Hou stress uit je team

Stress-sensibilisering voor leidinggevenden en hr

“Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties.” (bron Wikipedia)

Tijdens deze opleiding gaan we dieper in op het begrip stress. Wat is stress? We gaan daarbij in op de definitie, de oorzaken en de gevolgen. Op die manier wordt het begrip duidelijker afgelijnd.

We helpen jou als leidinggevende of hr-professional te ontdekken wat binnen jouw organisatiecontext verantwoordelijk kan zijn voor stress en reiken je de tools aan om daarvoor een oplossing te zoeken. Je krijgt een concrete leidraad voor het voeren van stressgerelateerde gesprekken met werknemers. Daarbovenop krijg je concrete tips en adviezen die je ook zelf kunt toepassen om je stress te beheersen.

Deze opleiding op maat van je bedrijf?
Vraag een offerte

Doelgroep

  • Alle leidinggevenden
  • Hr-advisors
  • Hr-businesspartners
  • Hr-verantwoordelijken

Programma

We starten met een kort theoretisch kader waarbij we enerzijds de nadruk leggen op het individuele zoeken naar balans tussen draagkracht en draaglast en anderzijds de oorzaken van stress.

In het tweede deel van deze workshop staat het oplossingsgericht werken centraal. Daarbij vertrekken we vanuit de stresssymptomen en geven aan welke zaken werknemers zelf kunnen proberen om hun stress te beheersen (concrete tips die de leidinggevende zelf kan toepassen of adviseren aan de werknemers).

In het laatste deel staat de individuele begeleiding van de werknemers centraal en wordt een leidraad aangeboden om stressgerelateerde gesprekken aan te vatten. Niet alleen inhoudelijke maar ook vormaspecten (aandachtspunten bij het voeren van deze gesprekken) worden hier uitgebreid toegelicht.

Trainer(s)

Regan Knockaert

Regan Knockaert - Trainer voor SD Worx Learning

Ik werk als coach, trainer, mediator & process facilitator met focus op het begeleiden van veranderingstrajecten.Deze opleiding op maat van je bedrijf?
Vraag een offerte