CRANIUM: flexibiliteit doortrekken tot in elk salarispakket

 
Zowel op jobinhoudelijk vlak als qua werktijden proberen we de individuele behoeftes en wensen van onze medewerkers zo goed mogelijk te volgen.”
Griet De Bevere
Floriane Krug Talent & Fleet Manager Cranium

Privacy-, security- en datamanagementspecialist CRANIUM telt 65 werknemers, waaronder flink wat juristen met affiniteit voor gegevensbescherming. Dat je die gegeerde profielen een concurrentieel salaris moet aanbieden staat buiten kijf. De oplossing: verloningspakketten die naadloos aansluiten op ieders individuele behoeftes. 

“Flexibilteit vormt de rode draad doorheen onze hr-werking”, steekt Talent & Fleet Manager Floriane Krug van wal. “Zowel op jobinhoudelijk vlak als qua werkorganisatie proberen we de individuele behoeftes en wensen van onze medewerkers zo goed mogelijk te volgen.”

Sterke kandidaten aan boord halen en ze vervolgens aan je binden, daar speelt een competitief salarispakket een belangrijke rol in. Floriane: “Maar nog mooier zou het zijn mochten we elk pakket ook maximaal kunnen afstemmen op ieders individuele noden en levenssituatie. Zo begon enkele jaren geleden stilaan het idee te rijpen om flexibele verloning in te voeren. Dat was voor ons de logische volgende stap.”

Lees hier de volledige customer case