"Mijn rol bij Eastern Network IT? De medewerkers gelukkiger maken!”

 
SD Worx helpt mij concretiseren wat ik mijn medewerkers beloof!
Fatiha Khaffane
Fatiha Khaffane Senior RH Manager EU Eastern Network IT

Sinds haar komst bij Eastern Network IT in januari 2021 heeft Fatiha Khaffane, Senior HR Manager EU, grote hr-ambities om de medewerkers van het bedrijf gelukkiger en performanter te maken. Ze legt ons uit hoe ze die ambities waarmaakt.

Fatiha

Eastern Network IT (EastNets) is één grote familie", vertelt Khaffane enthousiast. "Een internationaal bedrijf op mensenmaat waar toewijding, respect, eerlijkheid, autonomie en delen geen loze kreten zijn. Die waarden zorgen dat alle medewerkers zich voluit kunnen ontplooien.

En bij problemen vinden we altijd wel een oplossing. De sleutel zit in hem in communicatie en uitwisseling. De deuren staan altijd open en we praten met elkaar. Zoals in alle families zijn er uiteraard verschillende karakters, manieren van denken, gevoeligheden enz., maar uiteindelijk blijven we allemaal verenigd en solidair.”

Zoals in alle families zijn er verschillende karakters, manieren van denken, gevoeligheden enz., maar uiteindelijk blijven we allemaal verenigd en solidair.
 
Fatiha Khaffane Senior RH Manager EU Eastern Network IT

Gelukkige medewerkers werken beter

"Mijn rol? De medewerkers samenbrengen en motiveren, zodat ze zich gelukkig voelen op het werk. Ik wil een drijvende kracht zijn. Maar daarvoor heb ik de steun van iedereen nodig. Als ik naar hen luister, vergeet ik vaak dat ik hr-verantwoordelijke ben. Ik voel me eerder een vriendin. Ik neem een positieve houding aan en luister aandachtig. Dat kost je niets. 

Omdat gelukkige medewerkers trouw zijn en goed in hun vel zitten, zullen ze het beste van zichzelf geven en minder ziek worden. Er is niets erger dan een ongelukkige medewerker die zich een nummer voelt. Wie gewaardeerd wordt, is gelukkiger. Je voelt dat je deel uitmaakt van een geheel.

Als ik naar de medewerkers luister, vergeet ik vaak dat ik hr-verantwoordelijke ben. Ik voel me eerder een vriendin.
 
Fatiha Khaffane Senior RH Manager EU Eastern Network IT

Een ethischere financiële wereld

Eastern Network IT is een van de belangrijkste IT-leveranciers van compliance- en betaaloplossingen voor financiële diensten. "In België hebben we 36 medewerkers op de loonlijst, met ons hoofdkantoor in Waterloo. Maar het bedrijf – dat al 35 jaar bestaat – heeft zijn zenuwcentrum in het Jordaanse Amman en telt 300 medewerkers, in grootsteden en financiële hotspots wereldwijd. 

We mogen ons gerust succesvol noemen: ruim 750 banken vertrouwen ons. Onze visie? Cybercriminaliteit bestrijden om een ethischere financiële wereld te creëren. En om dat te bereiken, rekruteren we continu de beste IT-experts, data scientists enz. Naast hun salaris uiteraard, krijgen ze van ons vooral de mogelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst.”

Naast hun salaris uiteraard, krijgen de medewerkers van ons vooral de mogelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst.
 
Fatiha Khaffane Senior RH Manager EU Eastern Network IT

Diversiteit integreren in de onderneming

"Bij Eastern Network IT telt alleen talent. Er is ruimte voor diversiteit. Wij zoeken onze medewerkers overal ter wereld: India, Engeland, Japan, Rusland, Zuid-Afrika enz. We hebben zowel mensen met veel kilometers op de loopbaanteller als heel jonge profielen. Bij ons krijgt iedereen een kans

En wanneer ik een kandidaat interview, moet er een vonk overslaan. Uiteraard onafhankelijk van het aspect van de competenties. We zijn geen robots. We moeten matchen op alle niveaus. Hij of zij moet binnen onze familie passen. Als er geen vonk overslaat, werkt het niet.

Bij Eastern Network IT telt alleen talent!
 
Fatiha Khaffane Senior RH Manager EU Eastern Network IT

Er is een tijd vóór en ná COVID-19

"Het coronavirus heeft onze gewoontes grondig door elkaar geschud. Hoe verwonderlijk het ook mag klinken, er werd hier weinig of niet gesproken over telewerk, ook niet voor het management. Uiteraard werken we samen op afstand, maar altijd vanuit een Eastern Network IT-kantoor ergens in de wereld. Maar iedereen werd verplicht om van thuis uit te werken en we hebben ons moeten aanpassen: we moesten zorgen voor een management op afstand dat de productiviteit en motivatie van de medewerkers stimuleert.

We hebben de horizontale organisatie bevorderd door multidisciplinaire teams samen te stellen en zo veel mogelijk vrijheid en verantwoordelijkheid te geven. Er werd enorm veel transversaliteit gecreëerd, omdat iedereen zich moest interesseren voor wat er om hem heen gebeurde om vooruit te gaan. Onze talenten hebben meer samengewerkt, met uiteindelijk een mooie impact op de productiviteit. En op het einde van een project volgt de erkenning voor het team.

De ervaring was zo positief dat we vandaag aan een nieuwe werkformule sleutelen. Flexibiliteit moet een normaal gegeven worden. Het juiste evenwicht? Momenteel: drie dagen op kantoor en twee dagen thuis. Omdat te veel telewerk nefast is voor de sociale contacten en  het evenwicht tussen werk en privé.

Flexibiliteit moet een normaal gegeven worden.
Het juiste evenwicht op dit moment? Drie dagen op kantoor en twee dagen thuis.
 
Fatiha Khaffane Senior RH Manager EU Eastern Network IT

Een gepersonaliseerd loonpakket

"Ik heb heel wat hr-uitdagingen voor de boeg. Uiteraard is er het complete contractuele gedeelte. Mijn prioriteiten? Administratieve vragen beantwoorden en het loonbeleid optimaliseren zodat alle medewerkers een verloning krijgen die aansluit bij hun functie en competenties en ze zoveel mogelijk fiscale voordelen genieten. 

Om talenten te behouden (en aan te trekken) werk ik daarom momenteel aan een zeer aantrekkelijke flexibele verloning die ons in staat zal stellen een gepersonaliseerd loonpakket aan te bieden, zonder de loonkost te verhogen. In het cafetariaplan zal een deel van het loon vastliggen en het andere deel à la carte kunnen worden samengesteld. De medewerkers bepalen daarbij zelf welke voordelen ze willen.

En omdat de transitie naar mobiliteit zonder koolstofemissies voor bedrijfswagens recent versneld is, bereid ik ook de transitie naar hybride voor 2024 voor.”

Competenties ontwikkelen

"Ik moet mijn medewerkers ook helpen groeien. Daarbij focus ik me niet op marketingcommunicatie over welzijn om reclame te maken voor ons werkgeversmerk, maar wel op het ontwikkelen van concrete acties om het welzijn op het werk te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld een soort geluksbarometer creëren. Om de medewerkers een stem te geven, heb ik heel eenvoudige tools ontwikkeld. 

Met het hele UK-team – dat ik nog niet fysiek heb ontmoet – heb ik een online coffee break uitgewerkt. Daar profiteer ik van om vragen te stellen over hun verwachtingen. Alle factoren die hun arbeidsvoorwaarden beïnvloeden, worden onder de loep genomen: organisatie, werkdruk, management, verloning enz. Ze voelen zich des te meer betrokken omdat ze zelf meewerken aan verandering.

En omdat het natuurlijk belangrijk is om zin te geven aan je werk en de medewerkers te begeleiden bij de ontwikkeling van hun competenties, hebben we een academie opgericht en ook een bedrijfseigen opleidingsplatform waar we digitaal op alle expertiseniveaus kunnen leren: financiën, customer enz. coaching voor managers, stressbeheer, veiligheid, ergonomie enz."

Echte interactiviteit dankzij SD Worx

"SD Worx helpt me mijn ideeën uitwerken en concretiseren wat ik de medewerkers beloof. In mijn vorige beroepsleven had ik al met deze hr-partner samengewerkt en ze steken er met kop en schouders bovenuit. Want naast hun state-of-the-art technische oplossingen bieden ze ook een uiterst professionele ondersteuning.

SD Worx helpt mij concretiseren wat ik mijn medewerkers beloof!
 
Fatiha Khaffane Senior RH Manager EU Eastern Network IT

Ik leer bij van hun expertise. Met veel bescheidenheid luister ik naar hun adviezen. Die wisselwerking is boeiend, omdat ze mij helpt dingen te realiseren waar ik niet noodzakelijk aan denk. Bovendien zijn ze steeds meer aanwezig in Europa. Zo deed ik onlangs een beroep op hun diensten in Luxemburg om de payroll van onze Luxemburgse en internationale medewerkers te digitaliseren.”

Wil jij ook een hr-partner die zich samen met jou buigt over je hr-uitdagingen?


Ontdek hoe SD Worx jou kan helpen.