Dag van het Sociaal Overleg

Streef jij naar een duurzaam en effectief sociaal overleg? Blokkeer dan 9 november alvast in je agenda, want je wil de Dag van het Sociaal Overleg niet missen. Tijdens dit online event delen absolute toppers in het vakgebied hun inzichten over hoe je jouw organisatie optimaal voorbereidt op de sociale verkiezingen van 2024 en de hele cyclus die daarop volgt.

Neem deel en laat je inspireren door boeiende keynotes en een interactieve Q&A door experten die met beide voeten in de praktijk staan.

Praktische info

Nederlands
Live webinar
2,5 uur
Basic
Beschikbaar
Dag van het Sociaal Overleg
Live webinar
275
* korting voor klanten sdworx (wordt in de volgende stappen berekend)

Doel

Na afloop heb je niet alleen je basiskennis opgefrist, maar heb je inzicht in veelvoorkomende vraagstukken en problemen die zich in de dagelijkse praktijk voordoen.

SD Worx spark

Doelgroep

 • Hr-, payroll- en general managers
 • Hr officers
 • Hr business partners
 • Bedrijfsleiders

Aanpak

We trappen dit event af met een interactieve Q&A-sessie, waarin onze experts enkele vooraf ingezonden vragen rond sociaal overleg beantwoorden.

Daarna kun je deelnemen aan twee inspirerende keynote sessies, te kiezen uit vier leerrijke thema’s. Na afloop ontvang je nog een exclusieve promocode, waarmee je een derde sessie gratis kunt aankopen om op een later moment te bekijken.

Programma

Q&A-sessie: 

Welke vragen leven er binnen organisaties rond sociaal overleg? Welke inzichten hebben onze experts?

Keynotes:

 1. De 10 geboden van het sociaal overleg
  Half december is het zo ver en start de kiesprocedure. Senior Managing consultant Jan Vanthournout geeft 10 praktische tips mee van zaken die je beter niet uit het oog verliest om alles vlekkeloos te laten verlopen. Kan jouw organisatie alles afvinken?
 2. De verschillende overlegorganen binnen de organisatie
  Legal consultant Griet Peeters loodst je doorheen de juridische kennis omtrent de werking en de bevoegdheden van de verschillende sociale overlegorganen binnen de organisatie. Je krijgt ook praktische tips over de voorbereiding, het voorzitten en het uitvoeren van de beslissingen van deze organen.
 3. Waar hangt de klepel in de klokkenluiderswetgeving?
  De wet inzake klokkenluiders is al van kracht sinds februari van dit jaar, maar heel wat werkgevers hebben uitstel gekregen tot eind 2023. Met die deadline in zicht overloopt business manager Lode Neyt nog even punt voor punt wat er nu juist verwacht wordt en geeft hij enkele adviezen mee.
 4. Hoe stippel je een loonbeleid uit bij een loonnorm van 0%?
  Betekent een loonnorm van 0% een volledige loonstop, of zijn er andere manieren om je werknemers competitief en aantrekkelijk te verlonen? Legal consultant Els Vermout zocht het uit en geeft je praktische tips om jouw loonbeleid vorm te geven.

Praktische informatie

Prijs
275 Prijzen exclusief btw.
*Korting van € 25 voor SD Worx klanten berekend tijdens de boeking
Info
Nederlands
Live webinar
2,5 uur
Basic

Op maat van uw bedrijf?

Vraag een offerte
Prijs
275 Prijzen exclusief btw.
*Korting van € 25 voor SD Worx klanten berekend tijdens de boeking

Geen datum beschikbaar?

Geef ons jouw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor je niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij jou een nieuwe datum voor. Jouw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

SD Worx spark