Ice-Watch en SD Worx: een jaar samenwerking in 3 minuten

Begin 2016 koos Ice-Watch voor SD Worx als sociaal secretariaat. Daarmee tekende het bedrijf voor een vlekkeloze payroll en een personeelsadministratie die 100% conform de wetgeving is. Maar ook voor de garantie om juist te anticiperen op sociaaljuridische wijzigingen en het maximum te halen uit nieuwe maatregelen. We brengen in 3 minuten het verhaal van een jaar samenwerking, start de klok.
Bij SD Worx kreeg ik antwoorden die ik nergens anders vond. De payrollconsulenten hebben een verregaande sociaaljuridische expertise.
ice watch
Caroline Desait Hr-verantwoordelijke Ice-Watch

Ice-Watch lanceert jaarlijks een zestal nieuwe lijnen die bij alle leeftijden aanslaan en verkoopt de horloges in meer dan 7500 verkooppunten verspreid over de 5 continenten. De Facebookpagina heeft al miljoenen likes en op minder dan 10 jaar verkochten ze ruim 15 miljoen horloges.

Het bedrijf rekent daarvoor op een chic maar betaalbaar product, een gedurfde strategie, een creatief en gepassioneerd team, en een partner die zich ontfermt over het payrollmanagement en alle sociaaljuridische aspecten van de activiteiten in België. Daarbij kan Ice-Watch ervan op aan dat SD Worx zo precies werkt als hun eigen horloges.

45 medewerkers in België

Achter Ice-Watch staat een 45-koppig team. Ze leiden het ontwerp, de marketing, de online acties en de marktpositie van het merk in goede banen. Het zenuwcentrum van dat succesverhaal: de grote markt van Bastogne. Achter de glazen deuren van het hoofdkantoor wacht er een ongewoon, maar inspirerend interieur met moderne kunst – een passie van CEO Jean-Pierre Lutgen, designmeubelen, felle kleuren, ruimtegevoel en veel licht.

“We werken met zeer specifieke profielen – tegelijk jong én ervaren – die ten volle belichamen waar Ice-Watch voor staat”, legt hr-verantwoordelijke Caroline Desait uit. “En die witte raven zijn niet makkelijk te vinden. De sterke concurrentie vanuit het nabije Luxemburg weet veel werknemers te bekoren en zit daar dus zeker voor iets tussen.”

“Antwoorden op prangende vragen”

SD Worx wist Ice-Watch net zo te overtuigen als het polshorloge van Belgische makelij de wereld veroverde: door zijn onmisbaarheid te bewijzen. In 2015, toen de kmo nog samenwerkte met een ander sociaal secretariaat, schreef de hr-verantwoordelijke zich in voor een reeks workshops rond sociaaljuridische thema’s bij SD Worx. “Tijdens die sessies kreeg ik antwoorden die ik nergens anders vond”, legt Caroline uit. De kwaliteit van de informatie en de contacten overtuigden haar en ze besloot de overstap te maken.

Dagelijkse begeleiding

In België is Caroline Desait helemaal alleen verantwoordelijk voor hr: van rekrutering over verzekeringen tot de opvolging van prestaties en verloning. Ze verwacht dat een sociaal secretariaat haar hierbij ondersteunt, elke dag opnieuw. En dat die ondersteuning verder gaat dan de pure loonadministratie.

“De payrollconsulenten van SD Worx hebben een uitgebreide sociaaljuridische expertise”, benadrukt Caroline. “Op de meeste vragen krijg ik meteen een antwoord. Ik hoef niet telkens bij een specialist aan te kloppen om vervolgens extra’s aangerekend te krijgen.”

Anticiperen met doelgerichte informatie

Ook het feit dat de consulenten bij SD Worx proactief werken, stipt Caroline aan als een grote plus. Hoewel de kantoren van Ice-Watch en het regionale kantoor van SD Worx in Luik zo’n 80 km uit elkaar liggen, heerst er toch een gevoel van nabijheid. De ploeg van SD Worx kent de uitdagingen van de kmo, denkt mee en voorziet nuttige informatie en opleidingen.

“Ik ben erg tevreden over de proactiviteit”, gaat Caroline verder. “Zelfs toen de Wet Peeters nog in de steigers stond, stelde SD Worx me een reeks workshops voor om bij te blijven met wat er voor ons zou veranderen en welke kansen ons dat zou bieden. Op een halve dag was ik helemaal up-to-date met de thema’s die voor ons essentieel zijn. Het leeuwendeel van wat ik er die dag hoorde, komt me nu ook echt goed van pas.”

Een volle dag extra per maand

Ice-Watch mag dan veeleisend zijn als het op kandidaten aankomt, het bedrijf maakt er ook een punt van om de verloning van zijn medewerkers vlekkeloos te laten verlopen. Om die belofte na te komen, volgde Caroline het advies van SD Worx en koos voor Proxy Online, een semi-geautomatiseerde oplossing.

“De toepassing is heel intuïtief. De standaardprestaties per maand zijn vooraf ingevuld, daar hoef ik niets aan te veranderen als een medewerker niet ziek was of geen dag verlof nam. Het systeem berekent de lonen en verstuurt elektronische loonbrieven naar de werknemers. Geen gedoe meer met papieren brieven!” Tijdswinst: een volle dag, elke maand opnieuw.

SD Worx nam een groot deel van de manuele taken uit handen, garandeert een kwalitatieve personeelsadministratie en brengt Ice-Watch op de hoogte van belangrijke wijzigingen. Zo kan Caroline zich concentreren op de uitdagingen die ertoe doen: eerst en vooral competente en gemotiveerde medewerkers aantrekken die hun plaats in de geoliede machine weten te vinden. Om dan vervolgens ieder van hen te blijven motiveren door aandacht te besteden aan de werkomgeving, verloning, verantwoordelijkheden en de bedrijfscultuur. Kortom, goed nieuws voor de fans van het Belgische merk.

sociaal secretariaat SD Worx efficiƫnt

Ice-Watch op de kaart

  • Het kloppende hart van dit Belgische bedrijf ligt in Bastogne: 45 medewerkers zorgen er voor het ontwerp, de marketing, online acties en de merkpositionering van Ice-Watch. Deze ploeg haalt flink wat voordeel uit de samenwerking met SD Worx.
  • Een indrukwekkend logistiek centrum buiten het stadscentrum bevoorraadt de winkels en de Europese verdelers.
  • 10.000 km verder, in Hongkong, staat een ander team van zo’n 30 personen in voor de distributie in de rest van de wereld.