1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Armonea rekent op SD Worx voor outsourcing sociale verkiezingen in 85 sites

Een koud kunstje is de organisatie van sociale verkiezingen nooit. Maar wanneer je zoals Armonea 85 woonzorgcentra, serviceflats en residenties telt, is het pas echt een project om u tegen te zeggen. Net zoals in 2016 kiest de groep daarom voor outsourcing van de verkiezingsprocedure. Legal counsel Bas De Cat: “Fantastisch dat we zo’n complex en langdurig project deels kunnen uitbesteden aan professionals.”
Armonea gebouw

  Elke TBE zijn eigen kieskalender

  Met zijn 85 sites – woonzorgcentra, assistentiewoningen en zorgresidenties – is Armonea een van de grootste privézorggroepen van ons land. De voorzieningen vallen onder 3 technische bedrijfseenheden (TBE’s), samen goed voor om en bij de 6000 medewerkers. Zij zullen later dit jaar nieuwe afgevaardigden kiezen voor 3 ondernemingsraden en 4 comités voor preventie en bescherming. 

  In zo’n grote organisatie de socialeverkiezingsprocedure in goede banen leiden, is een huzarenstuk. Bas De Cat, legal counsel en intern projectleider sociale verkiezingen: “Elke TBE heeft zijn eigen kieskalender, dus we hebben verschillende verkiezingsdagen. Alle medewerkers stemmen bovendien nog met potlood en papier. Zowel juridisch-technisch als administratief keken we dus tegen een ingewikkeld project aan.”

   Geen interne specialist sociale verkiezingen

   Omdat de samenwerking bij de vorige editie zo succesvol is verlopen, doet de zorggroep opnieuw een beroep op de dienstverlening van SD Worx. Een vast team, aangestuurd door een legal consultant, leidt samen met Bas De Cat de hele projectplanning in goede banen, communiceert met de sitedirecteurs, verleent advies bij strategische knopen, enzovoort.

   Bas De Cat: “Daarbovenop is de vaste consultant ons eerste aanspreekpunt voor alle technisch-juridische issues. Dat is een hele geruststelling. Want al ben ik zelf jurist, de socialeverkiezingswetgeving en huidige rechtspraak ken ik niet op mijn duimpje, laat staan wat er recent allemaal is veranderd.”

    Bas de Cat
    Al ben ik zelf jurist, de socialeverkiezingswetgeving en huidige rechtspraak ken ik niet op mijn duimpje, laat staan wat er recent allemaal is veranderd
    Bas de Cat
    Bas De Cat, LEGAL COUNSEL EN INTERN PROJECTLEIDER SOCIALE VERKIEZINGEN, ARMONEA

    Ook administratieve opvolging verzekerd

    Naast juridische ondersteuning kan Armonea binnen de outsourcingsformule van SD Worx rekenen op allround administratieve ondersteuning. Bas De Cat: “SD Worx bracht alle administratieve flows in kaart en integreerde ze in onze huidige projectplanning. Zo volgen ze op of elke site op het juiste moment en volgens de regels van de kunst de nodige procedurestappen zet en aanplakkingen verricht. In de aanloop naar de verkiezingsdagen zullen ze dan weer zorgen voor de opmaak van de stembiljetten.”

    Voor die dagelijkse opvolging is het handig dat SD Worx ook het sociaal secretariaat is van de zorggroep. Bas De Cat: “Als bestaande partner hebben ze inzage in al onze personeelsbestanden, dus ze kunnen heel wat administratieve stappen zetten zonder dat wij actief hoeven tussen te komen. Alleen al dat bezorgt ons flink wat tijdswinst.”

    “Je kunt al je andere taken niet zomaar on hold zetten omdat de hele ploeg zich maandenlang moet ingraven in de sociale verkiezingen”

     Continuïteit juridische dienst gegarandeerd

     Lang verhaal kort: door de begeleiding van SD Worx bij de socialeverkiezingsprocedure, kan het Armonea-team de continuïteit blijven garanderen op de juridische dienst. Bas De Cat: “De hele groep kan bij ons departement terecht voor allround juridisch support. Ook bieden we arbeidsrechtelijke ondersteuning aan het hr-departement.
     Het spreekt voor zich dat je al je andere taken niet on hold kunt zetten omdat de hele ploeg zich maandenlang moet ingraven in de sociale verkiezingen.”

     Zelf kan de legal counsel niet vergelijken met de vorige editie, maar over de strakke regie en nauwgezette opvolging van de lopende procedure door het SD Worx-team is hij alvast zeer tevreden: “Het is fantastisch dat we zo’n complex en langdurig project deels kunnen uitbesteden aan professionals.”

      Deskundig advies voor een sociaal overleg in evenwicht

      Ook na de sociale verkiezingen ben je verzekerd van onze deskundige begeleiding. Kom te weten hoe we je concreet kunnen ondersteunen  of leg je vraag meteen voor aan een van onze experten.

       Meer weten over de ruime mogelijkheden van outsourcing?

       E-book: Het abc van payroll- en hr-outsourcing

       In dit e-book ontdek je wat outsourcing inhoudt, waarom steeds meer organisaties er zich tot wenden en hoe je zelf van start gaat.

        Download het e-book