Dat de coronacrisis geen grenzen kent is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe beïnvloedt ze de internationale tewerkstelling? En welke consequenties heeft ze op de lonen van de werknemers met een expatstatuut of salary split? Ondanks enkele toleranties heeft de crisis – en het verplichte thuiswerk- een impact op deze dossiers. Betekent deze crisis een kantelpunt voor het hele Global Mobility-beleid, of is het slechts een tijdelijke storm in een glas water?
Bart Hollebekkers - Consultant Tax & Legal
Bart begon in mei 2014 bij SD Worx als Advanced Tax Consultant. Inmiddels groeide hij binnen het team uit tot Practice Leader Tax. Zijn focus ligt daarbij enerzijds op de fiscale consequenties van internationale tewerkstellingen en anderzijds op de uitwerking van diverse fiscale maatregelen (vrijstellingen bedrijfsvoorheffing, rulingaanvragen, vergoeding voor auteursrechten, enz.). Hij volgt de fiscale wetgeving op de voet en staat regelmatig in contact met diverse overheidsdiensten. Als expert op dit vlak deelt hij zijn kennis onder andere als trainer van onze opleiding ‘internationale tewerkstelling’ en onze jaarlijkse Dag van de Payroll Professional.
Elke Brees - Senior consultant International Employment
Sinds februari 2006 is Elke werkzaam voor SD Worx. In eerste instantie als payrollbegeleider voor buitenlandse bedrijven met personeel in België en sinds 2008 als adviseur internationale tewerkstelling. In deze rol adviseert Elke voornamelijk over de sociale zekerheids- en arbeidsrechtelijke aspecten van de verschillende tewerkstellingsvormen met een grensoverschrijdend karakter: gelijktijdige tewerkstelling, detachering, tewerkstelling voor een buitenlandse werkgever, ….
Prijzen excl. btw