Livestreaming: de impact van corona op de mobiliteit - Nieuw

Het vele thuiswerk vanwege de coronacrisis heeft in elk opzicht een impact op de mobiliteit van werknemers. Of we nu met openbaar vervoer, met de fiets of met de auto naar het werk komen: de laatste maanden was er zichtbaar minder mobiliteit en dit heeft ook gevolgen voor de arbeidsrelatie.

In deze livestreaming staan we stil bij de volgende vragen:

 • Wat is de impact van het coronathuiswerk op de terugbetaling van het zogenaamde “sociaal abonnement” en het verminderde gebruik van de bedrijfswagen?
 • Kan er door besparing op de tussenkomst in woon-werkverkeer budget gecreëerd worden voor andere voordelen? 
 • Blijft de bedrijfswagen nog een interessant verloningsinstrument rekening houdende met het dalende gebruik ervan in combinatie met de fiscale en sociale spelregels?
 • Zijn er alternatieven zoals het mobiliteitsbudget, fietsleasing, ...?
 

 • € 115 Klant sociaal secretariaat SD Worx
  € 135 Niet-klant sociaal secretariaat SD Worx
 • Nederlands
  Frans
 • Live streaming training
 • 2 uur
 • KMO portefeuille
Inschrijven

Trainer(s)

Joris Daems - Managing Consultant Legal Consulting

Joris Daems is sinds 2002 werkzaam bij SD Worx. Voorheen was hij gedurende 6 jaar als advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht verbonden aan de Antwerpse balie. Als Managing Consultant van de Consulting afdeling van SD Worx adviseert hij ondernemingen niet enkel over aspecten van het nationale individueel en collectief arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht, maar ook over verloning en loonoptimalisering. Tot zijn expertise behoren onder meer de volgende onderwerpen: arbeidsduur, flexibiliteit, plaats en tijdonafhankelijk werken (‘telewerk’), alternatieve verloningstechnieken en kostenvergoedingen, ontslagrecht, advies inzake zelfstandige samenwerking en schijnzelfstandigheid. Verder begeleidt Joris ondernemingen geregeld bij het voeren van vakbondsonderhandelingen en het opstellen van ondernemingscao’s.

Prijs

€ 115 Klant sociaal secretariaat SD Worx
€ 135 Niet-klant sociaal secretariaat SD Worx

Subsidies

Geniet tot 30% korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be