1. Home>
  2. Over ons>

Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. De 6.550 werknemers van SD Worx zijn actief in negentien landen: België (hoofdkantoor), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Mauritius, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Meer dan 80.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Perscontact België

Eva de Schryver
Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

België technologisch toonaangevend voor buurlanden

België technologisch toonaangevend voor buurlanden

55% van de Belgische bedrijven vertrouwt op cloudtechnologie, wat een positieve impact heeft op de payroll. Bij onze buurlanden gebruiken 5 op de 10 bedrijven cloudtechnologie voor hun payrollproces. 6 op de 10 Belgische bedrijven ondervindt een positieve impact van technologie op het verloop van het payrollproces (59%). Sterker nog:  volgens 64% van de Belgische bedrijven heeft digitalisering een positieve impact op de totale kostprijs van het payrollproces.  Dat toont de Payroll Proficiency Index van SD Worx aan.  Daarmee blijkt België één van de Europese voortrekkers te zijn op het vlak van technologische maturiteit binnen payrollprocessen.

Arbeidsdeal

Arbeidsdeal: bijna kwart kmo’s verwacht vraag naar extra flexibiliteit

Ongeveer een kwart van de Belgische kmo’s (tot 250 werknemers) verwacht dat ze van hun werknemers nog in 2022 de vraag krijgen naar ‘recht op deconnectie’ en een tweewekelijks wisselend uurrooster. Eén op vijf verwacht ook de vraag naar de vijfdagenwerkweek in vierdagen. Toch blijven glijdende werkuren voor kmo’s de winnende flexibiliteitsformule; deze behoren eigenlijk niet tot het pakket van de arbeidsdeal. Flexibiliteit in uren, dagen en weken is een troef om talent aan te trekken en te behouden. Dit zijn inzichten op basis van een bevraging bij 612 kmo-bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken in maart met betrekking tot hun tewerkstelling.

Lichte aangroei jobs bij kmo

Eerste jaarhelft 2022: lichte aangroei jobs bij kmo

Er is een positieve evolutie in de structurele tewerkstelling bij kmo’s in de privé-sector. SD Worx berekende dat onze bestaande kmo’s in totaal 1,5% meer jobs creëren t.o.v. maart 2020 toen de coronacrisis toesloeg. De voorbije zes maanden bedroeg de aangroei in koppen 0,8%. In juni 2022 zijn er opnieuw meer kmo-ondernemers die rekruteren (13,8%) dan kmo’s met contractbeëindigingen (11,7%). Toch zijn er aandachtspunten, op basis van de longitudinale analyse van SD Worx van de loongegevens van meer dan 19.000 kmo-ondernemers met meer dan 320.000 werknemers over de laatste 3,5 jaar in de privésector in België

Transitiefase voor thuiswerk

Toch gedeeltelijke transitiefase voor thuiswerk bij grensarbeid voor Belgische RSZ

De Federale Overheidsdienst Sociale zekerheid, Dienst Internationale Relatie zal tot eind 2022 voorzien in een bijkomende transitiemaatregel voor thuiswerk bij grensarbeid, laat SD Worx als grootste sociaal secretariaat in België weten. Dit is een update na eerdere berichtgeving. Concreet houdt dit in dat er voorlopig geen wijziging zal plaatsvinden in de toepasselijke sociale zekerheid omwille van veelvuldig(er) thuiswerk. Andere verplichtingen, zoals bijvoorbeeld de limosa melding, worden wel opnieuw van toepassing.

aviation

Luchtvaartsector onder druk door stijgende ziektecijfers grondafhandeling

Het ziekteverzuim bij de grondafhandeilng op de luchthavens (PC140.04) neemt beduidend toe. Het gaat hier over taken zoals de bagageafhandeling, de bevoorrading van passagiersvliegtuigen, de doorstroom van passagiers alsook de algemene veiligheid op de luchthavens. SD Worx stelt vast dat zowel kortdurend als middellang ziekteverzuim in de sector van grondafhandeling opmerkelijk hoog ligt, met 4,81% voor kort ziekteverzuim in juni 2022 (tot 30 dagen) en 4,86% voor middelllang ziekteverzuim in juni 2022 (tussen 30 dagen en 1 jaar). Samen ligt het verlies van dagen zo op bijna 10%. Luchtvaartmaatschappijen (PC 315.02) zijn in juni de op één na grootste gebruiker van tijdelijke werkloosheid. Dat blijkt uit de Employment Tracker, die elke maand de salarisgegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privé in België analyseert.

Acquisition

SD Worx neemt HRPRO over en doet zijn intrede in Zuidoost-Europa

De toonaangevende Europese Payroll en HR provider SD Worx heeft HRPRO overgenomen, een HR tech bedrijf gevestigd in Zagreb, Kroatië. Met deze overname breidt SD Worx zijn lokale aanwezigheid uit tot 18 Europese landen. De HR-speler betreedt daarmee ook Zuidoost-Europa, waar het veel groeipotentieel ziet.

Meer vraag naar HR ondersteuning

Meer vraag naar HR ondersteuning: lancering van SD Worx Professionals voor tijdelijke projecten

Bijna 3000 vacatures kwamen er binnen voor ‘Medewerker Personeel’ bij de VDAB het voorbije jaar. Het gevraagde studieniveau is in acht op de tien vacatures hooggeschoold. Het is zelfs een knelpuntberoep als het gaat om payroll medewerkers. Een goede kennis van de sociale wetgeving is vereist. Daarenboven worden hoge eisen gesteld op het vlak van soft skills, klantvriendelijkheid, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en assertiviteit. In Brussel en Wallonië zien we dezelfde tendens. Eind mei staan er in België meer dan 2500 actieve vacatures open, alleen al voor de jobs van Human resources medewerker, HR assistent, HR Generalist, Recruiter en medewerker Personeels- & Salarisadministratie . Dit is nog maar een topje van de ijsberg. Hoog tijd om daar iets aan te doen: vanaf 30 juni start SD Worx met een aparte afdeling ‘SD Worx Professionals’ die o.a. Bachelors en Masters vast in dienst neemt en op tijdelijke basis ter beschikking stelt in uiteenlopende sectoren.

Wil je werken in een accountancykantoor?

Wil je werken in een accountancykantoor?

In ons land zijn er meer dan 15.000 accountants en meer dan dan 8000 erkende accountancykantoren actief . Zij zijn volop op zoek naar accountants, vroeger ook gekend als boekhouders, maar ook naar kantoormedewerkers… Sinds 2020 is accountant een knelpuntberoep in Vlaanderen . De instroom van jongeren en werkzoekenden in de opleidingen voldoet niet om de vraag naar accountants in te vullen, stelt de VDAB. De kantoren worden groter met juridische deskundigen, economisch geschoolden, en boekhoudkundige assistenten. Hr dienstverlener SD Worx maakte een sectoranalyse op basis van bijna 2.000 werknemers in mei 2022. Voor jongeren die als werknemer in het beroep stappen, springen een zestal punten in het oog

Belgische werknemers hebben gemiddeld 2 weken vakantie nodig om de batterijen op te laden

Belgische werknemers hebben gemiddeld minimaal 2 weken vakantie nodig om de batterijen op te laden

Belgische werknemers hebben gemiddeld minimaal iets meer dan twee weken of 16 dagen vakantie nodig om de batterijen op te laden.  De meerderheid verkiest een lange vakantie boven een korte. Die vragen we gemiddeld een maand op voorhand aan. Bijna zes op tien Belgen hebben de mogelijkheid vakantie op te nemen als ze daar nood aan hebben. Meer dan vier op tien (42%) Belgische werknemers hoeven hun vrije dagen niet op voorhand aan te vragen: daarmee scoren Belgen het hoogst in Europa. Dat blijkt uit onderzoek gevoerd door de Europese HR- & payrolldienstenleverancier SD Worx bij 10.119 Europese werknemers, waaronder 1.098 Belgen.