Webinar: Loonbrieven leren interpreteren - Nieuw

Maandelijks ontvangen de werknemers via hun loonbrief een overzicht van de verschillende componenten van hun loon. Dit overzicht van de uitsplitsing van brutoloon naar nettoloon is niet altijd even eenvoudig te interpreteren: de begrippen bedrijfsvoorheffing, voordeel van alle aard, bijzondere bijdrage sociale zekerheid enz. zijn wel bekend bij de hr-diensten, maar dat geldt waarschijnlijk niet voor de medewerkers.

SD Worx ontwikkelde een webinar, bestaand uit een tiental korte sessies, elk met een onderdeel van de loonlijn. Dankzij de eenvoudige uitleg van onze trainer kunnen je werknemers hun loonbrief correct lezen. De personeelsdiensten winnen dan weer tijd, want de werknemers vinden er heel wat antwoorden op hun vragen.

 

 • € 145 Klant sociaal secretariaat SD Worx
  € 175 Niet-klant sociaal secretariaat SD Worx
 • Nederlands
  Frans
 • Webinar (bekijk je waar en wanneer je wilt - ons inschrijfsysteem genereert een fictieve datum)
 • 1 sessie
 • Geen subsidies
Inschrijven

Doel

In een voor iedereen toegankelijke taal helpen we de werknemers om hun loonbrief correct te lezen en de impact van de verschillende elementen op de bruto-nettoverdeling te begrijpen. De hr-diensten zullen van hun medewerkers minder vragen krijgen over de loonbrief en zo tijd winnen voor andere taken.

Aanpak

Een webinar is de opname van een opleiding die je download waar, wanneer en zoveel je wil, gedurende één jaar na aankoop. 

Dankzij onze interactieve trainingen kun je de link leggen tussen wat je leert en wat er in de praktijk binnen je onderneming gebeurt. Uiteraard kan je nog steeds beroep doen op onze expertise indien bepaalde vragen waar jij mee zit niet aan bod kwamen. Wij kijken dan samen naar de gepaste oplossing.

Programma

 1. Inleiding: "de basis van de loonbrief"
 2. Aan de werkgever te bezorgen informatie
 3. De proratisering van het loon bij afwezigheid
 4. Socialezekerheidsbijdragen, sociale bonus en bijzondere bijdrage sociale zekerheid
 5. Voordeel in natura: gsm
 6. Voordeel in natura: bedrijfswagen
 7. Eindejaarspremie / bonus
 8. Afrekening van de vakantieattesten (bedienden)
 9. Decemberafrekening (bedienden)
 10. Fiscale vrijstelling van overuren

Trainer(s)

Nicole Meersman

Nicole Meersman - Consultant Legal Training

Nicole behaalde haar diploma “Administratief recht” aan de Provinciale Hogeschool in Brussel. Daarna ging ze aan de slag bij de Stad Brussel waar ze ongeveer 20 jaar actief was op de personeelsdienst. Als zelfstandig consultant heeft ze zich verder ontwikkeld in sociaal juridische topics bij projecten in het kader van verschillende HR opdrachten. Vanaf 2008 werkte ze als perfect tweetalig payroll consulent bij SD Worx waar ze een uitgebreide KMO portefeuille beheerde. Doorheen de jaren groeide ze naar een experten / adviseur rol en stond ze de klanten pro actief bij in hun personeelsbeheer. Het opleiden en het meterschap van collega’s in combinatie met het geven van workshops en opleidingen aan klanten, gaven haar de energie die ze zocht in haar job. De overgang naar het full time trainerschap was dus een kleine stap.

Prijs

€ 145 Klant sociaal secretariaat SD Worx
€ 175 Niet-klant sociaal secretariaat SD Worx

Prijzen exc. BTW