Az Damiaan - Als één team een crisissituatie aanpakken

 
SD Worx heeft ons enorm geholpen bij al die complexe steunmaatregelen, wijzigingen in sociale wetgeving, individuele vragen van medewerkers én de vertaling naar onze payroll. Alle credits daarvoor aan SD Worx.
Dirk Van de Velde HR directeur Az Damiaan

Zorg en ziekenhuizen gaan hand in hand, maar meestal wordt daarbij aan patiëntenzorg gedacht. Bij het Oostendse Az Damiaan trekken ze die zorg met evenveel focus door tot bij de medewerkers. Zo haalt Az Damiaan geregeld de pers met originele employer branding-campagnes  . Uiteraard moet er meer zijn dan alleen het imago van zorgzame, creatieve werkgever met ‘een hoek af’. Zonder ondersteunend en uitgebouwd hr-beleid staat die reputatie op losse schroeven. Tijdens de eerste coronagolf toonde het ziekenhuis dat ze beschikken over een stevige grondslag op dat vlak. Directeur HR, Dirk Van de Velde, doet zijn relaas:

“Hoeveel jaren ervaring je ook op de teller had staan, toen de coronacrisis voor het eerst toesloeg, was het voor iedereen zoeken. Hoe gaan we extra capaciteit creëren en tegelijk zo veel mogelijk angst, stress en verzuim reduceren? Vooral de onzekerheid woog: hoe erg wordt dit? Niemand had hét antwoord. We konden dit alleen in groep aanpakken: samen oplossingen bedenken, zonder wetenschappelijke evidenties als richtingaanwijzer. 

Lees hier de volledige customer case