Privacy tussen werkgever en personeelslid: wat is de impact van de nieuwe privacy verordening General Data Protection binnen uw bestuur

Vanaf 25 mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ofwel de General Data Protection Regulation, definitief van toepassing worden. Deze verordening zal voor een harmonisering van de bestaande privacy reglementering en voor een nauwere aansluiting bij het huidige digitale tijdperk zorgen. 2018 komt steeds dichterbij … Er is werk aan de winkel!

Gegevensbescherming wordt veel belangrijker, de sancties veel zwaarder. Vandaar de noodzaak om uw HR-dienst tijdig voor te bereiden op de nieuwe maatregelen. Zo moet onder meer de data-architectuur aangepast worden, zodat het recht van de betrokken persoon op bijvoorbeeld wissen, verbetering en overdraagbaarheid gegarandeerd wordt. De besturen zullen hiervoor ook een Data Protection Officer (DPO) moeten aanstellen.

Tijdens deze opleiding overlopen Karin Buelens, experte op het vlak van gegevensbescherming, en Ann Tourné, experte tewerkstelling in de publieke sector, met u het stappenplan van de Privacycommissie en bekijken bij elke stap wat de impact is op uw HR-dienst en hoe u zich kunt voorbereiden op 2018.

Nog niet ingepland. Hou me op de hoogte van nieuwe datum.
 • € 505
 • Nederlands
 • Opleiding in groep
  Opleiding op maat
 • 6 uur
 • KMO portefeuille

Deze opleiding op maat van uw bedrijf?

Vraag een offerte

Doel

Op het einde van de dag gaat u naar huis met:

 • een uitgebreide kennis inzake de nieuwe privacy maatregelen die vanaf 2018 definitief van toepassing worden naar aanleiding van de Europese Verordening General Data Protection.
 • een inzicht in de impact van deze nieuwe maatregelen op uw HR-dienst.
 • een stappenplan, waarmee u zich zo goed mogelijk op de nieuwe maatregelen kunt voorbereiden.

Doelgroep

Vervult u één van de volgende functies?
 • Medewerker personeelsdienst
 • Personeelsverantwoordelijke
 • HR-verantwoordelijke
 • Leidinggevende
 • Iedereen die verantwoordelijk is voor de arbeidsorganisatie in de publieke sector
Dan is dit dé opleiding voor u! Inschrijven kan heel eenvoudig via deze link.

Aanpak

Dankzij onze interactieve opleidingen kunt u de link leggen tussen wat u leert tijdens onze training en wat er in de praktijk binnen uw onderneming gebeurt.

Indien u vreest dat we u tijdens de opleiding overladen met wetsartikelen en allerhande vonnissen en arresten, dan kunnen we u geruststellen. We werken met heel wat praktijkcases en geven u ook tips uit de praktijk. Het is namelijk ons doel om zo dicht mogelijk bij uw werkpraktijk van elke dag te staan

Programma

Hieronder kunt u alvast ontdekken wat er tijdens de opleiding aan bod komt.

 • De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of de General Data Protection Regulation (GDPR)
 • Stappenplan Privacycommissie en FAQ
 • We bekijken waar en wanneer u rekening moet houden met het regelgevend kader rond privacy nu en in 2018 in de relatie werkgever-personeelslid
 • FAQ

Trainer(s)

Karin Buelens

Karin Buelens - Manager van het Juridisch Kenniscentrum van SD Worx

Karin Buelens is Manager van het Juridisch Kenniscentrum van SD Worx. Al 17 jaar adviseert zij werkgevers over sociaal juridische issues, zoals welzijn en privacy. Zij weet als geen ander met welke vragen werkgevers in de praktijk worstelen.

An Tourné

Ann Tourné - Juridisch Adviseur

Ann behaalde in 1999 haar diploma licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Leuven om daarna een specialisatiejaar sociaal recht aan de VUB in Brussel te volgen. Na haar studies ging ze aan de slag bij Inforum, een juridische databank, gericht op informatieverstrekking aan de lokale besturen. Sinds 2003 werkt Ann op het kenniscentrum van SD Worx en specialiseerde zich hier in sociaal recht voor de publiekrechtelijke werkgevers.


Prijs: € 505

Prijzen exclusief btw.

Documentatie, koffie en lunch zijn inbegrepen.

Nog niet ingepland. Hou me op de hoogte van nieuwe datum.

Subsidies

Geniet tot 30% of 40 % korting via de KMO-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor bovenstaande aantal opleidingsuren. Vergeet niet uw aanvraag bij de KMO-portefeuille in te dienen binnen de 14 dagen na de startdatum van de opleiding. Ons erkenningsnummer: DV.O105496. Meer info en de voorwaarden: www.kmo-portefeuille.be