Publieke sector: Workshops sociaaljuridische actualiteit

Nu ook via livestreaming!

Deze workshop informeert je over brandend actuele topics met betrekking tot de arbeidswetgeving, wijzigingen in de sociale zekerheid en loonfiscaliteit, op maat van de overheid:

 • Snelle update van alle juridische actua
 • 6 sessies per jaar van telkens 2 uur
 • Keuze uit 4 locaties in Vlaanderen en 1 livestreaming
 • Mogelijkheid om klassikaal vragen te stellen
 • Co-learning met pragmatische oefeningen en voorbeelden
 • Digitaal geactualiseerd lesmateriaal aangevuld met maandelijkse nieuwsbrieven en handige vraag & antwoord-fiches.
 • Actualiteit uit eerste hand dankzij ons eigen SD Worx Research & Innovation departement
 • Vaste docente
 • 1 gratis proefsessie voor nieuwe deelnemers
 • 1ste abonnement aan 930 euro per jaar
 • Vanaf 2e abonnement 150 euro korting per abonnement

 Gratis proefsessie -> klik hier                              Kalenderoverzicht -> klik hier 

Deze opleiding op maat van je bedrijf?
Vraag een offerte
 • € 930
 • Nederlands
 • Opleiding in groep
  Opleiding op maat
 • 6 sessies van 2 uur
 • Geen subsidies
Meer info & inschrijven

Doel

Het opvolgen, verwerken en interpreteren van de sociaaljuridische wetgeving is een hele klus. Om de juiste strategische lijnen uit te zetten en de dagelijkse vragen van je medewerkers te kunnen beantwoorden heb je snel de correcte informatie nodig. Zelfs als aangekondigde maatregelen nog niet in wetteksten vertaald zijn, moet je je al kunnen voorbereiden.

Wij volgen dagelijks de actualiteit op en zorgen ervoor dat je altijd up-to-date bent. Zes keer per jaar, telkens 2 uur.

De Workshops sociaaljuridische actualiteit bewijzen al jaren hun doeltreffendheid: 

 • op maat van de overheid
 • praktijkgericht
 • in kleine groepen, zodat er ruimte is voor interactie

Doelgroep

Deze workshops richten zich in de eerste plaats tot personeelsverantwoordelijken en medewerkers van personeelsdiensten.

Programma

Programma

Sociaaljuridische actualiteit 

De formule is even eenvoudig als succesvol: gebalde infosessies van twee uur per maand, waarbij we de actualiteit toelichten en dieper uitspitten. Het rendement van deze workshops is duidelijk hoger dan informatie op papier of zelfstudie.
We beperken ons niet alleen tot de arbeidswetgeving. In onze workshops besteden we ook aandacht aan wijzigingen in de sociale zekerheid. Indien er zich belangrijke wijzigingen voordoen in de fiscaliteit, dan geven we je die informatie ook mee. 

Actuele rechtspraak en rechtsleer

We maken maandelijks een selectie van de rechtspraak die onmiddellijk relevant is. Niet alleen interessant om te weten, maar ook om de impact in te schatten van de beslissingen die de personeelsverantwoordelijke neemt in zijn organisatie. De rechtspraak blijft immers, naast een steeds groeiend arsenaal wetgeving, de evolutie van het sociaal recht voor de organisatie bepalen.
De bespreking van de rechtspraak wordt voorafgegaan door het inhoudelijk kaderen van het onderwerp. We geven niet alleen de inhoud van de wet en de rechtspraak weer, maar ook de voorgeschiedenis, de bredere context.

Nieuws uit de wandelgangen

Wij volgen alle parlementaire werkzaamheden, leggen ons oor te luisteren op diverse kabinetten en administraties. We peilen actief naar de standpunten en interpretaties van de RSZ, RVA, Sociale Inspectie, Arbeidsinspectie, Kabinetten en Ministeries over nieuwe KB’s, uitvoeringsbesluiten, memories, richtlijnen, Parlementaire Vragen & Antwoorden, … Op die manier kunnen we de te verwachten wijzigingen op wetgevend en administratief gebied bespreken.

Topic van de maand

Op vraag en volgens de noden van de deelnemers bespreken we "hot topics", onderwerpen die worden toegelicht vanuit verschillende invalshoeken, en die brandend actueel zijn of in de praktijk vragen blijven oproepen.
Bij de keuze van de onderwerpen houden wij de vinger aan de pols bij onze doelgroep. Waar liggen de personeelsverantwoordelijken en hun medewerkers wakker van?

Voor deze opleiding voorzien wij op uw vraag in een aanwezigheidsattest in het kader van permanente vorming voor IAB-BIBF-IBR.

Trainer(s)

Lieselot Vanhoutte

Lieselot Vanhoutte - Trainer

Lieselot behaalde in 2003 haar diploma licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Gent en startte haar carrière bij Febetra als juridisch adviseur sociaal recht. In 2005 ging ze aan de slag bij Schaubroeck, eerst als juridisch adviseur en vanaf 2010 als legal consultant gespecialiseerd in de werking van lokale overheidsdiensten. Als legal consultant bouwde Lieselot expertise op in het zoeken naar en uitwerken van praktijkgerichte juridische oplossingen en het aanbieden van ondersteuning op maat van de lokale overheidsbesturen. In 2014 publiceerde Lieselot als co-auteur het boek ‘Arbeidstijd bij de Vlaamse lokale besturen. Stand van zaken, knelpunten en beleidsvoorstellen.’ uitgegeven door Die Keure. Gebeten door de uitdagingen waarvoor de publieke sector staat, is Lieselot sinds oktober 2015 aan de slag bij SD Worx als juridische adviseur publieke sector.

Selecteer je locatie om in te schrijven


Prijs: € 930

Klik op een van de vermelde locaties om je in te schrijven.

Je kunt op elk moment intekenen op onze workshops. Indien je later aansluit, volg je de resterende sessies in het volgende seizoen.

Je kiest voor een abonnementsformule. Elk abonnement loopt minstens één jaar. Daarna kan je abonnement schriftelijk worden stopgezet, uiterlijk 2 maanden voor de vervaldag, of stilzwijgend verlengd worden.

Voor dit abonnement 'stilzwijgende verlenging' betaal je 930 EUR (+btw) voor 6 sessies en als tweede deelnemer van dezelfde organisatie 780 EUR (+btw).

Wanneer je niet aanwezig kunt zijn, kun je je laten vervangen door een collega.
Neem dan contact op met workshopclub@sdworx.com !

Meer info & inschrijven

Getuigenissen

Ik volg heel graag deze opleiding. De trainer is zeer goed op de hoogte van de verschillende onderwerpen. Ook de manier waarop zij de groep weet te boeien (vragen beantwoorden, ervoor zorgen dat het antwoord duidelijk is voor de aanvrager) en de aandacht kan blijven vasthouden is uitzonderlijk. Vincent Capel bpost
Deze opleiding is ideaal om op een makkelijke wijze bij te blijven op sociaaljuridisch vlak en dit op maat van de overheidsinstellingen. Er is de mogelijkheid om zelf thema's aan te reiken en concrete praktijkvragen te stellen. Ik zie voordeel in de uitwisseling van informatie en prakijken met andere overheidsinstellingen. Tineke Depraet TMVW