1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Agentschap Wegen en Verkeer en SD Worx Learning maken van thuiswerken een succes

mountain
  Jan Laurijssen
  Voor een leidinggevende is het belangrijk om controle te durven opgeven en te vertrouwen op zijn medewerkers.
  Jan Laurijssen
  Jan Laurijssen, Researcher and Consultant, SD Worx

  Uitdaging: medewerkers op afstand aansturen

  Eind 2016 besliste de Vlaamse Overheid dat ze meer wilde inzetten op plaatsonafhankelijk werken. Bij het Agentschap Wegen en Verkeer zetten ze daarom een pilootproject op poten. Teams kregen gedurende zes maanden de vrijheid om het concept zelf in te vullen en te ondervinden wat werkte. Thuiswerken vraagt onder meer een andere mindset van de leidinggevenden. Om hen te helpen ook op afstand hun teams zo goed mogelijk aan te sturen, deed SD Worx Learning de best practices uit de doeken tijdens een reeks interactieve workshops.

  Oplossing: goede afspraken en focus op resultaat

  “Voor een leidinggevende is het belangrijk om controle te durven opgeven en te vertrouwen op zijn medewerkers”, vertelt Jan Laurijssen, lesgever bij SD Worx Learning. “Tijdens de workshops hebben we de leidinggevenden bijvoorbeeld getoond dat het beter is om te focussen op geboekte resultaten in plaats van op hoe een medewerker zijn werk gedaan krijgt.”

  Daarnaast zijn er nog andere aspecten die bepalend zijn voor het succes. Jan Laurijssen: “Zo is het ook aangewezen om te bespreken wanneer iedereen wél aanwezig moet zijn, voor planningsvergaderingen en feedbackmomenten bijvoorbeeld, en hoe het team het best de communicatietools gebruikt die het ter beschikking heeft. Ook daarvoor hebben we de leidinggevenden tips aangereikt.”

  Resultaat: flexibiliteit en resultaat gaan hand in hand

  Na afloop van de workshops kent elke leidinggevende nu de aandachtspunten om zijn medewerkers succesvol te coachen, ook vanop afstand. En dat komt de hele organisatie ten goede. Jan Laurijssen: “Door te evolueren naar een cultuur van vertrouwen en resultaatsgerichtheid, wordt je aantrekkelijker als werkgever. Een welgekomen voordeel in tijden van talentschaarste.”

   Wil ook jij ervoor zorgen dat jouw leidinggevenden het beste naar boven halen uit hun medewerkers?

   Contacteer ons via opmaat@sdworx.com of bel 078159024.