1. Home>
 2. Oplossingen>
 3. Talent & Carrière>
 4. Vereenvoudig en automatiseer je talentmanagement>
 5. Geef je medewerkers alle kansen om zich te ontwikkelen >

Hoe we bij DPG media de overgang naar een effectieve feedbackcultuur mogelijk maakten

Image Resized_1200x800px

Je medewerkers alle kansen geven om te groeien betekent ook constructieve gesprekken tussen collega's stimuleren. Dit was een dagelijkse strijd bij DPG Media Nederland, omdat het bedrijf niet beschikte over een feedbackgewoonte of de tools om die mogelijk te maken. Het talentmanagementplatform SD Worx Talent creëerde een gebruiksvriendelijke, veilige omgeving voor 360° feedback die de medewerkers ook in staat stelt om het voortouw te nemen in hun carrière. 

  Eigendom onduidelijk

  Als onderdeel van de in België gevestigde DPG Media Group is DPG Media Nederland het grootste mediabedrijf in Nederland met meer dan 3.800 medewerkers. In de visie op werknemersgroei en prestatiemanagement krijgt iedereen de kans om zich professioneel verder te ontwikkelen.   

  "Bij DPG Media stimuleren we alle medewerkers om de beste versie van zichzelf te worden", zegt Desiree Sombezki-Scheeper, senior HR Programmamanager bij DPG Media Nederland. "Daarom streven we ernaar hen de middelen te bieden die ze nodig hebben om te groeien en hun carrièrepad in eigen hand te nemen." 

  Versnipperde datasystemen maakten het echter onmogelijk om informatie over de vooruitgang van hun medewerkers bij te houden. Daarnaast ontbrak het het bedrijf aan structuur in de feedbackcultuur. Desiree legt uit: "Als het op evaluaties aankwam, was het vaak onduidelijk wie de verantwoordelijkheid moest nemen. Dat belemmerde de vooruitgang van onze medewerkers en verhinderde dat we op één lijn zaten met onze kernwaarden en gezamenlijke doelen.

   4 pijlers van prestatiemanagement

   Om  medewerkers te helpen hun ontwikkeling te versnellen, wilde DPG Media een feedbackcultuur bevorderen waarin constructieve gesprekken een integraal onderdeel zijn van de dagelijkse communicatie. "Onze teammanagers wilden het goede voorbeeld geven, maar het ontbrak ons aan de juiste hulpmiddelen om feedbackuitwisseling te stimuleren," zegt Desiree.  

   Dus gingen Desiree en haar team op zoek naar een softwareoplossing die niet alleen de feedbackcultuur van het bedrijf mogelijk zou maken, maar ook zou passen bij de ambities om medewerkers echt eigenaar te maken van hun carrière. Met eenvoud als leidraad stelde het HR-team vier belangrijke pijlers vast voor de tool die ze wilden gebruiken voor prestatiebeheer:  

   1. doelen stellen 
   2. persoonlijke ontwikkeling 
   3. feedback-uitwisseling  
   4. voortdurende constructieve gesprekken 
    Desiree Sombezki-Scheeper
    Na uitgebreid marktonderzoek kwam SD Worx Talent als beste uit de bus, niet alleen omdat het medewerkers in staat stelt om eigenaar te zijn van hun objectieven, maar ook omdat het perfect aansluit bij de gebruikerservaring die we zochten.
    Desiree Sombezki-Scheeper
    Desiree Sombezki-Scheeper, senior HR Programme Manager, DPG Media the Netherlands

    Gefaseerde uitrol en cultuuromslag

    Nadat DPG Media eind september 2022 het startsein gaf voor de implementatie van SD Worx Talent, liep het gesmeerd. Minder dan een maand later was het volledig op maat gemaakte talentmanagementplatform live en weerspiegelde het de huisstijl van het bedrijf in zowel ontwerp als formulering.   

    Desiree: "We zijn in november begonnen met een proefproject met 30 medewerkers. Toen dat succesvol bleek, hebben we de tool vervolgens uitgerold naar de people managers." Via speciale workshops leerden de managers hoe ze actief konden deelnemen aan de nieuwe feedbackcultuur en hoe ze hun collega's toegevoegde waarde konden bieden via SD Worx Talent. "Als je nog nooit feedback hebt gegeven, vereist de overgang naar een cultuur die een open dialoog aanmoedigt ook een mentaliteitsverandering.

    Die verandering was niet gemakkelijk, maar na een tijdje werden medewerkers meer bedreven in het geven en ontvangen van feedback en omarmden ze opbouwende kritiek als een kans voor persoonlijke groei. 

     Een kwestie van vertrouwen

     Naast het aanzwengelen van inspirerende gesprekken, gaf SD Worx Talent medewerkers ook de kans om persoonlijke ontwikkelingsdoelen te stellen die voor hen betekenisvol zijn. Zo worden ze de drijvende kracht achter hun eigen carrière, een nieuwe aanpak die ook zijn vruchten afwerpt voor people managers.  

     "Door onze mensen in staat te stellen hun eigen doelstellingen te bepalen, voelen ze zich meer betrokken. Na het invoeren van de nieuwe tool voor prestatiebeheer hebben we waardevolle inzichten gekregen in de ontwikkelingsniveaus en -behoeften van onze medewerkers, wat ons uiteindelijk tijd bespaart. De sleutel hier is vertrouwen hebben in je medewerkers en hun capaciteiten," bevestigt Desiree.  

     Na het succes van de eerste implementatie is DPG Media van plan om de functies 'talentbeheer', 'profielen' en 'loopbaanontwikkeling' toe te voegen om hun talentbeheer met SD Worx Talent verder toekomstbestendig te maken. 

      Klaar om groei te stimuleren met een 360° feedbackcultuur?

      Het talentmanagementplatform SD Worx Talent creëert een veilige ruimte voor constructieve gesprekken en ondersteunt je medewerkers om de leiding te nemen in hun carrière.  

       Vertel me meer