Word expert in het berekenen van vakantiegeld

Voor wie op zoek is naar verdieping

Je hebt een basiskennis van vakantiegeld en hebt zelf al berekeningen gemaakt. Je wordt regelmatig geconfronteerd met moeilijke interimattesten, variabel loon, werknemers die regelmatig van regime veranderen, …. en hebt nood aan een opleiding die je inzicht geeft in met deze complexe situaties. Dan is deze opleiding exact wat je zoekt!

Deze opleiding op maat van je bedrijf?

Vraag een offerte

Doel

Je leert aan de hand van concrete praktijkcases verschillende complexe situaties berekenen.

 • Werknemers met variabel loon
 • Verschillende interimattesten met een verschillend werkregime
 • Werknemers die verschillende keren per jaar van regime wijzigen
 • Werknemers met verschillende afwezigheden zoals ziekte, werkloosheid, tijdskrediet, …

Doelgroep

 • Deze opleiding is voor payroll- en hr-officers die reeds ervaring hebben met het berekenen van vakantierechten, vakantiegeld en de decemberafrekening.  

Let op: Een degelijke voorkennis is een absolute vereiste. Heb je nog geen basis of maakte je zelf nog geen berekeningen? Volg dan eerst de opleiding Vakantierechten, vakantiegeld en decemberafrekening: just in time.

Aanpak

Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. Praktijktips, handige schema’s en herkenbare cases staan centraal. Daarbij overladen onze experts je niet met wetsartikelen, vonnissen en arresten, maar spreken we de taal die je zelf elke dag gebruikt. Oefenen staat centraal  in deze opleiding.

Programma

De vakantierechten van werknemers die meermaals van werkregime veranderen al dan niet met gelijkgestelde- en niet-gelijkgestelde afwezigheden.

Verschillende situaties met vakantiegeld in dienst: 

 • fictief variabel loon en gelijkgestelde afwezigheden zoals ziekte
 • inhouding van Europese vakantie
 • de verrekening van interimattesten
 • de verrekening van vakantieattesten met  verschillende arbeidsregimes 

Verschillende situaties met vakantiegeld uit dienst: 

 • fictief variabel loon en gelijkgestelde afwezigheden zoals ziekte
 • na een wijziging van werkregime
 • na opname van Europese vakantie

Arbeider wordt bediende en omgekeerd.

Gedeeltelijke werkhervatting.

Trainer(s)

Annelies Mattheus

Annelies Mattheus - Advanced Consultant Legal Training

Annelies is afgestudeerd in de richting Human Resources. In haar opleiding maakte zij kennis met zowel de zachte als harde kant van hr. In de loop van 2010 begon Annelies haar avontuur bij SD Worx, als dossierbeheerder op het sociaal secretariaat. Als dossierbeheerder heeft zij de kans gekregen om training te geven aan nieuwe collega’s, maar naarmate de tijd vorderde ook aan klanten. Zo ontdekte zij al snel dat training geven haar passie was. De overstap naar SD Worx Learning liet dan ook niet lang op zich wachten.

Nicole Meersman

Nicole Meersman - Consultant Legal Training

Nicole behaalde haar diploma “Administratief recht” aan de Provinciale Hogeschool in Brussel. Daarna ging ze aan de slag bij de Stad Brussel waar ze ongeveer 20 jaar actief was op de personeelsdienst. Als zelfstandig consultant heeft ze zich verder ontwikkeld in sociaal juridische topics bij projecten in het kader van verschillende HR opdrachten. Vanaf 2008 werkte ze als perfect tweetalig payroll consulent bij SD Worx waar ze een uitgebreide KMO portefeuille beheerde. Doorheen de jaren groeide ze naar een experten / adviseur rol en stond ze de klanten pro actief bij in hun personeelsbeheer. Het opleiden en het meterschap van collega’s in combinatie met het geven van workshops en opleidingen aan klanten, gaven haar de energie die ze zocht in haar job. De overgang naar het full time trainerschap was dus een kleine stap.


Deze opleiding op maat van je bedrijf?
Vraag een offerte