Menu Vakantierechten, vakantiegeld en decemberafrekening: Just in time

De jaarcyclus van het vakantiegeld op het moment dat jij het nodig hebt in jouw organisatie

Drie keer per jaar is vakantiegeld een populair thema op de payroll-afdeling. Januari is dé maand waarin de vakantierechten berekend worden. In april, mei of juni wordt het vakantiegeld in dienst uitbetaald en de vakantie-attesten verrekend. Tot slot ontvangen werknemer die hun prestaties verminderd hebben in december hun  bijpassing van het vakantiegeld.  Dit zijn telkens opnieuw drukke momenten voor jou en je collega’s. Berekening worden gemaakt of gecontroleerd, werknemers stellen veel vragen. Heb jij geen of weinig ervaring met deze complexe materie, dan is het belangrijk dat je de kennis verwerft op het moment dat jij het nodig hebt op jouw werkplek zodat je de theorie direct kan omzetten in praktijk.

Je kan ook inschrijven voor onze modulaire opleidingen omtrent vakantiegeld:

Cette formation existe également en français.

Inschrijven
 • Elewijt-Zemst, Elewijt-Zemst, Elewijt-Zemst, Hasselt, Hasselt
 • 03 dec 2018, 04 dec 2018, 06 dec 2018, 07 dec 2018
 • € 1395
 • Nederlands
 • Opleiding in groep
  Opleiding op maat
 • 2 dagen
 • KMO portefeuille

Deze opleiding op maat van uw bedrijf?

Vraag een offerte

Doel

 • Just in time: de materie leren en toepassen op hét moment dat jij het in jouw praktijk nodig hebt
 • Eenvoudige berekeningen (vakantierechten, vakantiegeld in en uit dienst, vakantie-attesten verrekenen, decemberafrekening, …) zelf maken en complexere berekeningen controleren
 • Vragen van werknemers over vakantiegeld kunnen beantwoorden

Doelgroep

 • HR-manager, personeelsverantwoordelijke
 • HR-officer, payroll-officer
 • HR-businesspartner

Aanpak

Just in time. Je leert over vakantiegeld op het moment dat jij het nodig hebt in jouw dagdagelijkse praktijk

 • Januari: alles over vakantierechten
 • Maart-april: alles over vakantiegeld in en uit dienst en vakantie-attesten
 • December: alles over de decemberafrekening

Je kan je ook inschrijven voor onze modulaire opleidingen omtrent vakantiegeld:

Programma

Vakantierechten berekenen

In januari start een nieuw vakantiejaar. Werknemers staan te popelen om hun vakantierechten te kennen. Voltijds, deeltijds, arbeider, bediende, jeugdvakantie, aanvullende vakantie, … Nu is hét moment om deze vakantierechten te leren berekenen.

Deze halve dag vindt plaats in januari, nét op het moment dat jij het in jouw dagdagelijkse praktijk nodig hebt. Ontdek het volledige programma hier.

Vakantiegeld in en uit dienst, vakantie-attesten

De lente komt eraan. Werknemers kijken uit naar hun vakantiegeld. Jij ontvangt vakantieattesten. Hoe ga je die verrekenen? Nieuwe werknemers zitten met vragen. “Waarom ontvangen zij geen loon deze maand?”. Inzicht in de berekening van het vakantiegeld in en uit dienst komt nu van pas.

Deze dag vindt plaats in maart of april, nét op het moment dat jij het nodig hebt in jouw dagdagelijkse praktijk. Ontdek het volledige programma hier.

De decemberafrekening

Het vakantiejaar loopt ten einde. Werknemers die hun prestaties in het afgelopen jaar hebben verminderd, ontvangen een bijpassing. Hoe wordt dit bedrag berekend? Sommige werknemers hebben nog niet alle vakantiedagen opgenomen. Mag je deze overdragen naar het volgend jaar? In vier uur tijd leer je de theorie die je deze maand nodig hebt.

Deze dag vindt plaats december, nét op het moment dat jij het nodig hebt in jouw dagelijkse praktijk. Ontdek het volledige programma hier.

 

Trainer(s)

Annelies Mattheus

Annelies Mattheus - Trainer

Annelies is afgestudeerd in de richting Human Resources. In haar opleiding heeft zij zowel kennis mogen maken met de softe als de harde kant van HR.


Prijs: € 1395

Prijzen exclusief btw.

Documentatie, koffie en lunch zijn inbegrepen.

Inschrijven

Subsidies

Geniet tot 30% of 40 % korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be


Modules