziekteverzuim, loonkost, diversiteit en instroom/uitstroom. De gegevens worden elk kwartaal geüpdatet.

Meer informatie?
Dirk van Bastelaere, SD Worx. 0498.946.952, dirk.vanbastelaere@sdworx.com
Johan Ceulemans, SD Worx, 0475.572.054, johan.ceulemans@sdworx.com


Over SD Worx
SD Worx is een Europees HR-consultancybedrijf met hoofdzetel in België. De groep biedt een volledige dienstverlening rond het tewerkstellen van personeel met loonberekening en -administratie, opleiding, HR research, sociaaljuridische, fiscale en HR-adviesverlening, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

In België telt SD Worx 26 kantoren. SD Worx biedt oplossingen op het gebied van internationale tewerkstelling in meer dan 20 landen, vanuit eigen kantoren of via kwaliteitsvolle partners. Bijna 2.000 medewerkers bedienen meer dan 40.500 klanten in de privé- en publieke sector, zowel KMO’s als grote organisaties. Met meer dan 1.179.000 loonberekeningen per maand is SD Worx de derde grootste HR-provider in Europa. De consultancyafdeling van de groep telt 550 specialisten en heeft in de verschillende HR-disciplines een toonaangevende positie.