Workshop Payroll excellence - Nieuw

Voer controleprocedures in om jouw payroll te verbeteren

De payroll van werknemers is een essentiële taak van elke hr-service. Door correcte loonberekeningen uit te voeren, win je kostbare tijd: minder vragen van werknemers, minder onbegrip bij deze, minder correcties die achteraf moeten worden doorgevoerd en de zekerheid dat je de verplichtingen naleeft en werkt conform de wetgeving.

Tijdens deze opleiding leer je fouten opsporen in de loonfiches en checklists opstellen voor de nodige controles. Daarna kun je jouw ervaring met het beheer van de payroll delen met andere organisaties.

Deze opleiding op maat van je bedrijf?

Vraag een offerte

Doel

Na deze opleiding:

 • ben je perfect in staat om fouten in de payroll op te speuren en verificatieprocedures op te stellen om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen;
 • heb je in overleg met andere payrollbeheerders een checklist samengesteld van de regelmatig uit te voeren controles.

Doelgroep

 • Payrollbeheerders
 • Boekhoudkundig of financieel personeel

De opleiding staat open voor alle firma's, ook voor deze die het payrollsysteem van SD Worx niet gebruiken.

Voorkennis

Basiskennis van loonadministratie en sociale wetgeving is vereist. 
Als je je hierin wilt verdiepen, volg dan onze opleiding De essentie van loonberekening: van bruto naar netto of Personeelsbeheer: theorie en praktijk.

Programma

Deze opleiding richt zich volledig op de praktijk van de payroll en zit boordevol aandachtspunten en tips van de trainer/coach (payrollspecialist).

 • Wettelijke verplichtingen inzake payroll (bedienden/arbeiders)
 • Korte opfrissing van de basiselementen van verloning (van bruto naar netto) en in het bijzonder van elementen die maandelijks kunnen veranderen 
 • Een kalender opstellen die specifiek geldt voor jouw firma (betaling ecocheques, premies, ...)
 • Dagelijkse praktijk: langdurig zieken, voltijds tijdskrediet, arbeidsduurvermindering, loonbeslag
 • Casestudy en foutopsporingsoefeningen
 • Verificatieprocedures opstellen voor de maandelijkse payroll (in kleine groepen)
 • Soorten controles en herhaling
 • Aan het einde van de dag ga je naar huis met een checklist van de controles die nodig zijn voor een correcte payroll

Trainer(s)

Nicole Meersman

Nicole Meersman - Consultant Legal Training

Nicole behaalde haar diploma “Administratief recht” aan de Provinciale Hogeschool in Brussel. Daarna ging ze aan de slag bij de Stad Brussel waar ze ongeveer 20 jaar actief was op de personeelsdienst. Als zelfstandig consultant heeft ze zich verder ontwikkeld in sociaal juridische topics bij projecten in het kader van verschillende HR opdrachten. Vanaf 2008 werkte ze als perfect tweetalig payroll consulent bij SD Worx waar ze een uitgebreide KMO portefeuille beheerde. Doorheen de jaren groeide ze naar een experten / adviseur rol en stond ze de klanten pro actief bij in hun personeelsbeheer. Het opleiden en het meterschap van collega’s in combinatie met het geven van workshops en opleidingen aan klanten, gaven haar de energie die ze zocht in haar job. De overgang naar het full time trainerschap was dus een kleine stap.


Deze opleiding op maat van je bedrijf?
Vraag een offerte