Borealis garandeert conforme tewerkstelling van grensarbeiders dankzij expertise van provider van internationale payroll

Buitenlanders die in België komen werken, zogeheten expats, genieten hier een speciaal fiscaal statuut. Voor hun werkgevers betekent dit een pak bijkomende administratie. Ook is het bijzonder complexe materie. Daarom riep Borealis de hulp in van SD Worx.
De sterke toename van het aantal cross-border-dossiers bracht uitdagingen op het vlak van loonberekening en belastingaangiftes. Wij zochten en vonden een partner met kennis van zaken om ons hierin bij te staan.
Ingrid Sas Reward Specialist Borealis Group

Borealis is de op een na grootste producent van polyethyleen en polypropyleen kunststof in Europa. De Oostenrijkse chemiegigant telt zo’n 6800 medewerkers in meer dan 120 landen wereldwijd. Door een intensere samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse bedrijfstakken nam de grensoverschrijdende tewerkstelling toe. Het bedrijf zocht hiervoor een partner met expertise in internationale payroll én kennis van de sociale en fiscale wetgeving in beide landen. Die vonden ze bij SD Worx, hun vertrouwde hr-dienstverlener.

De beste leerling van de klas

De uitbreiding van de bestaande samenwerking met SD Worx was een weloverwogen keuze. Ingrid Sas, Reward Specialist bij Borealis Group: “We vergeleken voorstellen van verschillende aanbieders, maar de service van SD Worx stak er met kop en schouders bovenuit. Al van bij de start gaven ze blijk van erg veel professionalisme en ervaring. De consultants konden meteen al onze vragen perfect beantwoorden.”

Volledig geïntegreerde aanpak

De uitdaging was niet min. Binnen de Borealis Group worden de meest uiteenlopende statuten tewerkgesteld. Met de komst van de grensarbeiders werd de loonberekening een echte titanentaak. Die bestaat erin de wetgeving in België en Nederland te analyseren, vervolgens de arbeidscontracten voor grensarbeiders nauwkeurig op te stellen en voor elk van hen een correcte loonberekening door te voeren. Daarvoor is een grondige kennis van sociale zekerheid, fiscaliteit, arbeidsrecht en loonadministratie onontbeerlijk. “Bijkomend voordeel: SD Worx kent ons loonsysteem en had al inzage in onze loonboekingen. Met al die informatie binnen handbereik waren wij verzekerd van een snelle, vlotte en bovenal correcte implementatie.”

Planmatige implementatie

Ook over het procesverloop heeft het chemiebedrijf niets dan lof. “In eerste instantie verzorgde onze provider enkel de internationale payroll van grensarbeiders, nadien ook voor de speciale statuten van buitenlanders. Deze gefaseerde uitrol liet ons toe de werklast te spreiden in de tijd. Aan beide kanten zijn er grote inspanningen geleverd om de implementatie zo rimpelloos mogelijk te laten verlopen”, herinnert Ingrid Sas zich. “Er is helder gecommuniceerd over de aanpak en SD Worx wierp zich op als een proactieve partner die oplossingsgericht meedenkt.”

"Er is helder gecommuniceerd over de aanpak en SD Worx wierp zich op als een proactieve partner die oplossingsgericht meedenkt.”

Ingrid Sas, Reward Specialist Borealis Group

Het resultaat: 100% regelconforme tewerkstelling

“Dankzij de expertise van SD Worx zijn we er nu zeker van dat de formaliteiten voor elke internationale medewerker voldoen aan alle wettelijke en sociale normen én dat ze een correct nettoloon uitbetaald krijgen. SD Worx staat bovendien ook garant voor een nauwkeurige opvolging van de belastingaangiften. Hierdoor kunnen we niet alleen efficiënter werken, we rijden voortaan een vlekkeloos parcours. En dat is erg waardevol in zo’n foutgevoelige materie.”

Kan de loonberekening van je internationale medewerkers een pak efficiënter?

ONTDEK WAT SD WORX VOOR JOU KAN DOEN.