Nike brengt inspiratie en innovatie – bij atleten én medewerkers

 
Met ons hr-beleid willen we alle medewerkers inspireren met innovatieve initiatieven, zodat hun werkervaring bij Nike de best mogelijke is.
Jan Laurijssen
Filip Peeters HR directeur Nike ELC

De Amerikaanse sportgigant Nike heeft ook in België een stevige voet aan de grond met vijf distributiecentra in Ham, Laakdal en Meerhout. Samen vormen ze de Nike European Logistics Campus (ELC). Vandaar vertrekken de klok rond sportartikelen naar groothandelaars, eigen winkels en e-consumenten in Europa. Een logistiek huzarenstuk waarbij flexibiliteit een cruciale vereiste is. Persoonlijk, mobiel en innovatief zijn dan ook sleutelwoorden in het hr-beleid.

Toen Nike midden jaren 90 in de Kempen neerstreek, was dat nog op zeer bescheiden schaal. Verwacht werd dat het sportbedrijf tegen de eeuwwisseling er ongeveer 500 medewerkers zou tellen. Vandaag zijn dat er liefst ruim 4000. Reken daarbij nog een 1000-tal tijdelijke werknemers en de vele interimkrachten om de pieken op te vangen en je kijkt naar een van de grootste werkgevers in de regio. Filip Peeters, HR directeur bij Nike ELC, was er al van de start bij.

Lees hier de volledige customer case