1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
Hoe trek

Hoe trek je gespecialiseerd talent aan?

65% van de Belgische werkgevers ondervindt moeilijkheden bij het aantrekken van werknemers . Weliswaar is er al enkele jaren sprake van een "war for talent", maar deze lijkt te zijn verhevigd, vooral voor gespecialiseerde sectoren die op zoek zijn naar complexere profielen. Wat zijn de redenen voor deze talentencrisis? Hoe maak je een verschil? Hoe kan men een aantrekkelijke werkgever zijn voor "high profiles"? Hier zijn enkele antwoorden.  

  Een ongekende talentencrisis

  Het is nog nooit zo moeilijk geweest om de juiste mensen voor bedrijven te vinden als vandaag. Dit is te wijten aan verschillende factoren:  

  • Een structureel gebrek aan evenwicht tussen het aanbod van en de vraag naar talent op de arbeidsmarkt. 
  • Gebrek aan geschikte profielen met de nodige vaardigheden. 
  • Het unieke karakter van de gezochte banen of profielen (bijvoorbeeld nieuwe banen met nieuwe vaardigheden). 

  Bovendien is het tekort aan talent niet onbekend bij de kandidaten, die ook veeleisender worden in hun keuze.  
   

   Hoe maak je een verschil? De behoeften van het talent centraal stellen  

   Dit is wat we vroegen aan professionals met een bachelor- of masterdiploma.  

   • Aantrekkelijk salaris:  

   Het is niet verwonderlijk dat dit bovenaan de lijst van de eisen naar talent staat. Zorg er dus voor dat je jouw toekomstige werknemers een aantrekkelijk salarispakket aanbiedt.  
    

    Heb je hier twijfels over?

     SD Worx kan je helpen
     • Professionele ontwikkeling en uitdagingen :  

     Ontwikkelingskansen en uitdagingen staan centraal in de eisen van de kandidaten. Bied je voldoende opleiding? Heb je een duidelijk beleid over interne loopbaanontwikkeling? Dit zijn belangrijke criteria bij de keuze van een nieuwe werkgever.  

     • Flexibiliteit :  

     Met het verplichte telewerken tijdens de Covid-19 crisis is flexibiliteit een nog centraler punt geworden in de vraag naar talent. Biedt je hybride werk aan? Bied je de mogelijkheid om de eigen werktijden en locatie te beheren? Dit zijn zeer belangrijke overwegingen in de huidige context.  
      

      Hoe gespecialiseerd talent te overtuigen?

      Voor de zogenaamde "high profile"-kandidaten is de situatie nog gecompliceerder. Zij ervaren moeilijkheden om zichzelf in hun loopbaan te projecteren, om hun ontwikkelingsmogelijkheden te zien en wat hun kansen zijn op de arbeidsmarkt. Dit is vaak te wijten aan het feit dat het onduidelijk is wat de verantwoordelijkheden en taken zijn van de aangeboden functie en de onzekerheid van de kandidaten zelf. De soms langdurige selectieprocedure én het gebrek aan kennis en deskundigheid van sommige recruiters vormen een rem voor kandidaten om een beslissing te nemen om van baan te veranderen of over te stappen naar een nieuwe functie.  

      SD Worx Professionals: advies aan kandidaten en dienstverlening op maat van de klant 

      Om je beter te ondersteunen bij deze uitdagingen creëert SD Worx Staffing Solutions gespecialiseerde teams van gekwalificeerde medewerkers.   

      Dankzij onze deskundigheid en persoonlijke aanpak kunnen onze consultants mensen laten zien wat hun professionele mogelijkheden zijn. Op die manier integreren wij jouw vacatures in de loopbanen van onze kandidaten en verhogen wij de aantrekkelijkheid van jouw bedrijf in hun ogen.

         
      Daarom richt SD Worx Professionals zich tot experts die op zoek zijn naar een uitdagende carrière én tot bedrijven die op zoek zijn naar specifieke expertise. Wij zijn gespecialiseerd in vier expertisegebieden:

          
      •    Office & Business Support    
      •    HR   
      •    Logistics   
      •    Life Sciences   
       

       Heb je ook problemen met het aantrekken van talent op een van deze specifieke gebieden?

        Neem contact op met je kantoor van SD Worx Professionals.