1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Business Process Outsourcing (BPO): farmareus Roche Diagnostics wint 6 dagen per maand voor strategische taken

Payrolladministratie is een tijdrovende zaak. Dat ondervond ook Roche Diagnostics, ‘s werelds grootste biotechonderneming.
Roche building

Vandaag heeft Roche Diagnostics Belgium een 180-tal werknemers in dienst in de vestiging in Vilvoorde. Wereldwijd telt de Roche-groep zo’n 90.000 medewerkers. De loonadministratie verliep er al 20 jaar feilloos, maar er was nood aan meer tijd voor strategische taken. “Bij Roche pionieren we in de gezondheidszorg door producten te leveren die aangepast zijn aan de behoeften van specifieke patiëntengroepen. Deze gepersonaliseerde aanpak willen we ook graag intern uitdragen. Daarvoor moest hr evolueren naar een ‘people practice’: door slim gebruik te maken van de data die we hebben, flexibeler inspelen op de noden van de business."

Om dat effectief waar te maken, gaf het bedrijf het payrollproces en de verantwoordelijkheid ervoor helemaal in handen van SD Worx. Door de loonberekening en -administratie integraal uit te besteden, heeft het team van Roche Diagnostics nu de nodige ademruimte om een versnelling hoger te schakelen: “Dankzij de vrijgekomen tijd kunnen we werk maken van HR Analytics. Met die inzichten voeden we mee de discussies met de teamleaders. Hr komt nu meer op de voorgrond en zo is iedereen bewuster van het belang van een doordacht personeelsbeleid.” 

  Van een volle week naar één dag voor payroll

  Binnen de vier maanden nam SD Worx het payrollbeheer volledig op zich. Resultaat: de loonberekening en administratie errond nemen nu amper één dag per maand in beslag, terwijl dit er vroeger zeven waren.

  People & Culture Director bij Roche Diagnostics Evelyn Willems, die het hele project met SD Worx uitrolde, is opgetogen. “Vanaf de opstart voelde het goed aan: de persoonlijke begeleiding, grondige analyse en de gestructureerde gang van zaken stelden me meteen gerust. Tijdens interne communicatiesessies lichtte het SD Worx-team alle wijzigingen en optimalisaties toe."

   evelyn-willems
   Er was nood aan meer tijd om slimme inzichten vanuit hr te bieden om de groei van ons bedrijf in goede banen te leiden. Dankzij BPO hebben we die nu.
   evelyn-willems
   Evelyn Willems, PEOPLE & CULTURE DIRECTOR, ROCHE DIAGNOSTICS

   De efficiëntie van digitalisering

   Via het digitale platform ‘Myworkandme’ hebben alle werknemers nu toegang tot hun loonbrieven en andere documenten. “Er is minder papier en geloop: doktersattesten, bijvoorbeeld, kunnen daar worden opgeladen.”

   Dit digitale archief betekent ook een serieuze tijdswinst voor de hr-medewerkers. “Eerst en vooral is er minder manueel administratief werk. Daarnaast hebben we alles binnen handbereik om de rapporten op te maken die de teammanagers helpen bij hun analyses en gesprekken.” Op basis van de ‘holiday running ratio’ krijgt het team bijvoorbeeld een goed overzicht op verlofopname en kunnen ze de werk-privébalans in de gaten houden.” 

    Continuïteit gegarandeerd

    “Onze medewerkers zijn heel tevreden. Door de payroll aan SD Worx toe te vertrouwen, zijn ze niet meer afhankelijk van één persoon. We hebben volledige gemoedrust dat dit foutloos gebeurt. De continuïteit is ook gegarandeerd: alle elementen zijn stevig gedocumenteerd.” 

     Klaar voor de toekomst

     Bij SD Worx is onze payroll in goede handen. We kunnen rekenen op de expertise van meerdere specialisten”, voegt Evelyne nog toe. “Ze denken voortdurend met ons mee. Zo ontwikkelden ze een template op maat waarmee we perfect loonsverhogingen kunnen simuleren. Een overzicht van alle loonelementen vergemakkelijkt onderhandelingen met medewerkers en sollicitanten.”

     “Bovendien zijn we helemaal mee met de nieuwste regelgeving en innovatieve oplossingen. Of het nu gaat om ‘cash for car’ of een flexibel verloningsplan, ondersteund door SD Worx-specialisten kijken we zelfverzekerd naar de toekomst. Onze hr-afdeling zal nieuwe projecten voortaan van in het begin in de juiste richting sturen."

      Wil je vrijblijvend meer informatie over Business Process Outsourcing van SD Worx?

      Laat hier je gegevens na en we contacteren je zo snel mogelijk

       Stel je vraag