Newsflash corona

06/04/2020
Met deze Newsflash houden we je regelmatig op de hoogte van de impact van de coronacrisis op Belgische bedrijven en werknemers.

In deze editie komen de 5 onderstaande topics aan bod:

  1. Nieuwe maatregelen op komst voor beloning en bonussen
  2. Internationale tewerkstelling in tijden van corona
  3. Is jouw hr corona-proof? Doe de test
  4. Akkoord bij verzekeraars over betalingsuitstel en aanpassing premies
  5. Blijf op de hoogte van alles sociaaljuridische actua met de FLEX livestreamsessies

Uiteraard kun je ook onze coronawebsite bezoeken. Deze wordt dagelijks up-to-date gehouden. Behoefte aan persoonlijk en deskundig advies op maat van je bedrijf, stel dan hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk met jou contact op.

SD Worx blijft je ondersteunen tijdens deze uitdagende weken. 

Nieuwe maatregelen op komst voor beloningen en bonussen

Overheid neemt hierover binnenkort een beslissing

Veel werkgevers willen graag hun werknemers belonen of een bonus geven tijdens deze uitdagende tijden. Zo kunnen werkgevers hun waardering tonen en de werknemers blijven motiveren. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een éénmalige premie, ook wel de `coronapremie` genoemd, of extra vakantiedagen. Daarover zijn nog veel vragen. Verwachting is dat de regering deze week hierover een definitieve beslissing gaat nemen. Uiteraard kunnen werkgevers al wel gebruik maken van de bestaande mogelijkheden zoals: CAO 90, Warranten, maaltijdcheques, ecocheques, …

 

Bekijk hier een video over de laatste stand van zaken wat beloning en bonussen betreft.


Internationale tewerkstelling in coronatijden: dit zijn de gevolgen 

Het coronavirus houdt onze economie in een wurggreep. Ook de internationale tewerkstelling raakt stilaan bevroren door deze ongeziene crisis. En dat heeft een serieuze impact, zowel voor jou als voor je werknemers. De gevolgen situeren zich voornamelijk op fiscaal en sociaalrechtelijk vlak.


Lees hier meer over alle gevolgen
 

Is jouw hr corona-proof? Test het snel en leer van enkele best practices

Het coronavirus stelt zonder twijfel ook jouw bedrijf op de proef en niet het minst je personeelsdienst. Bovenop de oefening om de negatieve impact van de crisis op het bedrijf tot een minimum te beperken, moet ze hetzelfde doen voor de medewerkers. Maar hoe doe je dat, zowel praktisch als organisatorisch?

 

Dat de werkdruk voor je hr-medewerkers deze dagen hoog oploopt, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Naast een foutloze loonberekening en payrolladministratie stromen er continu nieuwe vragen van medewerkers binnen. Over het verplichte thuiswerken en de impact van de coronacrisis op hun loon op korte en lange termijn, om maar enkele voorbeelden te noemen.


Lees hier meer en doe de test

Akkoord bij verzekeraars over betalingsuitstel en aanpassing premies

Aandacht voor moeilijke situatie van bedrijven 

De sector voorziet een uitstelregeling voor de premiebetalingen voor werkgevers tot 30 september. Voor verzekeringen die bescherming bieden inzake een groepscontract bij invaliditeit, hospitalisatie of overlijden worden ook de nodige waarborgen gegarandeerd die zij bieden. Voor Werknemers die tijdelijk werkloos zijn en een verzekering hebben via het werk zijn er ook uitstelregelingen van betalingen van de verzekeringspremies. Voorbeelden zijn de pensioen-, overlijdens-, invaliditeits- en hospitalisatiedekking van de collectieve verzekeringen (aangegaan door de werkgever). De getroffen werknemers moeten niet betalen, maar ook als werkgever krijg je uitstel van betaling tot 30 september.

 

Daarnaast zullen verzekeraars de premies automatisch aanpassen aan de gereduceerde activiteit van de bedrijven. Als onderneming krijg je uitstel van betaling van alle premies die vervallen tussen 30 maart en 30 september 2020.

Voor meer info kun je terecht bij de sectororganisatie van verzekeraars Assuralia.
 


Blijf op de hoogte van alle sociaaljuridische actua met FLEX livestreamsessies

Dat de coronacrisis grote impact heeft op bedrijven en werknemers is duidelijk. De overheid heeft al verschillende maatregelen genomen en deze zullen de komende maanden blijven komen. Daarom is het belangrijk dat je als onderneming op de hoogte blijft van alle sociaaljuridische actua. Met onze workshops FLEX is dit mogelijk.

Gedurende 10 sessie van telkens 2 uur praten onze experts je helemaal bij over alle op handen zijnde sociaaljuridische actua. Vanwege corona zijn er de komende maanden verschillende livestreamsessies voorzien. Tijdens deze livestreamsessie is er de mogelijkheid om vragen te stellen via de chatfunctie. Nadien wordt de opname je gratis ter beschikking gesteld.

 

Gebruik de korting van € 250

Vanwege deze uitdagende tijden bieden we je een éénmalige korting aan van € 250. Geef bij het inschrijven deze kortingscode mee: 250FLEXNL.

Let op, deze kortingsactie is geldig tot 31 mei. 

 

Liever eerst een voorproefje?

Wil je, volledig vrijblijvend, een FLEX workshop via livestream bijwonen? Registreer je dan hier voor een gratis proefsessie FLEX en ervaar zelf de meerwaarde voor je onderneming!

Schrijf je hier in voor de FLEX livestreamsessies met € 250 korting