Waarom we in het dameswielrennen geloven

Vanaf 2021 wordt SD Worx hoofdsponsor van het beste dameswielerteam ter wereld. Gemeenschappelijke waarden en sterke winnaarsmentaliteit zijn doorslaggevend.

14 februari 2020

Niets vertolkt ons motto 'For life. For work' beter dan sport. Topsport is serious business. Daarnaast beleven talloze amateursporters elke dag opnieuw plezier aan recreatieve activiteiten en nemen nog meer mensen elke dag gewoon de fiets naar hun werk. Dat is maar een van vele redenen waarom we hebben besloten om het beste dameswielerteam ter wereld te helpen groeien. Dat team, dat nu nog Boels-Dolmans heet, wordt vanaf 2021 het SD Worx Cycling Team. Net als wij houdt dit team van winnen en zet het alles op alles om wedstrijden te winnen. Maar wat maakt dameswielrennen zo interessant en waarom verdient de sport onze aandacht?

Net als mannen rijden dames al vijftig jaar wielerwedstrijden. Toch duurde het tot nu voor ze zich echt helemaal in de picture konden rijden. Alles loopt eindelijk gesmeerd en er zit nog veel meer aan te komen. Ik ben blij te mogen aankondigen dat wij als SD Worx het professionele dameswielrennen willen helpen promoten.

Een mannenwereld veroveren

Ik durf te beweren dat iedereen van sport houdt. Of je nu graag zelf sport of er liever naar kijkt, voor mij en heel wat anderen gaat het vooral om samen plezier en spanning te beleven. Toch worden damestoernooien in heel wat sporttakken nog steeds miskend en ondergewaardeerd. Er is de afgelopen jaren al wat vooruitgang geboekt, maar als we het hebben over gelijkheid van vrouwen en mannen gaapt er nog een enorme kloof tussen vrouwelijke en mannelijke sporters. Hier ligt een belangrijke taak voor de media om damessporten zoals het wielrennen in beeld te brengen. Het tij lijkt te keren, zowel qua media-aandacht als het aantal belangrijke dameswedstrijden dat ieder jaar wordt georganiseerd. En dus neemt ook het aantal sponsors toe.

Gemeenschappelijke waarden en winnaarsmentaliteit

Voor ons was het sponsoren van het grootste team ter wereld een voor de hand liggende keuze. Ik ben enorm trots dat wij vanaf 2021 de hoofdsponsor zijn en zo het beste kunnen halen uit de synergiën die SD Worx en het steeds populairdere dameswielrennen genereren. We sturen niet alleen een duidelijke boodschap uit als onderneming, die diversiteit hoog in het vaandel draagt. Ik zie ook grote overeenkomsten tussen de ambities van het team en die van onze onderneming: probeer altijd de beste te zijn in wat je doet en geef jong talent alle kansen om te groeien.

Een team van winnaars!

  • Boels-Dolmans is niet zomaar een dameswielerteam. Het is het beste team ter wereld, dat al sinds eind 2015 de UCI-ranglijst van damesteams domineert. Een greep uit hun overwinningen: 
  • eindklassement van de Women’s World Tour in 2016, 2017, 2018 en 2019
  • Olympisch kampioene op de wegwedstrijd voor dames in 2016: Anna van der Breggen
  • wereldkampioene op de weg in 2015, 2016, 2017 en 2018: Lizzie Armitstead, Amalie Dideriksen, Chantal Blaak en Anna van der Breggen
  • wereldkampioen ploegentijdrit in 2016
  • Europees kampioene in 2019: Amy Pieters; in 2016: Anna van der Breggen
  • eindklassement van de Giro Rosa 2016 en 2017: Megan Guarnier en Anna van der Breggen
  • winnaar van wielerklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Strade Bianche, Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem

Trots lid van het team

Het nieuwe sponsorcontract loopt tot eind 2024. Om een naadloze overgang met de huidige sponsors Boels en Dolmans te garanderen, zullen we het team dit seizoen van heel nabij volgen. 2020 is een startjaar dat ons de kans biedt om de wielrensters en het team beter te leren kennen. Intussen prijkt ons logo op hun outfit. Op die manier verzekeren we ons nu al van enige zichtbaarheid. Vanaf januari 2021 wordt het team omgedoopt tot 'SD Worx Cycling Team' en zal het aan alle topwedstrijden deelnemen.

Waarom dameswielrennen?

Dit sponsorschap is voor ons in meer dan één opzicht interessant: het team bestaat uit topwielrensters uit acht verschillende landen, waar we zelf actief zijn. Wielrennen is ook een discipline die volgens mij kan rekenen op de steun van alle afdelingen en functies bij SD Worx, for life en for work. Bovendien is het een snel groeiende, duurzame, gezonde en toegankelijke sport, dienternationaal bij een zeer breed publiek geliefd is. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking onze naamsbekendheid bij werkgevers en werknemers wereldwijd zal versterken.

 

Michael Custers,

CMO SD Worx Group