1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Sociale verkiezingen: waarom Rosy Blue voor outsourcing koos

In de Belgische poot van de wereldwijde groothandelaar in ruwe en geslepen diamant Rosy Blue hing de organisatie van sociale verkiezingen in 2016 aan een zijden draadje. Omdat de tewerkstellingsdrempel voor een preventiecomité net was gehaald, startte het bedrijf samen met SD Worx de procedure op. Bij gebrek aan kandidaturen werd die echter opnieuw stopgezet.
Sociale verkiezingen_ waarom Rosy Blue voor outsourcing koos

HR Manager Daniëlla Dillen: “We balanceerden rond de tewerkstellingsdrempel van 50 voltijdequivalenten. We klopten bij SD Worx aan om de personeelstelling voor ons uit te voeren en zij klokten af op 52.

Ons medewerkersbestand is dan wel verdeeld over twee verschillende juridische entiteiten, voor de sociale verkiezingen worden ze als één technische bedrijfseenheid beschouwd. Zo viel het verdict dat we een procedure moesten opstarten voor een comité voor preventie en bescherming op het werk.”

Forse workload uitbesteden

Rosy Blue koos voor volledige outsourcing via SD Worx. Daniëlla Dillen: “Met twee parttimers op hr is het praktisch onmogelijk om alles zelf in goede banen te leiden. De experts volgden de strikte procedure tot in de puntjes, daar was geen speld tussen te krijgen.”

Maar al snel bleek dat er weinig animo was bij de werknemers. Meer nog: niemand had zich kandidaat gesteld om in het comité te zetelen. Daniëlla Dillen: “Een maand na de bekendmaking van de verkiezingsdatum hebben we de procedure stopgezet omdat er geen kandidaturen waren.”

Wettelijke verplichtingen nakomen

Ook voor de verkiezingen van 2020 zal het personeelsbestand van Rosy Blue flirten met dezelfde tewerkstellingsdrempel. Toch staat de HR Manager erop om opnieuw een procedure te starten voor een comité voor preventie en bescherming: “Hoewel dit een zware dobber is voor een kleine organisatie, willen we onze wettelijke verplichtingen nakomen.”

  daniella dillen
  De experts van SD Worx volgden de strikte procedure tot in de puntjes, daar was geen speld tussen te krijgen.
  daniella dillen
  Daniëlla Dillen, HR-Manager, Rosy Blue

  Ben je klaar voor de sociale verkiezingen?

  SD Worx kan je doorheen de hele procedure loodsen: Vraag hier je offerte aan
  Volg vooraf de opleiding “De sociale verkiezingen komen er aan… ken de begrippen, ban de verrassingen”:
  Schrijf je hier in
  Voor meer informatie over sociale verkiezingen, surf naar onze themasitewww.sdworx.be/socialeverkiezingen